Förutsättningarna är enkla. Vinnarna i matchen mellan Snöstorp/Nyhem-GFF spelar i trean nästa år. Vid kryss har Åsa chansen att gå förbi Snöstorp/Nyhem på målskillnad. För GFF så gäller det med andra ord att vinna.

Jag har ju konsekvent hela vägen tippat på GFF som förlorare i detta kval. Nu tippade jag väl att de skulle kryssa mot Åsa visserligen men de var ju efter skrällvinsten nere i Skåne. Jag slängde ett öga på GFF-Åsa och den matchen var inte i nivå med div III, av det jag sett i trean i år och de är ju några matcher. Men nu är vi ändå där att GFF har chansen.

Snöstorp/Nyhem besegrade Åstorp hemma med 2-1 trots en man mindre i en halvlek. Känslan är att Snöstorp kommer bli en storlek för stora här. Men GFF är bra på att spela efter sina resurser, kommer med en bra trupp(till och med Tobias Nilsson i truppen!!) och har allt att vinna. Tränare Örjan Glans är vass och har förberett sitt lag i veckan, de vet vad som väntar. Det kan vi nog räkna ut. Snöstorp kan inte heller ta det lugnt. De har ett plusmål på Åsa och skulle Åsa då vinna med två bollar nere i Skåne mot ett avsågat Åstorp. Då kliver Åsa till trean så vi kan räkna med ett Snöstorp som går för segern helt klart, och det kan passa GFF rätt bra som är duktiga på att ställa om. Men gräsunderlaget talar nog för Snöstorps fördel här och det vore löjligt om jag ändrar mitt tips. Men visst får GFF gärna vinna. Det är ju ingen hemlighet att de hade varit trevligt.

TIPS: Snöstorp/Nyhem vinner.

*** *** *** ***

Christoffer Sevholt kulturbärare i GFF!

Nu smäller det. Helt avgörande match borta mot Snöstorp där allt ställs på sin spets, hur har stämningen varit på träningarna i veckan? Och vad tror du om era chanser?

Stämningen har varit bra och det florerar en optimism och entusiasm i gruppen. Vi har gjort bra resultat i kvalet och känner att vi har kunnat stå upp bra mot de andra lagen. Så det finns luft under vingarna. Fortsätter vi bara att göra det vi är bra på och får matchen dit vill så kommer vi ha en god chans. Vi kommer få våra lägen på söndag och jag tror att ett tidigt mål för oss kan vara avgörande. S/N är ett skickligt lag men har samtidigt inte varit så mycket bättre än de andra i kvalgruppen. Så jag tror att det kommer bli jämnt om inget av lagen gör en oväntad plattmatch.

Jag dömde ut era chanser inför kvalet men nu har ni en helt avgörande match ändå, hur bra är årets GFF mot tidigare upplagor?

Jag som har varit i klubben i över tio år får ändå säga att vi är den bästa upplagan på många år.
Några gamla vapendragare samt några stabila nyförvärv plus en del talang hos yngre förmågor har resulterat i en bra mix. En vinnarkultur har infunnit sig där vi jobbar stenhårt och uppoffrande för varandra och tror på det vi gör.

Med våra tränare Örjan och Jonas har det skapat en disciplinerad lagmaskin. Vilket har gjort att vi inte har släppt in så många mål i år och det är alltid lättare att spela när man inte släpper in enkla mål. Vi har ett innött positionsspel som skänker stor trygghet.

Är alla friska och tillgängliga i truppen?

Det ser ut som att de flesta är tillgängliga, förutom Christian Berkius som spelat de två senaste matcherna. Tobias Bogdanoff lider av småskavanker sen Åsamatchen men borde bli klar.. Tobias Nilsson är tillbaka som gubben i lådan efter en långtidsskada. Kan bli esset i rockärmen.

Ni vet att ni går upp vid seger, ni vet också att ni måste vinna, blir det tuta och köra eller hur tänker ni?

Vi kommer självklart gå ut och ge allt. När en hel säsongen mynnar ut i en direktavgörande match så kan man inte vara otaggad men det gäller att vara balanserad.

Det handlar ju om för oss att hålla igen bakåt och inte bjuda på något gratismål. Det har vi inte råd med. Så vi ska kanalisera vår energi i det vi är som bäst på och straffa S/N.

Till sist, vad betyder det för klubben om ni går upp i trean igen?
Det hade betytt jättemycket. GFF är en anrik klubb och det hade varit fantastiskt att få uppleva division 3-fotboll på Majvallen igen. Samt att klubben och människor i organisationen kommer få fler roliga utmaningar med en attraktivare arbetsplats. Det blir lite mer på allvar och jag hoppas om det nu går vägen att detta kan vara början på en rolig resa.
*** *** *** ***

Andreas Johansson, allting i Åstorps FF..

Efter två uddamålsförluster hur besviket är det i Skåne just nu?

Det kunde förstås varit roligare och vi hade nog räknat med att ha något att spela för i sista omgången.
Det är första matchen mot GFF som ställt till det, men bara att gilla läget och köra vidare.

Kvalet är över och nu skall nu försöka ge Åsa en match som behöver göra många mål. Jag skulle säga att ni kommer förlora med 3-0, finns de något som talar för motsatsen?

Motivationen kommer kanske inte va på topp och har man någon krämpa kanske man känner efter lite extra. Är dock övertygad om att grabbarna vill avsluta med seger och ta med sig något positivt inför nästa säsong.

Hur är läget i truppen, alla friska och tillgängliga?

Kalle Neale är skadad, annars ska nog alla vara tillgängliga.

I den andra matchen möts Snöstorp-GFF, vilka tror du plockar den matchen?

Tror den slutar med hemmavinst. GFF har dock visat sig kunna försvara på ett ypperligt sätt, så skulle inte förvåna mig om det blir 0-1 i slutet av matchen och avancemang för GFF.

Till sist, när spelar Åstorp i trean?

I den bästa av världar gör vi det 2019!

 

///Dalla