Vi kör på med ett gäng 6B-intervjuer!

Vi börjar med Hedens guldtränare Tobias Larsson, Fässbergs Egil Edberg, Göteborgs SIF:s Ulrik Källblad och Syrianska/Arameiskas Aleksander Yildirim!

 

Vi inleder med FCH:s Larsson:

Äntligen blev det serieseger för FC Heden efter en riktigt spännande och svettig toppstrid! Hur skulle du sammanfatta säsongen?

Vi startar säsongen något trevande och i ärlighetens namn spelmässigt ganska statiskt och trögstartat. Den här säsongen tror jag de flesta åtminstone inom gruppen (plus Dalla såklart) kände att det var lite nu eller aldrig om vi skulle ta steget upp i femman. När vi redan i andra omgången möter laget som på förhand skulle vara en av våra huvudkonkurrenter Proletären och åker på en hedersam förlust med 2-3 kunde såklart tankarna och osäkerheten smyga sig in. Här får vi passa på att tacka PFF som gjorde det lätt för oss genom att håna och kasta spydiga kommentarer mot oss direkt efter slutsignalen. Det gjorde att vi på något sätt redan där och då knöt näven i fickan och ville visa att vi har några nivåer till att ta fram och ta upp kampen om seriesegern med ett starkt PFF. Efter förlusten radar vi upp tio raka matcher utan torsk och går på sommarledigt med en tvåpoängsledning och plus 40 i målskillnad (16 bättre än tvåan). Var vårsäsongen en klang och jubelföreställning så får höstsäsongen benämnas som en lång ångestladdad berg och dalbana med ett lyckligt slut. När vi var fyra pinnar efter med fem matcher kvar så började man sakterligen fundera på hur man skulle motivera gubbarna inför de sista matcherna om nu PFF skulle fortsätta vinna. Så blev dock inte fallet då de åker på två torsk i rad och vips var vi i förarsätet igen med två poängs marginal och det var vi var laget som hade allt att förlora. Det var säkert kul utifrån att följa toppstriden i 6B i år då den levde fram till sista omgången men man själv hade gärna sett att vi avgjort den tidigare men när nu utgången blev som den blev kan man såhär någon vecka efteråt bara njuta av allt och känna sig stolt över vad vi åstadkommit som grupp och hur utvecklingen de här sju åren har varit sedan starten av vår unga och hungriga förening.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Till slut känns serien nästan exakt så som man trodde inför starten, möjligtvis att Fässberg kom högre upp än vad man räknat med inför serien men de visade snabbt att de hade i toppen att göra och de kommer att bli ett topplag nästa år!

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Malm var en gigant framförallt under hela våren och visade karaktär och en otrolig vilja att lyfta sina lagkamrater i match efter match och var aldrig nöjd förrän vi vunnit matchen. Under hösten tycker jag de ”rutinerade” gubbarna Morad, Toni, Per m.m tog ansvar och hjälpte oss hitta en balans mellan ett avslappnat och vägvinnande spel.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Fässberg som äntligen stoppat raset och lyckats få ihop en spännande trupp. Högaborgs sköna inställning till fotboll trots många motgångar under året. Yildirims 34 mål måste också nämnas, vilken målmaskin!

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Jag har två fina ögonblick av olika slag. Självklart är det största såklart sista matchen mot Syrianska, vi har en hyfsat stabil koll på läget i matchen. Det räcker med en poäng för att vinna matchen och det står 1-1 och Syrianska får en frispark med 10 minuter kvar utanför vårt straffområde och de gör 2-1. Vi gör efter det en sista kraftansamling och trycker fram allt vi har och när det återstår två minuter forcerar vår duracellkanin Daniel Reitz (som han sprang den här matchen) in kvitteringen och seriesegern är ett faktum! Det andra ögonblicket är hur vackert det är när vår egna instakung Ström inte bara får chansen i truppen utan även hoppar in och får göra mål! Där och då är ett sånt ögonblick som man på riktigt alltid kommer blicka tillbaka på för den glädjen som alla på planen och på bänken delade med han var oslagbar, otroligt vackert och lokalfotbollen i ett nötskal.

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Jag gläds något otroligt med Hisingsbacka som är på sin livs resa! De har bara börjat för nu kommer de inför nästa säsong ha en trupp som får växa till sig ytterligare och de har dessutom en stark styrelse som är unga och hungriga, nä detta är som sagt bara början.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Får vi se dig som tränare i Heden även nästa säsong?

Fotboll är ens liv och kommer alltid att vara men självklart kan man inte gasa på i all evighet och då är det bra med te.x vinteruppehållet nu så man kan stanna upp lite och reflektera över sin situation framförallt nu när man är tvåbarnsfarsa och ständigt samlar på sig vuxenpoäng. Jag kommer absolut finnas med i FCH nästa säsong men i vilken form får vi se framöver. Nu ska det först njutas av seriesegern och firas rejält på stan till helgen, sen börjar arbetet att göra FCH färdig för division 5-spel vilket ska bli ruggigt inspirerande.

Stort tack!

___________________________________________________________

 

Vi fortsätter med FIF:s Edberg:

En riktigt fin säsong för Fässberg även om det inte blev någon riktigt toppstrid. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Jag kan bara tala för hösten då jag anslöt på sensommaren men jag tycker vi spelat riktigt stabilt. Få insläppta mål och en fin struktur i spelet. 
Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Ja du, svår fråga eftersom jag har dålig koll men jag har ju mött de flesta lagen i serien och jag kan säga att det inte är konstigt att Heden och Proletären ligger i topp.

Hur ser du på din egen säsong?

Jag kom ner rätt otränad på sommaren så det har väl inte gått lysande för min del efter den nivån jag vill hålla. Orkade till exempel inte gå upp på alla hörnor från min mittbacksposition, vilket är fruktansvärt. Ändå tycker jag att jag hittade min plats i laget och det har funkat bra i backlinjen enligt mig.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Jag tycker att vår lagkapten John gör ett hästjobb på mittfältet varje match. Han har varit lite av en städgumma framför oss i backlinjen.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Där får jag visa mina brister i lokalfotbollen igen men Aleksander Yildirim i Syrianska/Arameiska Föreningen ska ju ha plus i kanten. 34 mål är imponerande!

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Helt klart segern mot Proletären hemma. Det var en riktig krigarinsats från hela laget! 

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Nej inte direkt. Har ingen koppling till något annat lag än Fässberg så det spelar ingen roll för mig än.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i FIF även nästa säsong?

I nuläget ser det ut som det blir fortsättning i Fässberg. Jag trivs jättebra nere på Åby.

Stort tack!

_____________________________________________________

Vi går vidare med GSIF:s Källblad:

En stabil säsong för GSIF med en fjärdeplats men laget kunde inte hänga med lagen topplagen. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong? 

Vi började säsongen bra och låg nästan i topp innan sommaruppehållet. Nu under hösten har vi spelat lite sämre. Väldigt ojämn säsong där vi stundtals spelar ut serieledarna och ibland förlorar mot bottenlagen. Kändes innan uppehållet som att det stod mellan Heden, Proletären och oss. Så lite surt att vi tappade så på slutet.

Hur ser du på din egen säsong? 

Har varit lite skadad här och där men spelade ändå över hälften av matcherna så det är nog rekord för mig! Ska köra fys nu och bli stark tills nästa säsong.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år? 

Vi har roterat ganska mycket folk men ändå lyckats hålla ihop det och lyckats spela bra de flesta matcherna. Så skulle väl isåfall vilja lyfta fram bredden i truppen.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Proletären hade några bollskickliga spelare på mitten, det var kul att se att det finns lite teknik i sexan med! Det finns väl några stycken.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Men ett var när vi spelade på Guldheden efter uppehållet. Dimman låg tät och höstkylan hade börjat bita i huden. Matchen såg ut att gå mot delad poäng men vi fick straff i sista minuten. Det var så tyst innan straffen skulle slås att man kunde höra löven prassla i träden, och sen exploderade alla när bollen knorrade sig in vid vänstra stolpen! Ett minne för livet! 

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med? 

Kul att Landala lyckades hålla sig kvar! Så blir det derby nästa år igen. Då ska vi krossa dem!

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i GSIF även nästa säsong? 

Ajämen! Men först är det futsal-säsong med Panna FC!

Stort tack!

Tack för en rolig och intressant blogg!

__________________________________________________________

 

Vi avslutar med Syrianska/Arameiskas Yildirim:

En stabil säsong av Syrianska/Arameiska med en sjätteplacering till slut. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

En bra säsong där vi inte hade någon försäsong alls, vi utvecklades av varje match. Känner mig väldigt nöjd med laget, vi har jobbat för varandra.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Jag blev inte överraskad hur serien utvecklade sig. Så som jag trodde att det skulle sluta, slutade det.

Hur ser du på din egen säsong, där du vann 6B:s skytteliga på imponerande 34 mål?

Det känns bra, känner mig jättenöjd med vad jag har presterat. Har tagit match för match och målen har kommit. Jag har gjort mitt bästa och känner mig väldigt nöjd.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Vill inte peka ut någon enskild men hela laget har gjort en bra insats och vi har utvecklats för varje match tillsammans.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Innan match visste jag att Heden skulle vara bra så jag blev inte chockad av att dom vann hela serien. De är ett bra lag.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Frisparksmålet mot Heden sista matchen. Det kändes skönt att avsluta med ett mål mot seriesegrarna.

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Nej inte direkt.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i Syrianska/Arameiska även nästa säsong?

Än så länge har jag ingen plan för nästa säsong, vi får se vad som händer.

Stort tack!

_____________________________________________________
Vi tackar alla medverkande för att de tog sig tid!
/Rasta