Imorgon smäller det!

I en helt avgörande match spelar Älvsborg hemma på Påvelunds IP mot AFK Linköping om en plats i tvåan nästa år. Förutsättningarna är enkla. Jätteenkla. Vinnarna spelar i tvåan nästa år. Vid kryss blir det straffar direkt och således ingen förlängning.

Att det blir så är för att båda lagen har vunnit mot Gerdsken som är det tredje laget i kvalgruppen. Och båda lagen har vunnit med 3-2. Linköping avgjorde sent hemma mot Gerdsken för två veckor sedan och Älvsborg vände på 1-2 till 3-2 i slutminuterna borta mot Gerdsken.

Älvsborg har jag av förklarliga skäl sett x antal gånger de sista åren och vi har vant oss vid ett fysiskt starkt lag som är duktiga på fasta situationer, vinner mycket boll centralt i banan och som brukar vara hyfsat duktiga på att ta tillvara på sina chanser. Inget konstigt egentligen. De blåsvarta har varit rätt skadedrabbade under hösten och så även denna gång men truppen ser piggare ut än den de erbjöd förra veckan mot Gerdsken. Vi kan säkerligen räkna in Blanke, Brundin och Elofsson i truppen denna gång. Linköping skall vara ett spelskickligt lag och där blir det intressant om Älvsborg hamnar rätt i försvarsspelet, gör dem det så kommer Linköping få det jobbigt. Men de matcherna när Älvsborg inte får till sitt kollektiva spel, då är de lite mer sårbara då de inte har den spetsen som många andra lag i serien haft i år utan och kan då inte förlita sig på att någon från ingenstans avgör.

Men tittar man på tabellen förstår man att laget ofta fungerar tillsammans. Också intressant att se coach Hayek som coachat sitt lag framgångsrikt i fyra år med ständig utveckling, kommer han få nöjet att se sitt lag i tvåan nästa år?

Det är ju svårt att sia om hur detta slutar. Men jag tänker att med en hel del publik i ryggen så skall ju Älvsborg har en fördel av hemmaplanen. De är igång också, Linköping har inte lirat match på två veckor, sådana detaljer kan fälla avgörande. Men känslan är att det blir tajt och att Älvsborg behöver göra en prestation likt den hemma mot Hisingsbacka för någon månad sedan. Då kan det bli div II nästa år. Magkänslan. Straffar.

TIPS: Kryss.

*** *** *** ***

Älvsborg assisterande Andreas Nilsson..

Helt avgörande match för er hemma mot Linköping, hur skönt är det att ha matchen hemma?

Ja, måste säga att det känns otroligt skönt att slippa 2×4 timmar till Linköping i buss. I det skedet vi är i nu så tar vi alla fördelar vi kan få.

En ganska svag insats mot Gerdsken gav ändå 3-2-seger, har ni hämtat er? Det är solklart vad som gäller, seger ger uppflyttning, kryss ger straffar direkt, tränat straffar?

Ja det va inte bara en ganska svag insats utan jag vill bestämt hävda att det va en av våra sämsta insatser för året, men vi löste 3 pinnar och har fina förutsättningar inför sista matchen.

Skulle inte påstå att vi tränat straffar jättemycket direkt då det inte är nått vi strävar efter men vi har pratat om det i gruppen och de flesta har fått slå 1 straff per träning där miss ger sämre möjligheter för dem att slå en i matchen, så mest för att känna på läget lite inte mer än så.

Hur bra koll har ni på motståndet och vad tror du vi kommer få för matchbild?

Tycker vi har så bra koll man kan ha med så kort varsel, matchbilden blir nog ett bolltrillande AFK mot ett fysiskt och förhoppningsvis effektivt ÄFF.

Hur är läget i truppen? C-lagsgubbar denna gång också?

Läget i truppen är väl ok skulle jag säga fortfarande många skador men vi får tillbaka 3 killar sen Gerdsken matchen vilket gör gör att vi tackat o bockat till Koffe och Webb från C-laget som hjälpte oss sist, dock är målskytten Hampus kvar i truppen.

Till sist, vad slutar matchen?

Vi väntar oss en storpublik denna Lördag på Påvelund kl14 så med deras stöd i ryggen skall vi nog se till att resultatet förljer samma mönster som tidigare matcher i gruppen och om jag inte räknar fel då så borde det vara hemmalagets tur att vinna med 3-2.

*** *** *** ***

Linköpings tränare, Jonathan Johansson.

Helt avgörande match borta mot Älvsborg, hur är läget i laget? Nervöst, taggat? 
Läget är bara bra, vi har haft en väldigt bra träningsvecka där det varit väldigt taggat!
Vad förväntar ni er för typ av match, Älvsborg är ett lag som är tunga fysiskt att brottas med, blir ni bollförande?
Vi såg älvsborg förra helgen och anser att dem har kvalité i både defensiven och offensiven. Vi förväntar oss en spelbild där båda lagen vill ta initiativet i matchen.
Hur är läget i truppen, är alla tillgängliga? 
Vi har i princip samtliga spelare tillgängliga!
Man kan hoppas på en hel del publik. Kommer ni med några supportar? 
Det kommer säkerligen komma en del supportrar här från Linköping!
Till sist, vad betyder det för klubben om ni går upp i tvåan och hur stor blir besvikelsen om ni missar?
Vi vill givetvis gå upp, men samtidigt går inte världen under om vi ej går upp. Vi ska göra allt vi kan för att gå upp. Vi tror stenhårt på oss själva!

///Dalla