I helgen avgjordes kvalet till div II och tyvärr fick Älvsborg ge sig hemma mot Linköping. Med cirkus tio minuter kvar avgjorde Linköping på en fin frispark. Och trots att Älvsborg hade två riktigt fina chanser till kvitteringen fick de ge sig och det blir div III även nästa år.

Över 400 betalande hade kommit till Påvelunds IP som också innehöll tre supporterpoliser då delar av Linköpings fans varit stökiga tidigare. Linköping visade tidigt att de var ett spelskickligt lag, Älvsborg gav bort initiativet rätt klart men bortalaget hade inte riktigt förmågan i sista tredjedelen. Och ju längre tid som gick ju mer fick Älvsborg att säga till om och de lyckades stänga Linköpings trevliga och vägvinnande passningsspel. Och Älvsborg skapade några lägen, Jesper Olofsson hade en volley som såg ut att vara nära(stod dumt till för att kunna se) efter en hörna och en nick gick precis utanför. Spelmässigt var den första halvleken klar fördel för Linlöping som var väldigt fina med bollen centralt och överlag slog bort väldigt lite boll. Älvsborg stod för en stabil försvarsinsats men tycktes vara lite för långsamma i passningsspelet i perioder och tappade för enkelt bollen till motståndet.

I inledningen av andra halvlek lyckades inte Linköping riktigt med sitt passningsspel och fick aldrig riktigt fast bollarna i fart på sina offensiva pjäser det gjorde att Älvsborg fick lite mer att säga till om men de hotade inte så där som man är vana att se ÄFF. Tyvärr. Hade ju varit kul med ett lag i tvåan på Påvelunds IP. Ju längre andra halvan gick så blev det tydligt att Linköping var ett bättre lag men som nestor Örjan Glans sa bredvid mig, ”de är inte alltid det bästa laget vinner”.. Linköping fick ett mål bortdömt för offside efter en frispark och det såg onekligen offside ut från min position, kort därefter räddade Saebbö på mållinjen efter en hörna. Så känslan var att det skulle komma ett mål. Älvsborg försökte byta lite men hade inte riktigt kvalitén för att göra något vidare offensivt intryck. Dock gjorde Älvsborgs backlinje en riktigt fin insats.

1-0 kom till slut på en frispark. Snyggt direkt i mål och trots att Älvsborg bara behövde ett mål till för att få till straffar för att vinna gruppen kändes det avlägset. Efter matchen visade det sig också att ett kryss hade räckt för avancemang då Boo FF drar sig ur tvåan och därmed lämnat en plats att fylla. Men Älvsborg skapade tre fina lägen, Konge var igenom direkt efter målet men kom lite sent till bollen och hans lobb gick över. Den vassaste chansen kom med bara 1-2 minuter kvar då Victor Johansson från sin vänsterback klev in och sköt mot bortre krysset men målvakten gjorde en magisk räddning. En av de svettigare jag sett i år. Dessförinnan hade också Linköping rensat undan ett läge när målvakten missat lite. Ja de var riktigt nära. Men tyvärr för Älvsborgs del fick man ge sig.

En riktigt fin säsong från de blåsvarta men de hade inte riktigt spetsen när det krävdes som mest. Nu är det också klart att Adej Hayek lämnar klubben efter fyra år där han tagit klubben från fyran till att bli ett etablerat topplag i trean. Mycket starkt!

 

///Dalla