Hovås/Billdal, Öjersjö, FC Fiskebäck, Finlandia, Komarken, Utbynäs, Proletären, Tollered, FTU och Hönö går i väntans tider. Av olika anledningar. Hovås/Billdal och Öjersjö vill ju undvika negativt kval. Lagen från sexorna vill kvala om en plats till femman och Finlandia/Komarken önskar en direktuppflyttning medan Utbynäs och FCF önskar att få en kvalplats till fyran.

Och på lördag smäller det. Rejält. I helgen sopade Jonsered till Kinna borta med 4-1 och har ju gjort mos av två motstånd i kvalet. Nu väntar Ödsmål i sista omgången. Ett kryss där så är man hemma. Men man kan också gå upp som tvåa, de tre bästa tvåorna i kvalet(av tolv grupper) går direkt till trean också. Med tanke på Jonsereds målskillnad så skulle en förlust kunna räcka också. Ödsmål går till trean vid förlust men har två tunga av bräck inför sista matchen, bland annat saknas Gustav Kjellström som stått för 20 mål i år.

Lärje Angered är redan körda efter två raka förluster men kom ju med knappt en avbytare till senaste matchen så de har väl lagt ner lite.

Chans att Jonsered vinner gruppen eller går upp som tvåa? 90% skulle jag säga. Det skulle ju i så fall säkra en plats i fyran för Finlandia, Komarken och säkra platserna för Hovås/Billdal och Öjersjö i nästa års femma.

I den andra kvalgruppen. Där finns det att bita i. GFF som är Göteborgslaget i gruppen behöver vinna sista matchen borta mot Snöstorp/Nyhem. GFF lirade 0-0 hemma mot Åsa. Jag såg sista 30 och måste säga att de var en rätt sömnig halvlek. GFF hade tydligen fått ett mål bortdömt för offside och varit lite hetare i första. I andra halvlek fick GFF det jag såg freda sig mer. Åsa ropade på straff vid ett tillfälle och hade nån lurig nick. GFF letade omställningslägen men hade inte riktigt spetsen. GFF kändes lite för tunna framåt, allt handlar om att Nastievski skall springa ifrån motståndarna och när inte GFF satte honom i de lägena, för situationer som skulle kunnat bli omställningslägen, de hade man. Nån gång vek man in och avlossade något skott från kanten men det var tunt. Och nu är läget som så att GFF behöver vinna borta mot Snöstorp/Nyhem. De har båda fyra poäng men Snöstorp är före på fler gjorda mål efter deras 3-3 mot Åsa och sen 2-1 mot Åstorp.

Men klarar sig Snöstorp på ett kryss? Troligtvis inte då Åsa kan gå förbi på målskillnad då. Och de möter Åstorp på bortaplan som inte har något att spela för. SÅ lurig avslutning.

GFF:s chanser att vinna borta? Ganska små. Skulle säga 25%. Men vi hoppas. Kommer mer om kvalet i dagarna.

Utöver detta spelar Älvsborg en helt avgörande match hemma mot AFK Linköping om en plats i tvåan nästa år. Båda lagen har slagit Gerdsken med 3-2 så om jag inte fattat allt fel blir det straffar direkt vid kryss som kommer avgöra i så fall. Riktigt spännande och vi hoppas på en publikfest!

Älsvborg låg under med 2-1 i slutet mot Gerdsken som behövde göra fler mål i och med att de förlorat första matchen. Men då vände istället Älvsborg till 3-2. SÅ oj vilken match vi har på Påvelunds IP.

Kommer naturligtvis mer om den matchen också.

 

 

///Dalla