Vi kör den första svängen med 6C-intervjuer!

Seriesegrarna Sandarnas Ted Madjar, Hönös tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman, Vrångös målvakt Tobias Julin och Önnereds Andreas Tenggren:

 

Vi inleder med SBK:s Madjar:

En riktigt imponerande serieseger för Sandarna. Obesegrade genom hela säsongen och äntligen tillbaka i femman! Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Jag skulle sammanfatta detta som en otroligt stark laginsats. Vi har byggt upp ett lag som tror på varandra och oavsett om man startar eller sitter på bänken så är varenda spelare lika viktig och det måste ju bygga på att vi har en så stark tro på oss själva!

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Serien började ju lite skramligt för oss med en 1-0 vinst första matchen sen så började målen komma och allt bara flöt på för oss, vi gjorde en extremt stark vår där målsnittet var rätt högt varenda match, vilket var väldigt kul som spelare att få uppleva! Hösten blev knackigare där vi tog udda måls segern och var i slutändan det starkaste laget. Men serien blev bra mycket tuffare på hösten nu kändes det som!

Hur ser du på din egen säsong?

Min egna säsong började ju ganska okej, kände ändå att jag hade ofta något att tillföra laget även om man inte alltid hamnade med i protokollet så att säga. Men jag är delvis nöjd kunde blivit lite fler mål bara!

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Wow någon jag verkligen vill lyfta fram är ju min vapendragare Tom Martinsson Ngouali. Det är helt sjukt hur mycket han gör så att resten av laget blir starkare! Och han är ju ny för i år så då tycker jag han absolut förtjänar att lyftas fram! Kan absolut säga att han är seriens bästa spelare utifrån vad jag sett och mött!

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Hönö bjöd ju på fin fotboll och har en målskytt i sitt lag som vann skytteligan, det är ju rätt imponerande att göra så många mål. Annars tycker jag att många lag bjöd på en fin fotboll.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Oj, ah jag skulle verkligen vilja säga Hönö borta första mötet, då vi vann med 7-2. Jag var ju inte med på matchen men fick höra av mina lagkamrater att den matchen var vi så fruktansvärt starka trots en del folk som var borta. Och vi hade väl tanken på att det var just Hönö som skulle jaga oss i år och då är det rätt gott att ta en sådan stark seger. Själv var jag inte med men lika glad blir jag för resultatet!

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Jag lider lite med min förra klubb Floda som brukar vara en toppkandidat i sin serie men har inte riktigt nått upp i dem förväntningarna som brukar vara! Men dem kommer nog tillbaka starkare nästa säsong! Gläds med Donsö att de gick upp för då slipper vi kanske fler ö-lagsmatcher (skämtosido) haha.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i SBK även nästa säsong?

Vi hade ett spelar möte idag faktiskt och det ser ut som att vi kommer få behålla den stora delen av laget och kanske få in liten mer nytt, vi har lite gubbar som är sugna på att ta på sig SBK-tröjan! Men det återstår att se längre fram! Jag kommer garanterat att stanna i min moderklubb, jag är ju hemma igen och vi har något magiskt på gång i SBK!

Stort tack!

______________________________________________________

 

Vi fortsätter med Hönös tränare Coffe:

En riktigt fin säsong av Hönö men andraplatsen gav tyvärr inte kval och det blir spel i sexan även nästa år. Hur skulle du sammanfatta säsongen och vad var det som gjorde att ni slutade tvåa i serien?


Tycker att vårt lag utvecklades ganska mycket från året innan och det nya spelsystemet satt överraskande bra inledningsvis. Tyvärr kunde vi inte matcha Sandarna som var överlägsna och rättmätiga seriesegrare. Sista matchen mot dem var väldigt jämn men som i så många fall i år lyckades de avgöra på slutet. Stort grattis till dem. Vi har ju haft en sprudlande offensiv i år som lagt grunden för tabellplaceringen och kan vi behålla den och samtidigt utveckla vår defensiv till nästa år blir vi farliga.


Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?


Tycker att serien utvecklades precis som förväntat. Enda negativa överraskningen tabellmässigt var väl Solväder som inledde uselt. Annars var det ganska väntade placeringar för de flesta lagen.


Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?


Självklart måste jag säga Carl Wiklander som öste in hela 36 mål och blev vad jag vet bäste målskytt i lokalfotbollen. Men jag vill framförallt lyfta fram Edvin Alexandersson som slitit på hela året riktigt riktigt bra och förbättrat sin egen prestation oerhört. Tar även ett väldigt stort ansvar utanför planen och sådant är viktigt i alla föreningar.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?


Självklart Sandarna BK. Oerhört imponerande säsong där det är kollektivet som har vunnit matcherna. Sedan vill jag även nämna Tobias Julin, målvakt i Vrångö som verkar bli stabilare och stabilare och kanske seriens bästa målvakt.


Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?


Måste nämna två. Inledningen av säsongen och vår framfart i Västra Cupen var väldigt överraskande och glädjande. Men den enskilda individuella prestationen var Johan Anderssons mål från ca 65 meter som avgjorde matchen borta mot Önnered med 10 minuter kvar.


Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?


Tycker det är väldigt synd att GFF inte lyckades i sitt kval. Hade betytt mycket för dem men även för många andra klubbar såsom seriesystemet ser ut idag. Kul också att Masthugget lyckades mobilisera sig och klara sig kvar i femman.


Hur ser din fotbollsframtid ut? Får vi se dig som tränare i Hönö även nästa säsong?


Ja, så länge som min privata situation med skola och familj tillåter det så blir det Hönö nästa år igen. Trivs väldigt bra i klubben. En fin förening med många spelare och ledare som bidrar både på och utanför planen.

Stort tack!


Sen vill jag återigen tacka er bägge för jobbet ni lägger ner på detta. Oerhört imponerande. Nu får ni se till att tjäna lite cash på det nästa år.

____________________________________________________

 

Vi fortsätter med VIF:s burväktare Julin:

En fin fjärdeplats för Vrångö! Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?
Den har gått lite upp och ner, men i det stora hela är vi jättenöjda. En fjärdeplats och poängrekord ska man ju inte klaga över. Tyvärr gjorde vi några oväntade bottennapp som gjorde att vi aldrig hotade om tredjeplatsen. Vi avslutade väldigt starkt och fick in några stabila gubbar vilket gör att man går in i nästa säsong positivt. Nästa säsong satsar vi på att vara ännu mer stabila och vara med och slåss i toppen.
Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?
Ja, det får man väl ändå säga att den gjorde. Sandarna och Hönö var ju de i särklass bästa lagen, och bottenlagen var ganska mycket svagare än mitten. Önnered trodde man väl skulle avsluta högre upp dock.
Hur ser du på din egen säsong?
Jag är nöjd. Rätt många hållna nollor med hjälp av ett stundtals ruggigt stabilt försvar känns bra.
Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?
Nja. Vill lyfta fram den stomme som knappt missat en match och bidragit till stabilitet.
När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?
Säger väl som alla andra: Sandarna. Mycket bra.
Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?
Bortavinsten och vändningen mot Önnered var ju ruggigt skön. Kändes så oväntat att vi skulle vända på steken i det läget.
Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar hos VIF även nästa säsong?
Jag stannar nog alltid i Vrångö! Vrångö är bäst. Satsar på topp tre nästa år!! Mot nya höjder.

Stort tack!
Tack för denna bloggsäsongen så hoppas jag ni kör på i samma tempo nästa säsong!
___________________________________________________________Vi avslutar med ÖIK:s Tenggren:

En säsong där Önnered blandade en del men slutade femma till slut! Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Säsongen med Önnered denna säsong har varit som en riktigt berg och dalbana. Precis som du skrev så har vi blandat ordentligt med bra och riktigt dåliga matcher. Tycker överlag att vi har underpresterat denna säsong, där vi har tappat många onödiga poäng

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Tycker att säsongen har blivit som förväntat utan våran egna placering.

Hur ser du på din egen säsong?

Tyvärr för min egen del så har de varit en av mina sämre säsonger. Har inte alls kommit upp i den nivån jag brukar ha. Beror nog mycket på att jag har flyttat runt på många positioner och inte fått någon kontinuitet på en position.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Ingen i laget har utmärkts sig speciellt mycket. Det är många i laget som har underpresterat denna säsongen. Vet att alla har mycket mer i sig men har inte fått ut det på plan denna säsong.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Sandarna har varit riktigt stabila och starka som lag. Sen som enskild spelare så tycker jag att Vrångös målvakt Tobias har varit i en egen klass av de målvakter vi har mött iår.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Båda segrarna mot Härlanda satt fint. Har varit lite hatmatcher mellan oss de senaste åren.

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Lider lite med att min moderklubb IF Väster åkte ut fyran.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar hos ÖIK även nästa säsong?

Som det ser ut nu så blir det spel i ÖIK nästa säsong.

Stort tack!

________________________________________________

Vi tackar alla medverkande!

 

/Rasta