Igår tisdag åkte guldhattarna fram när Azalea BK säkrade seriesegern i 7B efter 3-2 mot Menisken IFMajvallen! Seriens nuvarande skyttekung Johannes Mohlin Rutström satte både 1-0 och 2-0 tidigt och det såg ut att bli en enkelt resa mot guldet. I början av den andra halvleken gjorde även Jan Matuszczyk 3-0 för de orangea. Menisken kämpade sig dock tillbaka in i matchen sent och Andreas Skoglund reducerade till 1-3 i 85:e matchminuten och MIF fick även in ett mål till med hjälp av hemmalaget i matchens sista minut, men det blev alltså 3-2 till ABK!

 

Azaleas Jan Matuszczyk sa så här om segern:

”I ett pissigt och regnigt Göteborg har jag aldrig varit så varm som när vi fick ta hem det här! Jag har aldrig vunnit något tidigare så för mig är det här oerhört stort. När jag gjorde 3-0 kändes det som att vi skulle rinna iväg med fler men Menisken la sig dock inte platt och lyckades ta sig tillbaka till 3-2 i sista sparken. Men vi är glada så nu väntar Andra lång!
Tack för den här säsongen och på lördag återstår SG som vi gärna vill avsluta starkt mot.”

Meniskens Calle Petersson hade följande kommentar:

”Vi försökte ligga lågt första kvarten men Azalea lyckades ändå leda med 2-0 efter 25 spelade. De gjorde 2 mål på ungefär lika många minuter. Azalea var duktiga på att bredda spelet och de hade den där 18 åriga orken i löpningarna. 2-0 höll sig i halvtid. I andra gör Azalea 3-0 efter slarv hos oss och de tror väl att allt är klart. Men vi vaknar till och trycker in ettan och tvåan när det är 10 minuter kvar och det blir lite spänning och resultatet speglar matchen lite bättre. Kontentan, vi förlorar mot ett bättre lag men håller uppe det bra med enbart en avbytare. ”

Meniskens matchrapport hittas HÄR.

 

I sin första seniorsäsong så tog alltså Jan Juhlins mannar guld direkt och spelar alltså i sexan nästa säsong!

Självklart stort grattis!

 

/Rasta