Efter att helgens kval till division 3 avslutades står det klart att alla division 4, 5 och 6-lag har spelat klart för säsongen. Tyvärr inget kval för treorna i femmorna eller tvåorna i sexan. När det gäller sjuorna så är det nu klart att det är nio lag som ska flyttas upp. Åtta platser gäller de åtta lagen som åker ner från de fyra division 6-seriena och den nionde platsen dyker upp då GAIK drog sig ur 5A tidigt på säsongen och alltså behöver ersättas i sexan nästa säsong. Topp 4 i varje serie går alltså upp direkt och femmorna får göra upp om den sista platsen! Sen vet vi av erfarenhet att det tyvärr ofta blir lag som drar sig ur sexan eller lag som tackar nej och det snurras med lag som flyttas omkring. Men i skrivande stund är det detta som gäller.

Innan vi kollar till hur serierna ligger till inför de sista matcherna så kollar vi till de senaste resultaten i sjuorna:

7A:

Lövet/Johennebergs IF – Eritreanska IF Göteborg 2-3

Fotö GoIF – Elisedals IS 12-0

Surte IS FK – Gothenburg Celtic FC 6-0

7B:

Tynnered FC – Chalmers Studentkårs IS 3-0

Ösets BK – BK Skottfint 2-1

 

Om vi börjar med 7A så ser det ut så här inför den avslutningen:

1. Västkurd BK (20) 50p +75

2. Nödinge SK (21) 50p +41

3. Fotö GoIF (21) 48p +49

4. Surte IS FK (22) 43p +31

————————————

5. Kurdistan SF (20) 40p +18

 

Alla lagen har en match kvar att spela. Västkurd och Kurdistan saknar en match och det är det avbrutna mötet lagen emellan. Enligt de uppgifter som bloggen har var det Kurdistan som orsakade att matchen bröts då de konfronterade domaren. Allt annat än tre poäng till Västkurd vore orimligt och i så fall är VBK klara seriesegrare. I sista matchen möts just VBK och tvåan Nödinge SK men det blir mest en prestigematchNSK alltså inte kan gå förbi om vi antar att VBK får tre pinnar från Kurdistan-matchen. Trean Fotö, som bättrade på sin målskillnad efter 12-0 mot Elisedal, har chansen att snuva NSK på andraplatsen vid vinst samtidigt som Nödinge inte vinner. Fotö möter Celtic hemma.

Fyran Surte har spelat klart och avslutade snyggt med 6-0 mot Celtic där skytteligavinnaren Rade Radovic gjorde tre och slutade på 36 mål! Surte är också i praktiken klara för uppflyttning även om det bara är tre poäng ner till femman Kurdistan. Surte har nämligen betydligt bättre målskillnad och det är väl inte troligt att Kurdistan slår Lövet/Johanneberg med tvåsiffrigt i sista matchen. Bloggen har ju inga detaljer gällande Kurdistans match mot Västkurd och förbundet skulle ju kunna utesluta Kurdistan beroende på hur allvarligt de ser på händelsen. Det skulle ju i så fall öppna upp för nuvarande sexan Eritreanska (som är tio poäng efter i nuläget).

Men som det ser ut nu. Västkurd, Nödinge, Fotö och Surte klara för sexan och Kurdistan får kvala.

 

I 7B är läget följande:

1. Azalea BK (18) 43p +45

2. Tynnered FC (19) 41p +36

3. Chalmers Studentkårs IS (19) 41p +16

4. Järnbrotts IF (19) 39p +16

——————————————————-

5. Slottsskogen/Godhem IF (19) 34p +8

——————————————————-

6. Ösets BK (19) 33p +10

 

Imorgon tisdag har Azalea BK chansen att säkra seriesegern när laget möte Menisken IFMajvallen. Både tvåan Tynnered och trean Chalmers har dock chansen fortfarande men då gäller det att Azalea förlorar båda sina kvarvarande matcher. Fyran Järnbrott är redan klara för uppflyttning men har chansen att sluta tvåa.

Chalmers har Positivum och Järnbrott möter Hjuvik i sista omgången. Lagen som slåss om femteplatsen, SG och Öset, ställs mot svåraste möjliga motstånd i sista omgången. SG möter Azalea och Öset har Tynnered. Inför den sista omgången har SG en poäng mer än ÖBK.

 

Den sista omgången i både 7A och 7B spelas i slutet och veckan och till helgen.

 

/Rasta