Nu är nästan alla serier klara men våra division 7-lag har några omgångar kvar!

Det här är det senaste som har hänt:

 

SÖNDAG 15/10

7A:

Gothenburg Celtic FC – Nödinge SK 0-7

7B:

Järnbrotts IF – Azalea BK 1-0

Tynnered FC – Käringöns FC 6-1

TISDAG 17/10

7B:

Chalmers Studentkårs IS – BK Skottfint 4-2

 

Nödinge SK kommer att spela divison 6-fotboll nästa säsong men laget vill nog gärna även kunna titulera sig seriesegrare. Laget tog ett kliv mot det målet efter 7-0 mot CelticEmanuel Kollén (4) och Ibrahim Jakupovic (3) delade på målskyttet.

NSK:s Ermin Aganovic sa så här om segern:

”Eftersom vi inte spelat match på två veckor så kom vi till blåsiga och kalla Kviberg väldigt spelsugna, och med tanke på att våra konkurrenter vann sina matcher så var det bara vinst som räknads. När matchen väl drog igång så tog det oss 40 minuter att få hål på Celtic, när vi väl hade gjort det så rullade det på, Emanuel gjorde alla fyra första målen trots att han var bakis och de resterande tre gjorde ”Ibbe”. Celtic fick en man utvisad när vi redan ledde med 5-0 så det va egentligen bara att spela av matchen efter det.”

NSK leder serien med tre poäng med bara en match kvar. Tvåan Västkurd har dock tre matcher kvar (en är dock den avbrutna matchen mot Kurdistan där de lär få tre poäng).

Celtic är åtta.

 

I 7B tog Järnbrott en viktig seger i jakten på uppflyttning när topplaget Azalea besegrades med 1-0RuddalenLinus Laggar blev matchhjälte med sitt mål i mitten av den första halvleken.

JIF:s Pär Johansson Sunnerfjell sa så här om segern:

”En riktig laginsats där samtliga bidrar med absolut allt. Vi visste att det var det som krävdes om vi skulle ha några chans över huvud taget. Vi sätter vår gameplan perfekt och håller Azalea borta från målchanser. När vår chans väl dyker upp är Laggar säker i läget som alltid. Inte vackert men effektivt.”

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här om förlusten:

”Gamla Malmötränaren Timo Lahtinen myntade uttrycket ”äckligt discplinerat” och det hade jag nog sagt till Järnbrotts gubbar efter matchen igår. Man kan vinna fotbollsmatcher på många sätt och en del är väl aningen mer grisigare än andra. Järnbrott backade hem med tio man matchen igenom och stack väl endast upp med högst sporadiska försök upp i någon kontring. Det är dock på en sådan på ett blåsigt Ruddalen där vi får en kommunikationsmiss och Järnbrotts anfallare på något sätt förpassar bollen in i mål i slowmotion. Efter det blev det än mer defensivt från Järnbrott och samtidigt skall sägas att de i mitten borde gjort 2-0. Vår egen insats är lam, fantasilös och präglas av frustration. Där finns utvecklingspotential i detta unga lag. Vi utmanar för lite, vågar för lite och visst vi har väl 80-20 i bollinnehav men skapar i praktiken ingenting mot Järnbrotts tre dubbeldäckare. Visst, vi saknade väl en del offensiva alternativ idag men det är ingen förklaring till en lam insats. Man har de spelare man har och det är de man får jobba med. Idag räckte vi inte till och när vi sedan drar på oss ett onödigt gult i slutet och blir ungdomligt frustrerade, ja då blir det jävligt surt. Nu får vi slita betydligare ondare för att nå seriesegern.”

JIF är just nu fyra och det betyder uppflyttning om de behåller den platsen.

Azalea är tvåa med tre matcher kvar att spela och kan ta hem förstaplatsen av egen kraft.

 

I söndags tog Tynnered FC ett stort steg mot uppflyttning när laget besegrade Käringöns FC med klara 6-1. TFC är nu trea i tabellen. KFC är åtta.

 

Chalmers klev upp i serieledning efter 4-2 mot BK Skottfint igår. 3-1 var det i paus till Chalmers efter bland annat två mål av Gustav Burman. 4-1 kom i mitten av den andra och närmare än Jonas Taube Johanssons reducering till 2-4 kom inte Skottfint.

Skottfints tränare Daniel Åman sa så här om förlusten:

”En mindre bra prestation från oss samtidigt som Chalmers får ut sin spelidé och bredd bättre än oss på Bravida Arena. Samtidigt så släpper vi in alldeles för enkla mål och är inte tillräckligt organiserade mot Chalmers omställningar. 1-0 till Chalmers kommer efter att vi inte får undan bollen i höjd med halvmånen efter en hörna. En boll som touchar på vägen, får en båge och ställer Dahl i vårat mål. Då hade det knappt gått fem minuter av matchen och då kändes det att det skulle bli en sådan kväll där inte mycket stämmer. Positivt idag från denna match är dock att vi stundtals visar ett bra passningsspel och framförallt ett aktivt mittfält i uppspelsfasen. Tyvärr gör vi inte jobbet tillräckligt för varandra utan boll för den som är bollförande och då blir vi sittande utan alternativ samt får det svårt att hålla ihop det. Bara att bita ihop de två sista matcherna nu.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR.

Chalmers alltså i topp men då har laget en match mer spelad än tvåan Azalea.

Skottfint är tia.

 

/Rasta