Vi fortsätter med våra intervjuer och det dags för några fler från 4B.

Mölnlycke-Sjövalla IS FK:s Robert Kálmán, IFK Björkös Jack Olsson och Öckerö IF:s Andreas Larsson ger sin syn på säsongen som gick:

 

Vi börjar med Mölnlycke-Sjövallas Kálmán:

Mycket upp och ner för Mölnlycke-Sjövalla i år och till slut en femteplats. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

För våran del i MIS/Sjövalla blev detta en form av omställningsår då vi gick samman med Sjövalla. Mycket fokus låg på hur våra klubbar skulle kunna fungera ihop på bästa sätt. Mina och Berntssons (tränaren) barn hade också kommit in i fotbollsåldern och vi kände att vi ville vara med dem och samtidigt utveckla ungdomsfotbollen i klubben. Stefan Hult som assisterat Daniel fick ta över huvudansvaret till höstenstarten och det var ingen tacksam start för honom. Vi hade en ruskigt stark trupp i seniorlaget på våren och tog många viktiga poäng där. Men som många andra lag drabbades vi av skador, många skador ! Som tur var kunde vi fylla på med några unga duktiga killar från division 6 laget till hösten. Sammantaget blev detta tyvärr en av de säsonger vi presterade som sämst sen starten 2010 och en dålig serie räddade oss känns det som.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Att Kållered skulle vinna var det inga höga odds på, men efter Kållered kändes allt väldigt öppet och så blev det ju. Tråkigt att Väster åkte ut som vi gillar att möta. Sorgligt också med allt det tragiska som hänt runt klubben.

Hur ser du på din egen säsong?

Min egen säsong 😊 . Faktum är att jag som 43-åring fick någon form av dödsryck under våren och kände mig som 25 år igen. Hoppade in många matcher och fick faktiskt ha lite avgörande roll i några matcher innan något konstig hände med hälen och kan fortfarande inte springa sen i mitten av juni. Tur är väl det för annars hade varit svårt att få bort mig….

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Vi har ett riktigt gott gäng med en kärna av några spelare som varit med länge. Vår målis Patrik Johansson, backar som Tobias Gustavsson och monsterbröderna Williamsson hade varit svåra att vara utan .

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Hela Kållereds lag har väl varit i en klass för sig.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Det skulle väl vara när alla tränare saknas till årets viktigaste match, borta mot Eriksberg och vi krossar de med 6-1 och klarar nytt kontrakt . Riktig bra insats av killarna i den situationen .

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Jag lider lite extra med Väster som jag skrev innan. Beklagar verkligen sorgen. Gläds med Egon i Lunden att de löste nytt kontrakt efter en jobbig vår .

Stort tack!

Tack för att ni håller liv i lokalfotbollen.

__________________________________________________________

 

Vi fortsätter med Björkös målvakt Jack Olsson:

Björkö blandade och gav under säsongen men löste kontraktet med ganska god marginal till slut och slutade sexa. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Ser man till vad vi har för potential och skicklighet i truppen så anser jag att vi ska vara ett topp-4 lag. Så bra kan vi vara! Men sexa får man väl säga är godkänt! Vi har nog som många haft svårt att hålla uppe jämn nivå med antal folk på träningarna. Vilket i sin tur gjorde att vi fick variera startelvan ganska mycket. Sista matcherna på våren och hela hösten så fick vi till det mer och hittade vårt sätt att spela! Vilket gjorde att poängen kom mer regelbundet. Kan vi hålla den mentaliteten och det spelet till nästa år så kan det bli riktigt bra.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Att Kållered vann tyckte jag var väntat. De har en bred trupp och spelar en trevlig fotboll så det var inget snack. Måste väl säga att jag inte hade förväntat Ytterby i division 5 2018 efter att ha spelat mot dem i division 2 2015. Tråkigt för det är en väldigt fin förening! Trodde också Mölndal skulle sluta högre upp inför året! Annars var det nog inga stora överraskningar.

Hur ser du på din egen säsong?

Mitt första år i Björkö förra året var ganska misslyckat eftersom dåvarande jobbet gjorde det omöjligt för mig att hinna vara med överhuvudtaget. Försäsongen var tuff för mig både fysiskt och psykiskt då man var i väldigt dålig form. Men efter att ha genomlidit det så började man hitta tillbaka och kunde börja leverera på både träning och match igen! Det var stängt för det mesta.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Ja, Jocke Olsson och resterande ledarstab ska ju såklart få en eloge för sitt enorma engagemang. I laget så kan jag höja våran inlåningstrio från Torslanda. Max, Noel och Andreas gjorde det riktigt jävla bra alla tre under hösten och bidrog till att vi säkrade kontraktet. Arbetarhästen på vänsterkanten Filip Thuresson gjorde också riktigt bra ifrån sig hela säsongen och bjöd helt klart på något alldeles extra i sista matchen mot Eriksberg.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Fernando i Öckerö har ju dunkat ett par kassar på mig under mina 4 derbyn. Det ska han ju ha en guldmedalj för. Få som överlistat mig så många gånger. Vet inte vem det var men en spelare i Ytterby lyckades slå in en frispark i mitt egna hörn hemma på borgen. Vill gärna träffa han och skaka hans hand. Bra jobbat!

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Fredrik Augustins volleyskott borta mot Dalen var ju magiskt! Den tar jag med mig! Och självklart min straffräddning borta mot Velebit, var nästan chockad själv. Alltid skönt o suga in en boll från punkten.

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Att moderklubben Zenith klara sig kvar i division 5 är ju alltid skönt att höra! Spelade en säsong i division 2 med Kortedala 2015 där vi krigade oss kvar! Så där är det jävligt trist att de nu laddar om inför division 4 2018! Väldigt mycket duktiga spelare där så hoppas att dom får kvala sig upp igen efter att slutat tvåa bakom Björkö nästa år! 

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i Björkö även nästa säsong?

En riktigt trevlig klubb med väldigt mycket kärlek runtomkring sig! Så på Björkö kommer jag allt stanna!

Stort tack!

_____________________________________________

 

Vi avslutar det här svepet med Öckerös tränare Andreas Larsson:

Många trodde nog Öckerö skulle återfinnas lite högre upp men det blev en åttondeplats till slut. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Vi hade väl gärna hamnat lite högre upp i tabellen. Men samtidigt så var det små skillnader i mitten på tabellen. Hade vi vunnit sista matchen så hade vi blivit 4:a i serien, nu förlorade vi sista och blev 8:a istället. Att vi skulle komma i mittendelen på tabellen var väl ganska förväntat inför säsongen som för våran del var väldigt ojämn och vi blandade friskt mellan bra och dåliga prestationer.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Att Kållered skulle ta hem det var ju väntat och något som de flesta hade tippat. Att Mölnlycke IF kommer 3:a som nykomling trodde jag väl inte riktigt, starkt jobbat. Tråkigt att Väster och Ytterby fick lämna men det är två välskötta föreningar som säkert kommer studsa tillbaka inom kort.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Såklart var Fernando väldigt viktig för oss med sitt målskytte där han vinner skytteligan i serien. Vill även ge ett plus till vår unga målvakt Kristoffer Gregenäs som gör en stabil säsong trots sin ringa ålder.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Finns ju en hel del duktiga spelare i serien men ett namn som är svårt att komma ifrån är ju William Nimbs i Mölndal som har en väldigt hög högstanivå.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Något ögonblick vet jag inte men inledningen på bortamatchen mot Eriksberg var en fin sekvens där vi lyckades med det mesta och ledde med 4-0 efter 20 minuter.

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Gläds med Danis som lyckades med målsättningen att ta upp Jonsered till division 3. Får också skicka ett stort grattis till Kållered och deras mycket sympatiska tränare Jamal till den välförtjänta seriesegern i vår serie.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Är du kvar som tränare för ÖIF även nästa år?

Ja, jag kommer fortsätta som tränare för Öckerö IF även 2018. 

Stort tack!

Stort tack för ert stora arbete med bloggen och inte minst podcasten som verkligen hjälper till att höja både intresset och statusen för lokalfotbollen. Hoppas verkligen ni orkar fortsätta även nästa år.

________________________________________________________

 

Vi tackar alla inblandade för att de tog sig tid!

 

/Rasta