Det är dags för lite intervjuer från årets 4A!

Vi inleder med Kozaras Naser Zumberi, Jonsereds Martin Viggeborn, Kodes Rasmus Haraldsson och Gårdas Stefan Runeman.

Vi inleder med seriesegrarna Kozaras Zumberi:

Det blev till slut en säker serieseger för Kozara och laget tar klivet upp i trean för första gången någonsin! Hur skulle du sammanfatta guldsäsongen och varför vann Kozara?

Säsongen som sin helhet kan väl inte sammanfattas på något annat sätt än bra, visst har det funnits stunder det varit lite sämre (krismöte efter 6 eller 7 raka segrar) men på det stora hela ett väldigt roligt år. Jag tycker nu som innan säsongen drog igång att vi själva var det största hindret huruvida vi skulle så som segrare eller inte. Kvalitén visste vi fanns där, det handlade om att få oss att alltid vilja det mer än motståndaren. Vi hade en stark tro på oss själva och det spår vi valt och tabellen visar ju att vårt koncept funka för oss i år.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?
Tycker serien överlag inte gav några större överraskningar, hade kanske trott att Kode med sin kompetenta anfallsuppsättning skulle hota mer. Möjligtvis får Partilles uttåg kanske vara det negativa då det ändå såg stabilt ut i början men något hände på vägen.

Hur ser du på din egen säsong?
Överlag en godkänd säsong även om det alltid finnas saker att trycka på då det alltid går att göra saker bättre. Men har mestadels försökt göra det som förväntats och i år gick det vägen.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?
Kollektivet först och främst, även om det alltid finns spelare som utmärker sig mer än andra så har vi som lag varit starka och det är den stora orsaken till avancemanget.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?
Kodes trio där framme är giftiga med Haraldsson, Wallén och Anderberg. Tafa, Petros i Semberija ihop med Peter Nilsson i Jonsered är dem spelarna som imponerat mest.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?
Gårda hemma, Ali gör ett drömmål. Med all respekt mot Gårda och personen som skrev det referatet, men den dagen var dem aldrig nära.

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?
Inget direkt, grattis till samtliga seriesegrare.

Du har ju erfarenhet från division 3-spel. Hur tror du att Kozara kommer att klara sig?
Beror väl lite på, dagens trupp hade klarat sig bra det är jag övertygad om. Men nu återstår det och se hur trupp och ledarsida ser ut för kommande säsong.

Hur ser din fotbollsframtid ut?
Som det ser ut just nu är jag Kozaraspelare även kommande säsong eller tills dem hittar någon bättre, Savo behöver ju inte leta länge ☺.

Stort tack!

_________________________________________________________________

Vi fortsätter med JIF:s Martin Viggeborn:

JIF kunde inte riktigt hänga med Kozara i toppen av 4A men en andraplats och en överlägsen kvalseger gav ändå uppflyttning! Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Jag skulle sammanfatta säsongen att vi gör en del enkla misstag som fällde oss i de viktiga matcherna. Vi blev kanske lite skakade exempelvis borta mot Kozara första halvlek innan vi kom in i det. Kode borta är vi inte alls med. Det är små marginaler när som gäller när Kozara är så pass stabila. Vi är såklart nöjda överlag. Ny tränare, en hel del nya spelare, två seriefall i rad. Psykologin i det läget är inte enkel, men vi löste det.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Serien var lite som vi hade tänkt oss. Inför säsongen sa jag att det skulle vara vi Kozara, Gårda och Lunden så det enda laget där som inte riktigt hängde med var väl Lunden. Men de brottades med sina problem att få ihop lag etc. Inte alltid lätt på denna nivån. Kode hemma imponerade inte på mig men Kode borta var riktigt bra. Annars känner jag väl att den var som förväntat.

Hur ser du på din egen säsong?

Min säsong har varit lite hafsig, känner man till mig så vet man att jag är ganska skadebenägen. Även denna säsongen gick menisken i knät sönder så det blev en halv säsong för mig. Den halvan jag spelade gick bra, vi är stabila bakåt och Semberija punkta ju borta mig en hel match. Får se det som något positivt. Det finns att göra på tränarsidan ihop med Danis så jag försöker bidra med det jag kan.


Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Alexander Bernhardsson och Tobias Wahlgren. Det är två unga men väldigt duktiga fotbollsspelare. Fin löpkapacitet och båda är hala som ålar. Man kan tro att man har de och ska sätta en tackling men då slinker de undan så grymt elegant. De har verkligen potential för att ta sig högre upp. Handlar mycket om tur också, hitta någon som tror på en. Men hade jag varit coach högre upp så hade jag inte tvekat.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Suleyman Traore är ju en av mina bättre vänner. Trots att Savo tycker att de spelar som Barcelona 😉 så hade de inte löst det utan honom där bak. Han styr, han håller ihop det, viktiga brytningar och har en fin fot som han använder klokt. 
Filip i Gårda, riktigt bra och kvick med sin vänster. Intressant spelare. 
Christian Gustavsson i Partille IF. Bra speed, gör det oväntade.
Gimpel bär ju ett helt mittfält ensam.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?


Det skulle såklart vara sista matchen i kvalet när vi gör 4-1 och allt känns klart. Den känslan är riktigt skön att bara kunna njuta de sista minuterna.

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Jag tyckte det var tråkigt att Kortedala inte fick hålla sig kvar, man vill ju ha så många lag som möjligt högt upp i serierna. Sävedalen såklart, väldigt bittert de var värda ett bättre öde i år. Jag gläds med Öjersjö såklart att de får vara kvar. Sedan lider jag såklart med Blåvitt måste tilläggas.

Du har en del rutin från spel högre upp, hur kommer Jonsered att stå sig i division 3 nästa säsong?


Jag är helt övertygad om att Jonsered kommer vara väl förberedda år 2018 och kunna stå sig bra. Det beror lite på vad som händer med spelarna etc. Men ju högre upp du kommer i serierna ju mer handlar det om att kunna kriga. Där känner jag att vi har fördel av att komma uppåt. Ser man till kvalet så ser vi grymt starka ut. Klubbar runt omkring har ju på något sätt målat upp att Jonsered är ett ”tjonglag”. Då bör ju 3:an bli klockren för oss. Men i min värld är det folk som inte är så kunniga inom fotboll som säger så. Såg man andra halvlek Kozara – Jonsered så bör man ju se att Kozara har svårt att ens ta sig upp på vår planhalva för vi är aggressiva och trycker ner dem. Medan ibland spelar vi den mer direkta bollen för att straffa. Detta är ju en kombination och det som vi tror på. Har man Örtendahl, Lund, Tobbe, Peter etc som vi har på anfallet då vill man utnyttja speeden och ibland storleken.


Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i Jonsered även nästa säsong?


Jag kommer inte att fortsätta nästa år, dags att lägga skorna på hyllan. Det glädjer nog en hel del domare ☺. Men jag kommer fortsätta att vara verksam i Jonsered som det ser ut. Vi har haft ett bra samtal och i Jonsered vill jag nog tro att jag är mer än bara fotbollsspelare. Försöker vara väldigt aktiv kring hela föreningen. Allt ifrån TV-lagsmatchen, sponsorer, träningar, är gärna tillgänglig för ungdomarna.

Så tack för mig för i år. Jonsered skall vara stolta över vad man gjort. Att vi stoppade fallet, fick ordning på truppen till i år och att man på det studsar tillbaka. Gruppen år 2017 har verkligen varit kanon. Mycket skratt, tjo och tjim. Precis det som Jonsered vill stå för.

Stort tack! 

_______________________________________________________________________

 

Vi fortsätter med Kodes Haraldsson:

Det blev till slut en tredjeplats för Kode i årets 4A men laget hotade aldrig toppduon ordentligt. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong? 

Det blev aldrig något riktigt race om seriesegern i år då Kozara gick otroligt starkt från start medan vi gjorde precis tvärt om. Fem poäng på de sex första matcherna vittnar om att våran start på säsongen inte blev den vi önskat. Andraplatsen såg även den långt bort ut efter starten men tids nog så kom vi in i det och hade chans på den men tyvärr inte räckte hela vägen fram. Jag tycker att våran höstsäsong är betydligt bättre än vårens dito och hade vi kunnat gå in med liknande prestationer från start i serien hade vi haft ett annat utgångsläge.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar? 

När man tittar på serietabellen som den avslutades så finns det inga direkta stora överraskningar utan det är placeringar som man inför säsongen skulle kunna se.

Hur ser du på din egen säsong?

Mycket blandade prestationer där jag överlag är nöjd men hade kunnat önska mer.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år? 

Finns många som kan framhävas i vårt lag och speciellt för insatser under höstsäsongen. Svårt att ge någon enskild det rampljuset utan jag får nog framhäva alla inblandade i a-truppen. Ingen nämnd ingen glömd!

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig? 

Poängmässigt så har Kozara imponerat stort då det aldrig blev något snack om saken vilket lag som skulle ta hem serien. Spelarmässigt så är det svårt att framhäva enskilda spelare, de flesta föreningar har 1-2 riktigt bra spelare som lagen kan förlita sig till, på gott och ont.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Andra halvlek från bortamatchen mot Mossens BK. Jag hade velat gå tillbaka dit och göra om precis allt som vi gjorde och istället köra på som vi gjort under första halvlek. All heder åt Mossen men där borde vi tagit med oss tre pinnar hem och en del extra målskillnad plus.

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med? 

Imponerande av Hisingsbacka FC att knipa platsen till division 2 direkt. Jobbigt läge för Ytterby IS som dessvärre får gå igenom ytterligare en degradering på kort tid.

Vet du hur det kommer att se ut i Kode nästa år och hur ser din fotbollsframtid ut?

Just nu råder ledighet från träningar hos Kode men jag är säker på att när killarna träffas framöver så är målet klart och tydligt inställt på att avsluta serien högre upp nästa år. Med någorlunda liknande trupp som säsongen avslutades så är det ett topplag 2018. Mitt eget vara eller icke vara avgörs inom den närmsta tiden, inga dörrar är stängda åt något håll.

Stort tack!

___________________________________________________________

Vi avslutar med Gårdas ena tränare, Stefan Runeman (som vanligt till höger på bilden):

En stabil fjärdeplats för Gårda men laget orkade inte hota topplagen hela vägen. Hur skulle du sammanfatta årets säsong? 

Då detta är mitt första år som tränare i Gårda har vi lagt väldigt mycket tid på att sätta en ny spelidé och utveckla vår taktiska förståelse. Inför seriestart satte vi inget klart resultatmål utan snackade om andra saker. Defensiven och bortaspelet har varit två saker som vi har velat förbättra med tidigare år i åtanke. Under våren gör vi det bra resultatmässigt och plockar dom poäng vi ska bortsett från ett par onödiga hemmaförluster. Vi går på sommaruppehåll som tvåa i serien. Hösten är tyngre och vi är relativt tidigt borta från den absoluta toppen. Sammantaget så är det en godkänd säsong resultatmässigt men vi är nöjda med dom framsteg vi har gjort med laget både som kollektiv och på individnivå.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar? 

I stora drag så tycker jag att serien slutade väldigt logiskt. Storsatsande Kozara vinner följt av de två lagen som åkte ner från division 3 ifjol. Vi hade såklart önskat att vi kunde vara med och hota lite längre in på hösten men ser man på det objektivt så får man kanske erkänna att lagen som hamnade ovanför oss är mer färdiga än vad vi är i dagsläget. Jag tycker även att övriga placeringar ger en rättvis bild av säsongen.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år? 

Spelmässigt så har Lukas Walberg unika playmaker-egenskaper vilket har gjort att han har varit väldigt viktig sedan han blev skadefri. Han har en speluppfattning som hör hemma på en högre nivå och kan bli riktigt bra om han bara vill. Sedan ska man inte underskatta betydelsen av våra äldre ledartyper som Josef La Carubba, Peter Carlsson och Anton Walberg. Vinnarskallar och förebilder i sitt sätt att vara på och utanför planen vilket är viktigt för vårt unga lag. Tyvärr missade två av dom hela hösten med skador vilket syntes på både träning och match.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Jag gillar Jonsereds vänsterback Alexander Bernhardsson som har många intressanta egenskaper. Tycker även att Felix Kristoffersson i Guldheden är en skicklig och smart fotbollsspelare. Sedan är det såklart omöjligt att blunda för Rasmus Haraldsson som tänker fotboll på en annan nivå än de flesta i serien.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Som alla vet så har 90% av våra spelare och även jag själv ett förflutet i Qviding FIF. Så det största ögonblicket för de flesta i laget var med största sannolikhet när vi vann mot Qviding i Östra Cupen. För egen del så tycker jag att vinsten mot Kozara under våren var viktig då det gav oss ett kvitto på att vi inte bara kunde hota utan även vinna mot de bästa i serien.

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med? 

Även om vi var konkurrenter under säsongen som gick så gläds jag åt att min moderklubb Jonsered verkar vara på väg upp dit dom hör hemma igen.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Tränar du Gårda BK även nästa säsong? 

Jag gillar Gårda BK som förening. Just nu är vi inne i ett skede där vi diskuterar hur ett eventuellt fortsatt samarbete hade kunnat se ut.

Stort tack!

_________________________________________________________

 

Självklart stort tack till alla medverkande!

 

/Rasta