Vi kör på och betar av några 5B-intervjuer till!

Fiskebäcks bloggande tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson, Balltorps spelande tränare Bawan Mohideen och Härrydas tränare Johan Jidegren.

 

Vi inleder med FCF:s Dalla:

Toppfight för FCF med en tredjeplats till slut! Hur skulle du sammanfatta säsongen?

Ja, det är en bra fråga. Med tanke på att jag var inställd på bottenstrid och det blev något annat så har det ju varit riktigt lyckat. Vi lyckades att gå från en lite brunkigare variant till ett mer spelförande lag i år, det var det som vi i truppen hade som uttalat mål. När det sen blev toppkänning så blev ju självfallet målsättningen att hänga med så länge det skulle gå. Men vi är jättenöjda med prestationer och framsteg.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Att Linné skulle åka ur, det trodde jag inte på men samtidigt så är ju gamla meriter inte mycket att luta sig emot om man inte har en bra fotbollskondition. Att Donsö vann förvånar också och deras nio eller tio raka nollor är ju extremt. Men annars är ju Näset kurva från förra året till i år mest anmärkningsvärd.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Tycker att många presterat väl. Thomas väldigt bra säsongen igenom i mål, Eckerman viktig framförallt under våren då han på fasta avgjorde många matcher. Men bäst får jag nog säga att Johan”Bengan”Bengtsson var. Otroligt hög lägstanivå i år och att som mittfältare avgöra flera tunga matcher som mot Näset, Balltorp, Finlandia och Härryda borta(tog en utvisning vid 0-0 för att väcka laget).

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Donsö. Vi gjorde inte mål på dem. Enda laget vi inte lyckades ta poäng mot. Och värdiga vinnare. Härryda gjorde det väldigt bra med en ganska tunn trupp. Balltorp, deras spelmässiga toppar matchade få lag. Finns många spelare. Men här hänvisar jag till mitt drömlag som kommer på fredag. I ett helt eget inlägg.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

När Eckerman blev utvisad i seriefinalen(eller vad man kallar det när trean möter ettan) och chanserna till seger minskades rejält. Då blev man varse hur små marginaler det är över en säsong. Skall man vara lite positivare får man väl säga Eckermans 2-2-nick borta mot Masthugget när vi kom tillbaka in i matchen och sen red på framgången egentligen hela året.

Du tippade FCF sist i 5B inför säsongen. Några kommentarer på det så här efter säsongen?

Har vi väl lagt ut det några gånger både i podden och på bloggen. Men jag gör det gärna igen. Jag är ju när det kommer till fotbollen en rätt pessimistisk typ. Tycker alltid alla andra lag ser så bra ut. Inför matcherna kan jag ibland beskriva motståndarna som någon form av allsvensk nivå, vilket det sällan är i femman. När jag sen tog över som tränare och försäsongen var så katastrofal som den var. Det är lätt att glömma av att den var oerhört lam. 3-1 mot Heden i första matchen följdes upp med 1-3, 0-5, 0-7, 0-1, 0-3, 0-2. Mot blandat motstånd. Att vi sen under de första matcherna fick tillbaka Bengan, Eckerman, Cajsa, Laggan, Marw t.ex. gjorde enormt mycket för vår trupp. Se rullade det på, men om vi inte hade vänt Balltorp sista tre minuterna borta och sen Masthugget på det i omgången efter. Då hade vi lika gärna fått kämpa klart längre ner. Det gör ju något med en trupp när man får flow och framgång. Folk tränar, vill vara med på matcherna osv osv osv. Sen funkade vår spelidé perfekt i år. Det gav energi.

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Jag bryr mig om Väster och Älvsborg. Mina tidigare klubbar som jag har kvar känslorna för, Väster lider jag med när de åkte ur. Samtidigt blir det kul att möta dem nästa år. Älvsborg har ju gjort det kanon i år och det värmer!

Hur ser din fotbollsframtid ut? Får vi se dig som tränare i FCF även nästa säsong?

Det såg lite oklart ut för några veckor sedan. Svårt att kombinera tre barn i åldrarna 1-9 med allt vad det innebär och samtidigt lägga så mycket tid på fotbollen men frugan lämnade klartecken i helgen så nu får vi se om jag kanske tippar FCF 11:a nästa år eller ej.

Stort tack!

_______________________________________________________________

Vi går vidare med Balltorps tränare Bawan Mohideen:

En svag vår men en desto starkare höst! Hur skulle du sammanfatta säsongen?

Jag tycker att vi gör en bra säsong, en rejäl höjning från förra året. Det är väldigt små marginaler i många matcher som gör att vi tappar onödiga poäng som håller oss borta från topp-3. Om man tittar tillbaka på matcherna så är det svårt att hitta någon match där vi faktiskt presterat dålig, utan under våren handlade det mycket om dålig disciplin i egen box och inte tillräckligt hungriga i offensiv. Som du säger inledde vi våren lite svajigt med en del poängtapp men vi höjde oss rejält mot slutet och hade grymt flyt i laget och avslutade med en förlust på de sista 9. När hösten drog igång borta mot Fiskebäck så hade vi inte riktigt det flytet vi hade innan uppehållet och vi åkte därmed också på en förlust. Det skulle visa sig att det skulle bli enda förlusten under hela hösten. Vi kom tillbaka tillsammans som ett lag, precis som under våravslutningen och vi var otroligt svåra att slå. Vi kämpade och slet i 90 minuter och vi kunde hämta upp vilket underläge som helst i princip. Vi avslutade säsongen med en riktigt härlig känsla inför nästa säsong efter 7 raka utan förlust och en 0-3 till 4-3 vändning mot seriesegrarna i sista matchen för säsongen.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Finpa såg mycket länge ut att gå mot en trygg serieseger men Donsö efter uppehållet ville verkligen annat. De gjorde en otroligt stark höstsäsong som gör de till värdiga vinnare. Innan uppehållet så hade jag svårt att se något annat lag än Finpa som seriesegrare, så det är väll egentligen den enda ”överraskningen”.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Stommen i laget som i princip är på samtliga träningar och som man alltid kan räkna med till match. Utan en sån stomme är det inte lätt att bedriva en verksamhet på denna nivån och de skall verkligen ha en eloge för att de verkligen prioriterar laget och engagerar sig som de gör.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Jag tycker att Fiskebäcks kollektiva försvarspel var ganska imponerande, det är i de två mötena som vi faktiskt hade svårt att skapa riktigt klara målchanser. Sen att vi gjorde två baljor per möte är en annan femma men jag tycker ändå att de ska hyllas för sitt försvarsspel.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Det skulle i så fall vara hur vi avslutade först våren och sen en lik avslutning på hösten. Underläge mot serieledarna som vänds till seger i matchens sista minuter. Första var det Finpa borta där vi låg under med 0-1 med 10 kvar där vi avslutar med en 2-1 vinst (tredje raka). Mot Donsö i sista matchen låg vi under med 0-3 med 20 kvar och åker dessutom på en utvisning. Trots detta lyckas vi vända till 4-3 och avslutar säsongen med en riktigt go feeling.

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Kållered SK som man spenderat många år i som både junior- och seniorspelare tog äntligen klivet upp i trean. Kul för dem och väldigt välförtjänt!

Det blev klart att du stannar som spelande assisterande tränare nästa säsong. Hur är känns det?

Det känns jättebra, jag hoppas och tror att samarbetet med ”Lillis” kan bli riktigt bra. Man har saknat att vara en fotbollsspelare men jag ville inte heller helt och hållet ge upp tränarrollen, därför blev spelande assisterande det bästa tänkbara för mig. Ser fram emot en rolig säsong!

Stort tack!

________________________________________________________

 

Vi avslutar det här 5B-svepet med Härrydas tränare Johan Jidegren:

En fin vår och en lite svagare höst för Härryda! Hur skulle du sammanfatta säsongen?

Som du säger, en riktigt fin första halva på säsongen och en mindre bra andra halva. Vi har haft en extremt tunn trupp vilket är något vi måste ändra på till nästa säsong. Detta har gjort att vi varit väldigt få på träningarna och sårbara vid skador och avstängningar. Med tanke på detta får man vara nöjd med en sjätteplacering som nykomlingar.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Ja, det får jag ändå säga, trodde väl iofs att Näset skulle hamna på en bättre placering annars var det i stort sett som man hade förväntat sig.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Vill lyfta fram vår målvakt Eric som varit riktigt bra och räddade en hel del poäng för oss framförallt på våren. Även våran mittback Markus Enmark som gjort det väldigt bra hela säsongen på en ovan position. I övrigt vill jag lyfta fram Christoffer Hedenskog, Henrik Fransson och Simon Eckerman som är några utav få som haft en bra närvaro.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Gunnarsson i Hällesåker, grymt imponerande att vinna skytteligan i laget som hamnar sist. Richard Olsson i FinPa, den som imponerade mest på mig utan tvekan. Olle Backman Donsö, snabb, hårt jobbande anfallare.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Tyvärr är det förlusten borta mot Styrsö jag kommer ihåg mest. Det var en ruskigt tung förlust att gå till sommaruppehåll med då vi gjorde en riktigt bra match och var värda tre poäng.

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Kul att FC Heden äntligen fick ta klivet upp från sexan.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar som tränare i HIF?

Då tiden inte finns så kommer jag inte vara tränare nästa säsong. Kommer dock vara kvar i laget men mer som en ”sportchef” underlätta för den nya tränaren osv. Jobbet att hitta en ny är i fullgång. Tack för en bra blogg!

Stort tack!

________________________________________________________

 

Vi tackar alla medverkande för att de tog sig tid!

 

/Rasta