Vi levererar två 5A-intervjuer till när vi ändå håller på!

 

Hör vad Björndammens tränare Edmond Shala och IK Zeniths Kim Luukkonen har att säga om säsongen som gick:

 

Vi inleder med BBK:s Shala:

Det blev till slut en stabil femteplats i en jämn tabell. Hur skulle du sammanfatta BBK:s säsong?

Jag skulle sammanfatta BBK:s säsong som en berg och dalbana. Vi började jättedåligt, men lyckades vända på det. Och samma sak på hösten. Så med tanke på hur vår säsong sett ut så är jag nöjd med 5:e platsen.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Serien utvecklades nästan som jag hade förväntat mig, förutom att vi inte vara med bland topp-3. Vilket var våran ambition i år. Enda överraskningen i år är väl att ett lag drog sig ur. Annars var det inga direkta överraskningar.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Jag skulle faktist vilja lyfta fram Anders i målet. Som aldrig gav sig och kämpade ända in i slutet. Kan lätt hända att man ger upp när resten av laget gett upp. Men han krigade på och räddade oss många ggr när vi hade det kämpigt. Sen skulle jag även vilja ge ett stort plus för backlinjen också. De har gjort det bra i år trotts att det blev många insläppta bakåt.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Finns väl ingen direkt spelare som imponerat mycket på mig i år. Däremot så imponerade Angered som lag på mig i år. Lätt bästa laget i serien enligt min åsikt. Hade dom bara varit mer kliniska framför målet så hade dom hotat Africa i år. Och får dom behålla spelarna nästa år och bli mer kliniska framför mål så är dom mina favoriter till seriesegern.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Det har väl inte varit några direkta ögonblick för oss i år tyvärr. Men om jag skulle plocka någon så är det väl matcherna mot Hisingen. Där vi ligger under i båda matcherna men lyckas vända till seger. Och det var i det skedet då det gick som tyngst för oss.

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Jag gläds åt Kozara att dom tills slut fick ta steget upp till 3:an. Återigen så lider jag med alla föreningar som får lägga ner sina verksamheter.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Är du kvar som tränare i BBK även nästa säsong?

Min framtid är hos BBK så länge jag kan bidra med något. Just nu känner jag att jag bidrar. Den dagen jag känner att jag inte bidrar med något så kommer jag ta en funderare. Men just nu känns det jättebra och känner förtroende från spelare/styrelse. Förhoppningsvis kan vi göra något stort tillsammmans.

Stort tack!

Tack för ett grymt år igen bästa Rasta.

_________________________________________________________

Vi går vidare med Zenith Luukkonen:

Indragna i bottenstriden ett tag men nytt kontrakt. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Säsongen har väll inte varit någon höjdare direkt, vi har tappat lite onödiga poäng under säsongen. Speciellt under våren.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Inga direkta överraskningar tycker jag, inte i toppen iallafall.

Hur ser du på din egen säsong?

Ja, vad ska man säga. Helt okej. Inte helt nöjd helt enkelt. Men bara att försöka höja sig till nästa säsong.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Tycker inte någon i gänget sticker ut mycket. Men om jag ska nämna någon får det bli Jim Nielsen som alltid jobbat hårt, samt att han gjorde en del viktiga mål på slutet.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Ingen direkt spelare som jag lagt märke till. Men tycker utbynäs var det tuffaste motståndet i år.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Hmm.. Då får det nog bli kvartsfinalssegern mot Kärra i HM!

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Nej inte direkt, har ingen vidare koll på andra lag tyvärr.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i Zenith även nästa säsong?

Spelat i Zenith sen liten knatte, så ingen idé att sluta nu. Så jag blir nog allt kvar 😊.

Stort tack!

Tack!

___________________________________________________

Vi tackar Edmond och Kim för att de tog sig tid!

 

/Rasta