Våra två division 7-serier har fortfarande några omgångar kvar och så här har det gått i veckan:

ONSDAG 18/10

7B:

Käringöns FC – Järnbrotts IF 1-4

TORSDAG 19/10

7B:

Ösets BK – Azalea BK 1-4

Menisken IF – Hjuviks AIK 5-3

FREDAG 20/10

7A:

Andalus IF – Västkurd BK 1-7

 

I 7B följde Järnbrotts IF upp den fina 1-0 vinsten mot Azalea förra helgen med en 4-1 seger mot Käringöns FC i onsdags. Det blev tre mål ganska snabbt och JIF ledde med 2-1 efter en halvtimme efter dubbla mål av Simon Ramström. Den ställningen stod sig fram till slutet av matchen då Järnbrott kunde göra ytterligare två mål och Ramström fick avsluta med att fullborda sitt hattrick.

Segern gjorde att Järnbrott nu är trea och sämst kan bli fyra. JIF är alltså klara för division 6 nästa säsong då topp 4 i varje sjua är garanterade uppflyttning.

KFC är nia.

 

Et annat lag som kommer att spela i division 6 nästa säsong är Azalea BK! Laget besegrades Ösets BK med 4-1Gröna Vallen i torsdags. Det satt dock ganska långt inne då den andra halvleken började med att ÖBK:s Blertim Zuta kvitterade Frej Agelii’s tidiga ledningsmål. ABK:s tre sista mål kom alla under den sista kvarten och Agelii blev tvåmålsskytt.

Azaleas tränare Jan Juhlin sa så här om segern:

”En riktigt skön seger. Det blev en del pusslande idag. Vår mittfältsmotor Philip var avstängd, Simon Johansson leker krig, David har varit sjuk och när så Dennis blev sjuk blev det ett lite lapptäcke. Lukas Petterson kliver in och gör det bra och 16-årige Andrej Kampe gör tredje matchen i rad på defensivt mittfält. Frej Agelii gör sin första start för året. Vi inleder starkt och sätter hög press. 1-0 nickar Frej in på hörna efter 7 minuter och det känns som att våra pigga ben är jobbiga för Öset. Kalholm, som vanligt, är stabil och räddar Öset samtidigt som Öset främst hotar på fasta situationer. 1-0 i paus kändes i underkant. Vi startar andra slarvigt och Öset kan kvittera men killarna är hungriga idag och vi bombar rejält med chanser. Kalholm gör några riktiga vassa räddningar men till sist kan Hill trycka in 2-1. I slutet hittar domaren en mystisk bakåtpass men Trucken räddar. Vi kontrar och Janne gör 3-1 och Frej rundar och och gör 4-1. En godkänd match med tanke på en nybyggd centrallinje och nu får vi jobba på de sista två matcherna för att förhoppningsvis ta på guldhattarna.”

Ösets målvakt Carl-William Kalholm sa så här om förlusten:

”Otroligt roligt att spela ett derby igen! Men surt då vår topp-4 chans försvann. Matchen börjar för oss lite chockartat då Azalea går upp i press otroligt snabbt och trycker ner oss ordentligt. Det tog inte många minuter innan de fick en hörna och sedermera 1-0. Efter målet rycker vi upp oss och börjar rulla boll, vi försöker spela mest på att ligga rätt i positioner och rikta in oss på omställningar. Det är ytterst nära några gånger via nickdueller men vi fick inte in den. Azalea har mesta av spelet i första halvlek men skapar egentligen inte det där riktigt farliga chanserna. Andra halvlek startar vi piggt, sätter press på Azaleas backlinje och straffar de rejält genom att sno bollen högt, Blertim får friläge lägger in den säkert vid sidan av målvakten! Sedan kom anstormningen, det var två lag som verkligen behövde vinna. Vi var tvingade att ro hem full pott för att ha med topp-4 att göra samtidigt som Azalea behövde tre att ta tillbaka förstaplatsen! Azalea var otroligt farliga i andra halvlek men jag lyckas mota bort det mesta av deras anfall. Vi spelar bra försvarsspel men det var ett riktigt litet skitmisstag som gjorde att en Azalea spelare blev ensam i boxen och kunde trycka in 2-1. Vid 1-2 gick vi för det, flyttade upp gubbar, hade en indirekt frispark som är sånär på att gå in men i ca 80-85 minuten kan Azalea göra 3-1 och då går musten ur oss som sedan tyvärr ledde till 4-1. Vi tackar Azalea och vi fortsätter jobba för att ta så många poäng som möjligt nu sista två.”

ABK leder 7B och kommer att göra upp med Chalmers om seriesegern.

ÖBK är sexa i nuläget och har fortfarande chansen till en femteplats, som kan betyda uppflyttning.

 

Längre ner i 7B-tabellen återfinns både Menisken och Hjuvik och när lagen möttes var det MIF som var starkast. I början av den andra halvleken ledde dock Hjuvik med 3-1 men Menisken stod för en imponerande vändning! Sermed Reda Taki tryckte in 4-3 i 81:a minuten (hans tredje för dagen) för Menisken och Mathias Kisch satte sedan 5-3 i slutminuten! Lagen fick också varsitt rött i en händelserik andra halvlek!

Meniskens sista målskytt, Mathias Kisch, sa så här om segern:

”Knepig match som nästintill alltid när vi spelar. Första 15 går på poäng till oss, Menisken vinner närkamper över hela banan och känns giftiga, utan att vara särskilt bra. Hjuvik vill spela en större fotboll än oss, har ambition att vårda boll men är inte något vidare på det. Jämn första halvlek där Hjuvik långskottat in två, vi tryckt in ett, 2-1. Andra halvlek är en öppen historia, det tryter i ben och lungor, allt kollektivt pressspel upphör (om det fanns något tidigare?) och spelet böljar. De utökar ledningen till 3-1 och får strax därefter får en utvisning, vi utnyttjar inte det numerära överläget spelmässigt, men målmässigt. Två tryckmål på kort tid efter lyft och stök i straffområdet. Vi hinner med en utvisning däremellan vid ställningen 3-3 då matchen står och väger. Vi reder ut det med mer lyft och spelare på rätt plats, kontrar in den sista. Målmonstret Sermed värd ett omnämnande som ska ha gjort tre(?), han gör mål när han vill. Känslan är att Menisken är tunga i offensivt målområde. Höstlagsvarning utfärdad!”

Hjuviks Kalle Svensson sammanfattade matchen så här:

”Vi hade en 3-1 ledning och sen åker vi på en knepig utvisning där domaren ger fel kille sitt andra gula kort. Efter det så gör Menisken mål på fasta situationer. Vid 4-3 tar vi över spelet sista tio minuterna och trycker på för en kvittering men släpper en kontring när vi satsar allt framåt.”

MIF är nu åtta och Hjuvik är sjua.

 

I kvällens match i 7A tog Västkurd BK ett stort kliv mot serieseger. Andalus besegrades med 7-1 och VBK har nu gjort 100 mål i årets seriespel! Västkurd hade säkra 3-0 i paus och Pa Majai Njie blev till slut tremålskytt och Ramarna Erdal gjorde två.

VBK:s Daniel Björkroth sa så här om matchen:

”Vi visste att vi behövde vinna ikväll för att ”säkra” seriesegern så vi gick in med 110% och det var avgjort redan efter 45 minuter.”

VBK leder på målskillnad före Nödinge SK. NSK har dock bara en match kvar medan VBK har två. Eller rättare sagt, VBK har bara en match kvar att spela men väntar på att få poängen från den avbrutna matchen mot Kurdistan. Det bör ju bli tre poäng där om bloggen tolkat situationen rätt. I sista matchen möts dessutom just VBK och Nödinge! Får VBK tre poäng från Kurdistan-matchen så kan inte NSK komma ifatt då VBK har väldigt mycket bättre målskillnad! Så allting pekar på att Västkurd har vunnit 7A!

Andalus är sjua i 7A-tabellen.

 

/Rasta