Idag korades den sista seriesegraren i årets lokalfotboll! Västkurd BK avgjorde 7A genom att besegra tvåan Nödinge SK med 4-1 hemma på Säljöfjordsvallen!

VBK verkade riktigt taggade och tog tidigt ledningen med både 1-0 (Roni Kurdali) och 2-0 (Dilér Deveci). 3-0 (Goran Pastorkovic) kom efter 17 minuter och matchen verkade avgjord. Nödinge fick visserligen in en reducering (Ibrahim Jakupovic) men innan paus satte Kurdali sitt andra mål som betydde 4-1! Den andra halvleken bjöd inte på några mål och VBK kunde alltså säkra seriesegern i sin första säsong! Extra kul att bloggen fick en personlig filmad guldhälsning från VBK:s Vural ”Vurre” Kokulu via ombud!

Nödinges Ermin Aganovic sa så här om förlusten:

”Vi kommer till matchen med väldigt många avbräck. Många sjuka och skadade efter en lång säsong. Vi har också en utespelare i målet. Inledningsvis av matchen hänger vi inte med Västkurds skickliga spelare. Vi gör också många individuella misstag som de snappar upp på ett bra sätt och tar vara på. Sedan växer vi in i matchen och stundats spelar vi väldigt fin fotboll. Tyvärr är den inte lika vägvinnande som den fotboll Västkurd spelar. De är värdiga vinnare i serien och vi ska vara nöjda med våran säsong. Vi vet vilka saker vi behöver jobba på och komma ännu starkare nästa säsong.”

Bloggen får återkomma med guldkommentarer från Västkurd då de är mitt uppe i sitt guldfirande.

 

Både Västkurd och Nödinge är nu färdigspelade även om VBK:s avbrutna match mot Kurdistan inte är bokförd ännu. Som bloggen resonerat innan så kan inte förbundet ta något annat beslut än att VBK får tre poäng om nu inte det blir så att Kurdistan utesluts helt och alla matcher plockas bort. Nödinge är redan klara för uppflyttning men kan tappa sin andraplats om Fotö vinner sin sista match mot Celtic imorgon.

Igår besegrade även Elisedal Rödbo med 5-0 och imorgon avslutas 7A med dessa tre matcher:

Fotö GoIF – Gothenburg Celtic FC

Kurdistan SF – Lövet/Johannebergs IF

Eritreanska IF Göteborg – Andalus IF

Det enda som är kvar att spela om i årets 7A är femteplatsen (och troligt kval till sexan mot femman i 7B) men det troligaste är att det kommer att avgöras (om det inte redan gjort det) på förbundets skrivbord. Kurdistan är femma och behåller den placeringen OM de bara skulle få 0-3 mot Västkurd. Blir de uteslutna så tappar de självklart den platsen och då kliver sexan Eritreanska upp på kvalplatsen. Kurdistan har en mikroskopisk chans att bli fyra om de inte blir uteslutna och men då krävs det att de slår Lövet/Johanneberg med 16 måls marginal!

 

Igår spelades de tre 7B-matcher som slutade så här:

Chalmers Studentkårs IS – IF Positivum Göteborg 14-0

Järnbrotts IF – Hjuviks AIK 5-0

Menisken IF – Käringöns FC 2-1

 

Både Chalmers och Järnbrott är redan klara för sexan nästa säsong men vilka exakta placeringar de får avgörs av hur det går för Tynnered i helgen. 7B avslutas med tre matcher imorgon:

Azalea BK – Slottsskogen/Godhem IF

Ösets BK – Tynnered FC

Menisken IF – BK Skottfint

 

Kampen om femteplatsen lever in i den sista omgången. Inför morgondagen ligger SG femma, en poäng före Öset. ÖBK, som möter Tynnered, har aningen bättre målskillnad och skulle alltså kliva förbi om de tog en poäng samtidigt som SG förlorade. SG ställs dock mot redan klara seriesegrarna Azalea!

 

/Rasta