Vi bränner av lite sköna 6A-intervjuer!

Vi inleder med seriesegrarna Bergums IF:s assisterande tränare Ola Klevenås, Tollereds lagkapten Daniel Hultberg och Bergsjö IF:s spelande tränare Valon Hetemi!

 

Vi börjar med Bergums Klevenås:

6A har historiskt varit svårt för nedflyttade lag men Bergum studsade tillbaka direkt och vann serien och återvände till femman! Hur skulle du sammanfatta säsongen?

När jag och Håkan Hjortsberg hoppade in som en intern lösning på tränarsidan så gick vi in med inställningen att detta skulle göras ordentligt. Vi ville spela fin fotboll och vi skulle vara vältränade. Vi lyckades med det också samt att vi hade ordentligt med folk på träningar. Detta gjorde att vi inte blev så påverkade när folk var sjuka eller bortresta. Vi kunde alltid ställa upp med ett bra lag. Sen hade vi det rätta flytet också i vissa matcher speciellt på våren. Hösten gjorde vi riktigt stark, vi kände att vi var seriens bästa lag och avslutade med nio raka segrar, då vinner man serien.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Det blev ju väldigt jämnt både i toppen och botten vilket alltid är kul. Betydelsefulla matcher är alltid roligare.
Sen tappade vissa lag som jag trodde mer på när hösten började. Tänker främst på Croatia och Sveakurd, dom var svåra motståndare på våren.
Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?
Vi fick tillbaks Erik Lundahl på hösten, efter det hittade vi det spel som vi hade letat efter under våren. Med sin tyngd och storlek satte han en hel backlinje i arbete samtidigt som vi kunde komma med snabba och tekniska spelare på kanterna.
Vårt innermittfält med Douglas Montonen och Anes Jahic i spetsen styrde ordentligt på mitten också.
När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?
Jag gillar Björn Mellberg i Tollered, en sån forward vill alla tränare ha i sitt lag.
Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?
Höstens höjdpunkt är när Erik avgör matchen mot Tollered. Vi var det klart bättre laget och lyckades avgöra med tio kvar. Det var där vi kände att detta kan gå.
Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?
Jag gillar dom klassiska gamla lagen Jonsered, GFF och Götaholm tex. Tycker det är kul med föreningar som får fram egna unga spelare från de egna leden. Det är dom som bygger för framtiden.
Hur ser din fotbollsframtid ut? Får vi se dig som tränare i Bergum även nästa säsong?
Jag är osäker om jag kommer fortsätta som assisterande. Min egen son Leo som spelade en hel del matcher i år är på gång till något bättre juniorlag i stan och det kommer säkert att innebära en hel del tid även från min sida. Samtidigt är man sugen på att fortsätta, det är ett riktigt gott gäng, vi har bra spelare och nybyggda lokaler. Vi får se. Klart är det i alla fall att Håkan tackar för sig. Vi har lite nya namn på gång så tränarfrågan kommer säkert lösa sig bra.
Tack för en bra blogg!
Stort tack!
__________________________________________________________

Vi fortsätter med Tollereds veteran Daniel Hultberg:

TIF var med i toppen hela säsongen men Bergum var starkare och vann 6A. Tyvärr räckte inte andraplatsen till kval och det blir ännu en säsong i sexan nästa år. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Får väl säga att vi gör en godkänd säsong. De tre senaste åren har vi slutat topp 3 med ungefär samma poäng som i år. Tyvärr gav vi bort serien med våran dåliga start. Sen har vi inte riktigt kommit upp i nivå under hösten, framförallt när serien var på väg att avgöras så tappade vi poäng mot lagen som slogs för att hänga kvar. Vi har framförallt varit riktigt stabila hemma på Spinnarvallen där vi bara tappade poäng i en match i år. Tyvärr för vår del så flyttades seriefinalen mot Bergum till Flodas konstgräs. Jag är övertygad att vi hade fått en annan matchbild hemma på gräset mot vad vi fick nu. Vi hade behövt vinna den matchen för att hålla liv i serien ända till slutet. Men all heder till Bergum, de var seriens bästa lag och vann rättvist.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Trodde nog att Sveakurd skulle ta hem serien i år. Tyvärr för deras del så tappade de en del efter den tragiska händelsen i våras. I övrigt får jag väl säga att Bergum överraskade positivt och Croatia negativt. Hade aldrig trott att de skulle åka ur. I övrigt ganska väntat skulle jag säga. Framförallt kul att inga matcher känndes avgjorda på förhand i år.

Hur ser du på din egen säsong?

Knappt godkänd, har gjort alldeles för lite mål för att vara nöjd.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Jag vill lyfta fram höstens spelare Jesper Jansson. Han har gjort många mål och avgjort många matcher för oss under hösten. Detta trots att han har fått vikariera som mittback i många matcher.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Känner till spelarna för dåligt men Bergum hade en duktigt målvakt, några tekniska spelare på mitten och en stor och tung forward. Även Götaholm hade ett tungt forwardspar när vi mötte dem borta.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Svårt, tyvärr får det nog bli Partille borta. Vi tappar återigen poäng mot dem i slutet av säsongen på bortaplan. Denna gången blev det dessutom 0-0 vilket jag inte kan minnas att jag har varit med om tidigare i 6A. Och till råga på allt kunde jag bara vara med i 25 minuter innan jag fick kliva av med en armfraktur vilket också avslutade min säsong. En riktig skitmatch!

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Nu på slutet har jag följt både Jonsered och GFF med stort intresse. Tyvärr räckte inte GFF hela vägen så den blev inget kval för oss. I övrigt gläds jag åt Göteborg City och deras bästa säsong någonsin. Kul för min bror som har varit spelande tränare där.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i TIF även nästa säsong?

Fotboll är fortfarande så jäkla skoj, så kan man bara hålla sig hyfsat skadefri så finns det en chans att jag finns på plan när det är seriepremiär igen till våren.

Stort tack!

________________________________________________________

Vi avslutar med Bergsjö IF:s spelande tränare Valon Hetemi:

Bergsjö IF blandade under säsongen och tappade kontakt med täten men en stark höst gjorde att de nästan tog sig tillbaka till toppen. Det slutade med en tredjeplats. Hur skulle du sammanfatta säsongen?

En tredje plats för vår del är något av en besvikelse trots att klubben egentligen inte hade någon högre målsättning. Men laget hade målsättning att vinna serien och vi kände dessutom att vi hade kapacitet att vinna serien men som du säger så var vi lite ojämna framförallt innan sommaren där vi tappar onödiga poäng. Vi börjar säsongen lite trevande med en poäng på två matcher men sen kommer vi igång och vinner flera matcher i rad innan sommaren när vi hamnar i en svacka och presterat helt enkelt dåligt och poängen uteblir. Sommaruppehållet kommer lägligt och vi kan ta lite ledigt. Vi gör sedan en kanonhöst och spelar även bra fotboll. Det är två saker som gör att vi inte går hela vägen och det ena är att vi hade en låg lägstanivå vilket innebar att vi spelade bra fotboll men så fort något gick emot oss så hamnade vi en djup svacka, det räckte ibland att vi släppte in ett mål så tappade vi allting under en match. Det gjorde oss ojämna. Det andra saken som gör att vi inte räcker hela vägen är att vi missar alldeles för mycket. Vi gjorde mest mål i serien men de matcher vi tappade berodde på att vi inte sätter ditt våra chanser och avgör matchen istället ger vi motståndarna chansen att vara kvar i matchen och då utnyttjade de den chansen. 

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Serien var mycket jämn både i toppen och i botten vilket gjorde att serien var spännande hela vägen. I slutet var det ändå de förväntade topplagen som slogs om serien och de förväntade bottenlagen krigade att hålla sig kvar i serien

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Jag tycker att de spelare som var med hela vägen från början till slut samt hjälpte laget både på plan och utanför plan samt spelade för laget och för sig själv. Tyvärr var de inte många men det finns 2-3 st. Vi hade tyvärr några spelare som bara tänkte på sig själv och var egentligen inte intresserad hur det gick för laget. 

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Jag tycker att Bergsjön SK var duktiga framförallt den andra match vi mötte de och egentligen den enda matchen som vi förlorade och där motståndarna var bättre. Sen tycker jag att det finns flera duktiga individer i serien, är tyvärr är dålig på namn för att nämna någon.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Ögonblicket då domaren blåset av matchen hemma mot Bergum och vi vinner med 5-1. Vi kom från en dålig avslutning av vårserien och var tvungna att vinna matchen för att få häng på topplagen och kriga om första platsen. Det handlade också om att ha något att spela för under hösten för att motivera våra spelare som annars hade varit svårt. Vi gör en kanonmatch och vinner som sagt med 5-1. 

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Vill passa på att gratulera alla seriesegrare och även de som tar steget upp som tvåa eller via kval men framförallt ett stort grattis till Bergum. Kortedala är ju det andra laget som ligger nära hjärtat då det är min moderklubb. Det är både ledsamt att de åker ner från trean men samtidigt kul att de är tillbaka i lokalfotbollen.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Får vi se dig som tränare i Bergsjö IF även nästa säsong?

Vet faktiskt inte hur det blir. Jag vill fortsätta spela samtidigt som jag vill träna ett lag. En fortsättning på spelande tränare hade varit kul trots att det är tufft.

Stort tack!

_________________________________________________

 

Vi tackar självklart alla inblandade för att de tog sig tid!

 

/Rasta