Idag lirades de sista matcherna i 7A och 7B med ett undantag! Bloggen hade missat att 7A-lagen Eritreanska IF Göteborg och Andalus IF spelar sin match imorgon söndag!

 

Innan vi ger oss i kast med dagens matcher så har bloggen snackat med 7A:s seriesegrarna Västkurd BK:s Thomas Scott som sa följande om gårdagens seger mot Nödinge och guldet:

”På vår genomgång inför matchen mot Nödinge så var vi alla rörande överens om att vi inte skall vinna serien på målskillnad utan den skall vinnas på poäng! Vi skall ha fokus i de sista 90 minuterna för säsongen och sen kan vi tänka på fest och party!

Tre poäng eller ej i den avbrutna matchen mot Kurdistan som det surras så flitigt om så är det dock ”här och nu” som gäller för vår del och sen så får framtiden utvisa resten!

Till själva matchen så hade även vi hade ett par tongivande spelare borta pga av skador och avstängningar, men vi har en bred trupp så det är bara för dom som är uttagna att ta sitt ansvar och det gjorde dom med bravur! Vi går in med hög press från start vilket resulterar mål till oss redan efter två minuter. Vi gör ytterligare två mål inom första 20 och sen går tempot ner från vårt håll och vi släpper in Nödinge i matchen! Detta resulterar i ett baklängesmål som vi faktiskt tyckte var ”misstänkt” offside! Med facit på hand så är ju den ”misstänkta” offsiden skitsamma idag dock! Vi höjer upp tempot lite och Roni Kurdali sätter spiken i kistan tio minuter innan halvtid med vårt sista mål för säsongen (4-1). Extra kul är att Roni startar vårsäsongen mot Surte den 31 mars med VBK:s första seriemål och stänger säsongen med vårt sista!

Hatten av!!

Andra halvlek blir en sk. segdragen tillställning som bara betas av med några få halvchanser från båda lagen!  Vi spelar enligt planen minus en liten dipp på 15 minuter i första halvlek och vinner sen matchen rättvist!

Som nystartad förening (oktober 2016) så kommer jag ihåg att ni i bloggen hade förhandstippat oss som seriesegrare med det spelarmaterial vi har! Materialet vi har kommer vi inte be om ursäkt för men en säsong är lång och alla lag krampar nångång oavsett material och det gjorde även vi!  Suraste tappet vi gör i år är 0-0 borta mot ett smart spelande Elisedal!  Innan sommaruppehållet hade vi Nödinge borta (3-7) och i augusti skulle vi starta med Surte borta (2-4) och Fotö hemma (5-1)
Dvs tre tuffa matcher på raken! Tar vi 6 poäng på de tre matcherna så är vi nöjda! Vi tar 9 och det är där och då vi inser att vi fan kan vinna hela skiten! Med den harmonin och spelglädje vi har i truppen så sa vi efter 5-1 mot Fotö att nu går vi all in! Detta gjordes förrutom ett litet halvstopp på vägen! 1-3 i röva mot Eritreanska. En jävligt onödig pulshöjnining skapades men som vi nu till slut redde ut ändå!

Tillsammans har vi som klubb med styrelse, ledare, spelare och inte minst vår underbara publik (med betoning på underbara) kämpat ända in i kaklet för att uppnå det egentliga målet som var division 6 2018!  Nu är 2017 över och att dessutom till slut stå där som seriesegrare känns fantastiskt! Tackar samtliga lag i division 7A för matchen!

Biji Västkurd!! 💛💚❤️

 

Det ska bli intressant att följa Västkurds fortsatta resa. Vem vet, det tog bara 13 säsonger för Dalkurd att nå Allsvenskan!

 

Om vi återgår till dagens action så slutade 7A-matcherna så här:

Fotö GoIF – Gothenburg Celtic FC 6-4

Kurdistan SF – Lövet/Johannebergs IF SPELADES INTE

 

Fotö besegrade Celtic i en målrik match där gästerna Celtic hängde med bra och hade 3-3 med en halvtimme kvar. Fotö vann dock tillslut med 6-4 och både Daniel Berntsson och Alberth Gustavsson blev tvåmålsskyttar för Fotö.

Segern betydde att Fotö klev om Nödinge och slutade tvåa efter Västkurd. Celtic slutade nia.

 

Det har surrat en hel del rykten om Kurdistan och bloggen hade hört uppgifter om att förbundet beslutat att utesluta laget, dock finns de kvar i tabellen. Idag begav sig Lövet/Johanneberg ut till Bläsebovallen för att avsluta säsongen mot just Kurdistan. 20 minuter innan match var det fortfarande bara Lövet på plats och då kontaktades domaren som då bekräftade att Kurdistan hade uteslutits! Om de uppgifter som bloggen har stämmer så togs det beslutet tidigare i veckan. Då är det ju väldigt konstigt att Lövet/Johanneberg inte meddelats utan får byta om, åka ut till Bläsebovallen och värma upp innan de får reda på att det inte blir match (dessutom efter att de själva ringer domaren). Oklart vem som har ansvaret, möjligen låg det på hemmalaget Kurdistan men det känns ju som det inte hade varit så svårt för förbundet att kontakta Lövet/Johanneberg eller att uppdatera tabellen med Kurdistan som uteslutna.

Hur som helst så får ju detta konsekvenser för tabellen. Kurdistan är ju nämligen femma i den nuvarande tabellen och den placeringen leder ju till kval till sexan! När nu Kurdistan försvinner så bör ju det betyda att sexan Eritreanska då kliver upp till femteplatsen och får kvala! Oklart dock om Kurdistans alla matcher försvinner eller om Lövet och Västkurd bara får varsin 3-0 seger. Oavsett hur det blir så kommer ändå Västkurd att vinna serien och topp-4 vara intakt.

Imorgon söndag avslutas alltså 7A, och hela lokalfotbollssäsongen, men matchen mellan just Eritreanska och Andalus.

 

I 7B var det en kvalplats på spel och så här gick det:

Ösets BK – Tynnered FC 6-2

Azalea BK – Slottsskogen/Godhem IF 5-1

Menisken IF – BK Skottfint 1-5

 

Ösets BK behövde minst en poäng för att ha chansen på femteplatsen och kval till sexan. Det blev tre poäng efter fina 6-2 på redan uppflyttningsklara Tynnered. Det blev en målexplosion i den andra halvleken då den första bara bjöd på ett mål (ÖBK:s Blertim Zuta gjorde det). ÖBK kunde sedan gå upp till en 4-0 ledning efter bland annat två mål av Talat Limani. Tynnered skapade lite spänning med två raka mål men Gabriel Reynoso satte både 5-2 och 6-2 i slutet!

Frågan var ju om segern skulle räcka för Öset som inför omgången låg en poäng bakom Slottsskogen/Godhem. SG hade en svårt match då de mötte redan klara seriesegrarna Azalea och det skulle visa sig bli en för tuff uppgift! 5-1 blev det till ABK och det resultatet betydde alltså att Öset knep femteplatsen före SG!

 

BK Skottfint avslutade säsongen med en 5-1 seger mot Menisken Gröna VallenGustav Nilsson blev tvåmålsskytt i en match som stod och vägde fram till sista tio då Skottfint gjorde tre raka!

Skottfints matchrapport hittas HÄR.

Menisken slutade dock före Skottfint i tabellen. MIF blev åtta och Skottfint nia!

 

/Rasta