Vi knyter ihop säcken i 5B med de sista fyra intervjuerna:

Masthuggets före detta tränare Fredrik Magnusson, Näsets Oskar Örth, Kungsladugårds Marcus Angelin och Hällesåkers sportchef Jesper Lönn!

 

Vi inleder med Huggets Magnusson (som kommer att träna Balltorp nästa säsong):

En ganska stabil säsong för Masthugget där det till slut blev en sjundeplats. Hur skulle du sammanfatta säsongen?

Helt okej med tanke på att vi bara haft en träningstid i veckan så är en mittplacering helt okej. Målsättningen har varit att bli ett stabilt divison 5 lag och tycker vi har blivit det.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Tippade väl att Finlandia skulle vara med bland de två lag som skulle gå upp. Hade jag nog räknat med att Fiskebäck och Balltorp skulle vara med i toppen. Donsö som seriesegrare hade jag inte med i mina tankar innan säsongen men de överraskade oss alla tror jag med hur stabila dom varit. Helt värdiga seriesegrare.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Spelare som Hannes, Anton och Robin har ju gjort en väldigt stark säsong Men roligast är ändå Bez utveckling som ledare för laget på och utanför plan. Även Robertos resa som ledare har varit rolig att se.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Finlandias Keric och Balltorps Jetmir är två spelare som är för bra för division 5.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Kvartsfinal mot Älvsborg i Västra Cupen som vi förlorade med 1-2 och som vi hade ett stolpskott i sista sekunden som hade gett oss straffar. Tycker vi var bättre än Älvsborg trots att vi bara var 11 man i den matchen.

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Kållereds serieseger helt klart.

Du är klar som tränare för seriekonkurrenten Balltorp till nästa säsong. Hur kom du fram till det beslutet och hur känner du inför den nya utmaningen?

Jag fick en förfrågan från Balltorp och efter möte med Fredrik som är sportchef så kändes det väldigt rätt. Fick ett väldigt positivt intryck från klubben samt att de hade ju en väldigt bra trupp förra säsongen så kommer bli en intressant säsong 2018 om vi kan matcha upp den truppen. Kommer ju också från Kållered så har ju mina rötter i området både som spelare och tränare i Kållered samt spelare i Balltorp. Vill dock säga att det varit otroligt roligt att träna Masthugget och den samanhållning som man har i laget är väldigt speciell! Vill tacka alla spelare samt Bez, Roberto, Robin och Daniel för tre grymt roliga år.

Stort tack!

________________________________________________________

Dags för NSK:s Oskar Örth:

Ingen säsong som kommer gå till historien för Näset. Ett liv på den undre halvan med en åttondeplats till slut. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Vi har haft många tränare, många spelare som cirkulerat i truppen. Olika startelvor till nästan varje match. Vi har spelat bra och inte gjort mål, vi har spelat mindre bra och gjort mål. Allt har varit speciellt i år

Vi krigade in i det sista och det var verkligen viktigt till slut. Våra sista två kryssmatcher var oerhört viktiga poäng även om vi kanske till och med skulle knipa åt oss tre pinnar i en av matcherna.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Jag hade inte jättemycket förväntningar, jag har inte heller jättebra koll på andra lag. Jag gillar inte att kolla tabeller.. .dock sa jag redan förra säsongen att Finlandia är ett lurigt och ”ihopspelat” lag.

Hur ser du på din egen säsong?

Jag har försökt bidra med så mycket som möjligt men mycket som kan förbättras.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Jag har alltid gillat Viktor Kerić (i Finlandia). Vi lirade ihop i ÖIS några år. Han är en ödmjuk kille, nästintill en komplett spelare. Stor, stark, snabb och ett vasst avslut. Det som kan tala lite emot är hans temperament vissa stunder. Han är tuff att möta. Hoppas han är frisk till nästa säsong igen!

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Mitt enda mål, en frispark i första matchen. Den tar jag med mig då alla andra frisparkar gick åt skogen! Jag ska inte slå en frispark mer i min fotbollskarriär.

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Som sagt, ingen jättebra koll på serierna. Jag gläds med Älvsborg att det gått så bra i alla fall. 

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i Näset även nästa säsong?

Det låter jag vara osagt.

Stort tack!

______________________________________________________________

Vi fortsätter med KBK:s Angelin:

En pigg start på säsongen men svagare höst och till slut en niondeplats. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?
Ungefär så som du beskriver den – bra start, förvisso med förlust mot FinPa men ändå en godkänd match som följs upp av att vi tar tre segrar och spelar en oavgjord på april månads fyra seriematcher.
Fin och ganska viktig start som nykomling, kan man väl lugnt säga. Maj/juni däremot ger bara fyra poäng totalt och är väl inget att skriva hem om direkt. Serien vänder i och med segern över Hovås/Billdal i slutet av juni och efter vändningen kryssar vi oss till en niondeplats, skulle man väl kunna säga. Facit under seriens andra hälft blev 4 oavgjorda, 6 förluster och bara en seger. Tittar man på hela året i stort så når vi målet med säsongen – vi hänger kvar som nykomlingar. Även om det blev tight i slutändan, trots den fina starten. Känslan är att vi ger bort lite för många matcher under framförallt mittdelen av säsongen.
Exempelvis matchen mot Masthugget borta, förlust med 4-3 kan verka som en jämn tillställning men det var först vid underläge 0-4 efter 60 minuter som vi verkade inse att det var matchdag…

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

I stora drag som väntat. Att FinPa skulle husera i toppen insåg man redan i premiären. Däremot får jag väl erkänna att jag på förhand inte trodde att Donsö skulle lägga beslag på en av uppflyttningsplatserna. Fiskebäck har en förmåga att smyga med utan att göra väsen av sig förrän det bränner till också, trots att Dalla alltid tippar FCF som nedflyttningskandidat. I botten såg det väl ut som det gjorde de senaste åren så det var väl ingen större överraskning, Hovås/Billdal och Hällesåker i högsta grad inblandade, Näset som guppar precis ovanför och i år var det vi och Linne som gjorde det gänget sällskap.
Jag tycker framförallt att Näset borde ha potential att nosa på högre placeringar så det överraskar mig lite.

Hur ser du på din egen säsong?

Lite upp och ner – gick in i säsongen med en nyfödd hemma samtidigt som man inte blir yngre för varje år medan det kommer hungriga spelare underirfrån…

Det blev en del bänk i år men det är svårt att argumentera mot det med facit i hand – alla segrar har kommit utan att jag deltagit på planen och i matcher med speltid har jag det fantastiska poängutfallet med 2 oavgjorda, resten förluster.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Robin Ahlström har gjort en genomgående bra och stabil säsong, född 2000 med redan tredje säsongen seniorlaget.  

Han kanske inte har förstått det själv, det såg inte ut så när han fick pris som årets spelare på avslutningsmiddagen, men han har varit en starkt bidragande orsak till att försvarsspelet varit stabilt i år.

Sedan är det svårt att inte nämna Martin Vallin, som brukar härja runt i mittförsvaret med kaptensbindel på armen. I år lyckades han också vinna den interna skytteligan, så han får ett hedersomnämnande.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Spontant hade jag ju gära haft en gubbe som Keric från FinPa i laget. Vass både i spelet med bollen vid fötterna och i djupled, det är bara att erkänna att vi hade det kämpigt med honom i premiärmatchen i våras.
Hänga 16 baljor på en halv säsong är riktigt stabilt. Bara hoppas att han repar sig helt från sommarens skada.

Sedan finns det en hel del klassgubbar runt om i serien, med både fina fötter och duktiga taktiskt. Ingen nämnd, ingen glömd.  

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

På vår nivå bjuder ju mer eller mindre varje match på fantastiska ögonblick, men vi kan ta ett exempel på det här med taktiskt kunnande och framförallt hur väl man lyssnar på matchgenomgångar och tar till sig instruktioner:

Minns inte vilka som stod för motståndet men det är under hösten på Apelsinplan. Vi har ett par gubbar i backlinjen som gillar att ge sig ut på offensiva äventyr och det är inte alltid det är synkat och blir succé.
Instruktionerna inför match var att ligga lågt med offensiva räder från försvaret – läs ”håller i skinnet”.

Mitt i andra halvlek uppstår ett kontringsläge efter en fast situation, där vi kommer loss på kanten och ett fint inlägg hittar pannan på Marcus Weimen som nickar i stolpen. I full fart kommer Martin Vallin och rakar in returen.
Inget konstigt i det här, om det inte vore för att Weimen och Vallin är mittbackar och inlägget slogs från ytterback. Så mycket för ”ligga lågt med offensiva försvarsutflykter”.

Resultatmässigt så var 8-0 mot Hällesåker på hösten fruktansvärt viktigt ur många aspekter – dels för att det gav tre livsviktiga poäng i ett ”sexpoängsmöte”, gav enorm boost i målskillnad men också för att det blev en revansch för 1-8 i röven nere i Hällesåker 2015, då vi sedan trillade ur serien på målskillnad med ett ynka mål…

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Med tanke på den verksamhet vi bedriver i Lagårn så vurmar jag lite extra föreningar som även bedriver ungdomsverksamhet. Därför känns det kul att se Azaleas framgång med det nystartade seniorlaget, likaså att Hovås/Billdal återigen lyckades krångla sig kvar i 5B,

Västers säsong har ju varit tung på olika plan så det är klart man lider med att de dessutom inte klarade kontraktet.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i KBK även nästa säsong?

Jag har spelar i Lagårn sen -91 så jag blir väl kvar ett tag till.

Efter sista matchen i höstas var det ett flertal killar i laget som ”hade hört” att jag skulle lägga av och en tränare som räknade upp mig bland spelarna som skulle trappa ner, jag får väl ta tillfället i akt att dementera detta offentligt.
Däremot skall jag, efter tips från en domare under säsongen, nyttja att jag är ordförande och lägga in en klausul om speltid i nästa års avtal med ledarstaben….

Stort tack!

____________________________________________________

Vi avslutar med Hällesåkers Jesper Lönn:

Tungt, tungt för Hällesåker som till slut fick lämna 5B. Hur skulle du sammanfatta säsongen?

Tredje gången gillt kan man väl snällt uttrycka det. Efter att klarat oss från fallrepet de senaste två säsongerna så föll vi i den tredje. För dålig träningsnärvaro på försäsongen gör att vi inte har orken att spela 90′ utan tappar ofta i andra halvlek. 

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Jag tycker att Härryda överraskar, sen trodde jag att FinPa skulle springa hem det. Men Donsö är jämna och förtjänar seriesegern. 

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Johan Gunnarsson med 23 mål såklart!

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Kapella och Keric i FinPa tycker jag är grymt duktiga. 

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Vår 2-1 seger borta mot Styrsö, alltid roligt att vinna på öarna! Dom goaste tre poängen att ha med sig på färjan hem.

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Linné såklart, de var värda ett annat öde. 

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag fortsätter i Hällesåker, klubben i mitt hjärta!

Stort tack!

______________________________________________________________

 

Vi tackar alla inblandade för att de tog sig tid!

 

/Rasta