Igår söndag spelades den sista seriematchen i årets lokalfotboll när Eritreanska IF Göteborg besegrade Andalus IF med 5-2 i 7A.

Matchen bjöd på tre tvåmålsskyttarHabte Fesha Kifle och Abiel Estifanos för EIF och Sadam Abdifatah för Andalus.

 

Eritreanska slutade sexa och AIF slutade sjua i 7A men detta kan ju som bekant ändras.
 –
Enligt de uppgifter som bloggen har kommer alltså femman i 7A, Kurdistan SF, att uteslutas ur serien. Det som rör till det är självklart att just femteplatsen i sjuan i år betyder kval upp till sexan. I 7B löste Ösets BK femteplatsen i sista omgången men i nuläget är det alltså oklart hur det blir med kvalet. Ärendet är hos förbundet och bloggens gissning är att Kurdistan nu har tid på sig att överklaga uteslutningen och det är därför det inte händer så mycket just nu.
Det finns ju ett par olika scenarion om vi börjar med att utgå från att Kurdistan kommer att bli uteslutna (något annat känns orimligt). Antingen plockas Kurdistan rakt bort från tabellen och Eritreanska kliver upp som femma och får kvala mot Ösets BK eller så plockas Kurdistan bort från själva kvalmatchen och ÖBK går upp utan att behöva kvala. Det finns säkert utrymme för förbundet att göra på båda sätten. Det som är lite surt är ju självklart att de inblandade lagen kanske behöver vänta ett par veckor innan nästa beslut tas. Känslan är att det borde finnas något sätt att snabba på det hela lite, särskilt när säsongen precis är slut och det gäller uppflyttning. Självklart måste lag få överklaga ett beslut men det kanske går att kolla om laget verkligen tänker överklaga (vilket man hoppas att förbundet gör) istället för att bara låta överklagstiden rinna ut. Det är mycket möjligt att det är så det funkar nu men iblanda känns det som många saker är onödigt omständliga, särskilt när det gäller avbrutna matcher och ändrade resultat.
Hur som helst. Vi får avvakta och se om det blir några fler matcher i lokalfotbollen denna säsong!
Bloggen kommer snart att ösa på med en massa sammanfattningar och intervjuer från alla serier!
/Rasta