Vi kör ett svep med lite intervjuer från årets 4B-säsong!

Vi inleder med seriesegrarna Kållereds Mattias de Wall, Göteborgs FF:s Carl Aldebert, Mölnlycke IF:s Sudo Sulejmanović och Dalen/KFF:s Jonas Hylén!

 

Vi börjar med KSK:s de Wall:

En till slut solklar serieseger för Kållered och spel i trean nästa år! Hur skulle du sammanfatta lagets säsong? 

Sammanfattningsvis skulle jag säga att det här är den absolut bästa säsongen KSK har spelat och det säger jag inte bara för vi vann. Utan vad jag har hört har KSK aldrig spelat såhär fin fotboll innan.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Att vi skulle stå som seriesegrare var inte direkt någon överraskning för mig. Men visst trodde jag att det skulle bli lite jämnare en vad det blev. Tänker framförallt på GFF och Dalen som inte orkade ligga i hela vägen. Sen så trodde jag även att Mölndal skulle vara högre upp i tabellen.

Hur ser du på din egen säsong? 

Faktiskt nöjd med min säsong. Började serien på bästa sätt med mål som jag skall göra, sen kom ju skadan och det blev ett litet steg bakåt i riktningen. Var borta en del matcher (slutet på vårsäsongen och lite mer en hälften på höstsäsong tyvärr). Men känner att jag avslutar säsongen i en grym form så lite tråkigt att den är slut nu haha!

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år? 

Tycker att Kållered 2017 har varit just Kållered…allt från styrelse till spelarna och tränarstaben. Så lyfter hela organisationen!

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig? 

Tycker att några lag har haft någon som sticker ut lite extra, men just det med namn är inte min starka sida haha.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Matchen borta mot GFF var ju helt klart ett utav dem bästa minnena…90 minuter överkörning mot ett bönka-gäng på  en bönka-plan. Sen såklart när vi fick bära våra guldhattar och skumpa loss på Avenyn är rätt magiskt det med, det gör jag gärna om med detta gäng!! 

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med? 

Lider lite med Lerkil som inte kunde knyta ihop säcken till ett avancemang till division 2. 

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i KSK även nästa säsong?

Just nu vill jag bara njuta över denna säsongen så har inte lagt någon energi på nästa år!


Stort tack! 

Tack själv för denna säsongen, ni sköter bloggen galant!

 

___________________________________________________________

Vi fortsätter med GFF:s kapten Aldebert:

GFF kunde inte hota Kållered i toppen av 4B men knep kvalplatsen. Tyvärr blev det dock ingen uppflyttning till trean. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Såklart en lite bitter eftersmak och besvikelse såhär tätt inpå kvalet där vi sånär räckte hela vägen. Frånsett det och om jag fått frågan lite längre fram så hade jag sagt att vi gjort en mycket bra säsong utifrån de förutsättningar vi haft. Väldigt tunn trupp som efterhand blivit ännu tunnare. Tur med skador dock vilket gjort att vi kunnat hålla ihop det. Mycket stark vår med häng på Kållered. Bedrövlig period nånstans i mitten men tar oss tillbaka och vinner rätt matcher på hösten vilket ger en klar andraplats.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Att Kållered skulle vara riktigt starka och med största sannolikhet ta hem serien var ingen överraskning. Däremot överraskande att så många lag är så extremt långt efter poängmässigt. Trodde att något av Dalen, Öckerö, Velebit eller Mölndal möjligtvis skulle kunna utmana. Känslan generellt är att kvalitén på serien i år var lägre än föregående.

Hur ser du på din egen säsong?

Nja, sådär. Hade hoppats på lite högre toppar prestationsmässigt samt bidra mer offensivt. Tror åtminstone jag slutade före Schöndell i skytteligan vilket kanske säger mer om hans prestation än min…

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Vi har haft ett mycket stabilt mittlås i Jakob Norberg och Erik ”Trädet” Jacobsson. Trädet dessutom hyperfarlig på fasta och slutar tvåa i interna skytteligan (säger iofs kanske mer om ut och övrigas oförmåga att hitta nätet). Vill även lyfta vårt kvicksilver på topp Teo Nastevski Lindström.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Som sagt tycker jag kvalitén i år egentligen varit sämre rent generellt undantaget Kållered. Tycker det är lite synd att Ytterby åkte ur då de försökte spela bra fotboll och hade flera unga killar som var trygga med bollen, Julius Lindberg gjorde en väldigt bra match mot oss i näst sista omgången.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

När ”Trädet” knoppar in 1-2 på i princip sista touchen mot Åstorp i första kvalmatchen. Oerhört rättvist och välförtjänt…

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Nej egentligen inte. Utanför lokalfotbollen har jag dessvärre ännu tidigare in på säsongen än vanligt fått se Liverpools Premier League chanser ryka. 2018/19 blir dock givetvis Liverpools säsong!

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i GFF även nästa säsong?

Vanligtvis vid den hör tiden är jag ganska kluven och rätt mätt på fotbollen. Kvalet gav dock lite extra energi och motivation och väldigt kul att vi stod upp såpass bra som vi gjorde. Jag har åtminstone beslutat att stå över futsalsäsongen med GAIS för att vila kroppen. Vad gäller kommande säsong får vi se hur kroppen mår, om suget efter fotboll och tjöt i omklädningsrummet infinner sig samt hur truppen och organsationen ser ut i GFF innan jag bestämmer mig för något.

Stort tack!

__________________________________________________________________

 

Nu dags för nykomlingen Mölnlycke IF:s Sudo Sulejmanović:

En riktigt fin tredjeplats som nykomlingar till slut för MIF! Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Över förväntningarna! Vi satte oss efter förra säsongen och bestämde att alla skulle köra på, kändes riktigt bra på förhand men som mycket annat i livet så kan man inte alltid styra planeringen i livet! Vi tappar grymma spelare på planen och ännu viktigare profiler i omklädningsrummet pga resor, skador etc. Det gjorde att den grund vi stod på från förra året fick vi delvis gå tillbaka till ruta ett för att hitta balans igen. Precis innan sommaren så kom vårt vinnartåg igång igen och då var det bara att köra på!

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Jag hade inte väntar mig att serien skulle vara så öppen från plats 3 och neråt, alla slog alla ett tag och det blev spännande med tre omgångar kvar då vi faktiskt hade kunnat sluta näst sist om vi hade haft otur.

Hur ser du på din egen säsong?

Jag vet inte om man någonsin är nöjd med en hel säsong överhuvudtaget, det fanns ljusglimtar under säsongen men kraven är höga och jag når inte upp.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Jag träffade en pojke för två år sedan, han har växt som lagkamrat och människa något enormt under dessa två säsonger, bar laget på sina axlar stora dela av året, kan växa ytterligare några dimensioner, Mr Vogel!
Landén, oerhört lojal krigare som maler på varje vecka, Frankfelt har också haft en fantastisk utvecklingskurva, fick betalt till slut efter allt slit! Ladisic gör sin första säsong i målet på seniornivå, håller tätt mot MIS i derbyt och gör det riktigt bra med flera viktiga räddningar under säsongen. Viktigt att även nämna Sebastian Förde, fick inte stå många matcher men vilken kamrat, hög träningsnärvaro o ställer alltid upp!

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Tyckte synd om Mölndal som inte fick ut mer av sitt spel, ett av få lag som faktiskt försöker lira boll med några sköna lirare, Kållered och GFF har väldigt stabila spelare trupper rakt igenom.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Ganska lätt, andra derby matchen i Mölnlycke. Vi vinner med 3-0, jublet som uppstår i omklädningsrummet efteråt var magiskt! Några av våra killar har ett stort MIF-hjärta och har väntat rätt länge på detta…

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Ytterby har ett ungt och talangfullt lag, alltid svårt att börja om när man åker ur en serie, de var ett av få lag som verkligen ville spela fotboll och hade en plan! Kul att Donsö är tillbaka i division 4 också.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i MIF även nästa säsong?

Trivs oerhört bra i föreningen, men tar även en säsong i taget! Nu är det snart lite vila innan januari kör igång igen….

Stort tack!

___________________________________________________________

Vi avslutar detta svepet med Dalen/KFF:s Jonas Hylén:

Med ett tag i toppen men sen en ganska svag höst och fyra till slut. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Ja, vi hängde med hyfsat på våren utan att direkt spela så bra och borde egentligen tagit fler poäng än vi gjorde. Sen när hösten kom så var det många som fick annat att prioritera än fotboll därför gick närvaron på träningarna ner och då blev så småningom också resultatet därefter. Med tanke på hur det utvecklat sig och närvaron godkänt.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Det blev väntat med KSK som segrare och GFF som två men jag trodde inte Ytterby skulle åka ur. Sen trodde jag Öckerö och Mölndal skulle vara några steg längre upp i tabellen.

Hur ser du på din egen säsong?

Helt okej. Tränade hela våren och då gick det bra sen fick vi tvillingar så efter det spelade jag nästan bara matcher och när man blir lite äldre måste man träna och hålla igång annars tar det nån sekund extra och man blir lite trögare men jag får vara nöjd.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Vår målvakt vissade hur bra han är på hösten annars kan dom flesta av oss bättre.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Ingen spelare som jag kan komma på direkt men KSK som lag var väldigt stabila och var så överlägsna som tabellen visar.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Det skulle väl vara Hawaii-matchen borta mot Björkö då som vände fram och tillbaka men som vi tillslut vann med 6-4 tror jag.

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Nej, inte direkt kul för Menisken att dom verkar klara sig från att vara GBG:s sämsta lag. Det var ju en gammal Dalen-kille som gick dit inför året.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i Dalen/KFF även nästa säsong?

Jag är sugen och älskar att vara uppe på Vallen men då är det viktigt att alla känner så i laget. Sen vet jag inte om jag har tid med tanke på att vi fått tvillingar för att hålla på så som det blev nu på hösten är inte kul eftersom gemenskapen är en lika viktig del som resultat.

Stort tack!

________________________________________________________________

 

Vi tackar självklart alla för att de tog sig tid!

 

/Rasta