Nu skall det avgöras. Om Jonsered kliver upp i trean igen och de får ju i så fall effekter för lokalfotbollen. Och med tanke på att Jonsered mosat gruppen inledningsvis så har de ju ett perfekt läge. Ett kryss borta mot Ödsmål och det är klart. Det spelas ju ytterligare en match, den mellan Lärje Angered-Kinna som jag inte riktigt förstår varför den spelas. I år går ju de tre bästa tvåorna upp från tolv grupper. Lärjes chanser är körda de har noll poäng men att Kinna skulle bli en av tre grupptvåor är så extremt att de känns mer sannolikt att kungen käkar frukost med mig imorgon. Så den matchen som säkert Kinna vinner med ett par bollar, den lägger vi till handlingarna.

Ödsmål-Jonsered är matchen med stort M i denna grupp. Fyra poäng på Ödsmål och sex poäng på Jonsered efter 6-0 och 4-1 på de första två matcherna. Riktigt starkt. Ödsmål har förlorat en match i år, det säger väl något om lagets styrka men fyran i Bohuslän är definitivt svagare än 4A även om de självfallet finns starka lag i Bohuslän. Så vi skall nog inte dra för stora växlar av det. Ödsmål saknar skyttekungen Kjellström och Cristobal Cruz Aliaga vilket är rejäla avbräck. Särskilt Kjellström. Massor av mål från honom i år och nu krävs det att nån annan kliver fram. Ödsmål har valt att spela matchen på sitt konstgräs då gräsplanen skall vara av sämre kvalité just nu men känslan är att det kan finnas lite taktik i det, Jonsered är riktigt tunga på gräset det vill nog Ödsmål undvika att stöta på för ofta.

Ödsmål håller boll och styr spelet, Jonsered är mer av ett kraftspelande lag vilket känns som en riktigt intressant match på förhand. Jonsered saknar Bernhardsson som är avstängd, han var bäst på plan när jag såg dem mot Lärje och är ju självfallet ett avbräck. Vi skall komma ihåg att Jonsered kan klara sig även vid förlust även om det kan bli klart mer stressigt att räkna på det, men ett kryss räcker ju. Rutinerade Jonsered, nu är det dags att plocka fram det!

TIPS: Jonsered vinner.

Daniel Karlsson, tränare för Jonsered. 

Sista matchen för året och allt i egna händer för att nå målet, pirrig, nervös taggad? Hur är känslorna?
Väldigt taggat, 2 lag som har det i egna händer i årets sista match mer spänning går inte att få. Ska bli grymt roligt på lördag , det är ju sådana här matcher man vill spela.

Efter två mycket fina matcher med starka resultat så har ni nu grymt läge att plocka kvalet, skönt att ni klarar er på kryss eller är ni rädda för att bli passiva i och med det?
Nej det finns inte på kartan att vi åker dit för att parkera någon buss , det är alldeles för riskabelt, utan vi kommer gå för seger precis som ödsmål kommer göra .

Hur är läget i truppen, är alla tillgängliga?

Nej tyvärr så har vi både avstängning och skador , men stämningen är bra och alla ser fram i mot lördag.

Ödsmål är precis som ni ett gräslag, men nu spelas matchen på konstgräs enligt ryktet, hur påverkar det er?

Hörde att dom valt att flytta matchen av taktiska skäl, sant eller falskt vet jag ej, men det är ju 2 gräslag som får spela årets viktigaste match på konstgräs så jag tror det har marginell betydelse , utan fördelen ligger nog mer i hemmaplan i så fall.

Ödsmål saknar två viktiga kuggar. Bryr man sig om det i en sån här match och har du skaffat dig bra koll på motståndet?
Inget jag lägger någon vikt vid , båda lagen har några killar borta av olika anledningar . Har bara sett en match med dom iår. Men deras resultat iår talar för sig självt , vi har full respekt för Ödsmål dom har ju bara 1 förlust på hela säsongen och då var dom 1 mindre större delen av matchen så i och med det samt fördel av hemmaplan så får dom ju gälla som favoriter.

Till sist, hur firas en eventuell kvalseger?
Har bara matchen i tankarna nu

*** *** ***

Ödsmåls Ardi Thaqi..

Avgörande match hemma mot Jonsered där seger krävs, vad tror du om era chanser?

Jag tror vi har väldigt bra chanser, sen att matchen spelas på hemmaplan är ju också en fördel.

Ni vann mot Lärje senast med 3-1, nöjd med er insats och vad avgjorde till er fördel?

Jag är väldigt nöjd med insatsen, matchen betydde mkt och alla i laget var redo att kriga i den. Det som avgjorde var den sista 1/3 delen, där vi var mkt mer effektiva än dom. Lärje/Angered spelar väldigt fin fotboll, men kommer inte riktigt till dom farliga lägena.

Hur är läget i truppen? Kjellström avstängd vet jag, vad betyder det för er del? Nån annan som saknas?

Läget i truppen är grym, det var mkt glädje och skratt på träningen igår. Det betyder en hel del, han har ju varit vår striker nu dom sista matcherna och levererat, men nu får en annan chansen och det är bara roligt 🙂 cristo saknas även han, och vi har några till som är tveksamma till spel.

Har ni kollat något på Jonsered i kvalet?

Faktiskt ingeting live, såg några highlights från matchen mot Kinna, och om jag ska vara ärlig, så var jag inte alls imponerad.

Till sist, vad betyder det för er om ni går upp i trean?

Det betyder jätte mkt för oss och klubben, vi skriver historia i klubben som aldrig varit i div.3.

 

 

///Dalla