Vi fortsätter våra intervjuer och det dags för lite mer från 6B!

 

Göteborgs Citys Mikael Hellohf, Solängens Andreas Söderberg, Landalas Viktor Ohlsson, Sjövalla-Mölnlyckes Christian Bevenäs och sist men inte minst Rambergets Mikael Helier!

 

Vi börjar med Citys Hellohf:

En stabil säsong för City som slutade med en sjundeplats! Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Sammantaget en riktigt stark säsong. Vi gör vår bästa säsong sen klubben bildades för 10 år sen. Vi tar 12 poäng mer än förra året. Spelmässigt gör vi en ok vårsäsong, dock med några riktiga plattmatcher där vi släpper in extremt mycket mål, (FC Heden, Studenternas och Syrianska). Höstsäsongen är egentligen riktigt stark rakt igenom, vi vinner de matcher vi ska då vi är mer tighta defensivt över hela plan, vilket gör att vi är med i matcherna mot nästan samtliga lag.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Eftersom det var vår första säsong i denna serien så hade jag innan säsongen ganska dålig koll på de andra lagen, men Heden hade man väl räknat med däruppe, Proletären likaså. Jag tycker Fässberg imponerade väldigt mycket med ett ungt och spännande lag. Höstmötet mot dom var riktigt jobbigt för oss, dom var sjukt duktiga då.

Hur ser du på din egen säsong?

Helt ok ändå. Precis som laget så var min vårsäsong betydligt sämre än höstsäsongen. Då hade vi problem att få till det defensivt och det är väl ändå där jag ska bidra i första hand. Ett mål framåt känns lite dåligt med tanke på alla hörnor man gått upp på. Ett självmål blev det dessutom. Som alltid!

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Får nämna ett helt gäng lite extra här! Vår målvakt Kim: I mina ögon seriens bästa målvakt, och en vi alltid kan lite stenhårt på. Palmi: Vår isländske stjärna. Skulle gå in i många lag högre upp i seriesystemet, så vi är sjukt glada att han vill spela med oss. Spelade vänsterback andra delen av säsongen, och är oftast bäst på plan var man än sätter honom. Levin. Stora delar av säsongen min mittbackskollega. Grym utveckling i år. Stenhård, snabb och brytsäker. Och en ledare! Adrian: Kanske seriens mest tekniske ytter. Dribblar gärna upp motståndare på läktaren, även det finns läge för skott, men han är sjukt rolig att titta på. Sist men inte minst måste jag nämna Anders Hultberg som lite oväntat ändå vinner vår interna skytteliga. Starkt av en gubbe som man trodde skulle trappa ner som ytterback innan säsongen började. Det trodde nog han själv egentligen också.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Är lite dålig på namn på motståndarnas spelare, men Hannes Persson i Studenternas var sinnessjukt bra i vårt första möte med dom. Alexander Yildrim förstås! Sen tycker jag Fässberg har många spännande spelare. dom blir farliga nästa år.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Jag vill nog ändå säga matchen mot Proletären borta, sista matchen innan sommaruppehållet. Vi förlorade första mötet med ”bara” 4-5, men var egentligen ganska utspelade. Nu kom vi dit med många gubbar borta och precis innan match fick vi ytterligare återbud. Men vi gjorde en sjukt bra match, alla krigade för varandra och vi fick med oss 1-1. Jag vill nog påstå att säsongen vände för oss på ett väldigt positivt sätt i och med den matchen!

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Nej, faktiskt inte. Jag har jättedålig koll på de andra serierna.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i City även nästa säsong?

Ja, det har jag allt tänkt. Man börjar känna sig gammal, men det är fortfarande sjukt skoj att träffa grabbarna i laget och spela. Vi är ett härligt gäng i laget och det vore dumt att lägga skorna på hyllan.

Stort tack!

_______________________________________________________

Vi går vidare med Solängens Söderberg:

En fin säsong av SBK särskilt under hösten med flera tunga segrar! Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Den här säsongen har känts som två olika, en horribel vår med en hel del poängtapp och knackigt spel. Under sommaren tappar vi dessutom Magnus Abrahamsson som lämnar sin tränarroll bredvid Thomas Winemar. Den rollen skall sedan lämnas över till undertecknad. Vi får in ett par nya ansikten som breddar truppen rejält och det är en allmän positiv känsla i truppen. Vi startar upp höstsäsongen med 5-0 borta mot Högaborg och sedan rullar det på bra, dock tappar vi poäng mot City och Sjövalla men tar som sagt tunga segrar mot alla topplagen och slutar tillsist på en fin femteplats. Självklart vill man alltid vara högre upp, men med tanke på starten på säsongen så anser jag att det är klart godkänt!

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Ja, det skulle jag säga, Heden är välförtjänta segrare i mina ögon. Dock trodde jag att Sjövalla skulle vara med i mitten och fightas. Men annars ser jag väl inga utropstecken.

Hur ser du på din egen säsong?

Spelmässigt är det väl en av de sämre säsonger i mitt liv. Har fått hoppa runt på lite positioner för att hjälpa till men man börjar ju bli till åren och tillhör väl det äldre gardet i laget (27 år). Dock är jag väldigt nöjd och stolt över att kunna hjälpa laget vid sidan av i en delad tränarroll!

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

En herre som kanske inte får så mycket tid i rampljuset inom lokalfotbollen, min kollega, Thomas ”Bajen” Winemar ska ha en stor eloge för sitt jobb under säsongen. All tid och energi han lägger ner på oss är beundransvärd. Lagets pappa och hjärta!

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Oj, svårt. Självklart Alex i Syrianska som gör 30+. Proletären har några duktiga spelare och självklart Hedens centrala roller sticker ut.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Svårt, segrar mot Prollen, Heden och Studenterna i all ära. Men klyschigt som det låter: stämningen under hösten har varit helt fantastiskt. Alla träningar, matcher och lagfester gör att man orkar hålla på med detta. Mycket glädje i dagens Solängen så svårt att plocka ut ett speciellt minne.

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Kul att Kållered fick segra, som Kålleredsbo är det alltid trevligt! Annars har man väl ingen större koll faktiskt!

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i SBK även nästa säsong?

Mitt hjärta tillhör Solängen. Jag stannar kvar och det ska bli spännande att följa lagets utveckling både med en roll vid sidan av med förhoppningsvis på planen också när chansen ges!

Stort tack!

Tack själv! För alla fina reportage och intervjuer!

_________________________________________________________

Dags för Landalas Ohlsson:

En svettig säsong för Landala där kontraktet löstes i sista omgången tack vare målskillnad! Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Vi vet att vi kan mäta oss med de bästa i serien, om vi bara gör jobbet hela vägen ut. Vi har väl slarvat där och släppt in ett par tveksamma mål i fel skede i matcherna. Med en frisk trupp ska vi kunna utmana om platserna i toppen, så nu är åtminstone jag taggad på en ordentlig försäsong men först lite välbehövlig vila.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Ja, det tycker jag. Med tanke på vilka gubbar Heden plockade in så var det egentligen inget snack om vilka som skulle vinna serien. Att det blev så jämnt som det ändå blev är väl något av en skräll. I övrigt artade sig väl tabellen någorlunda som jag trodde.

Hur ser du på din egen säsong?

Blev mest coachning i år, men tre matcher i mål och två på anfallet (ombytt på bänken ytterligare ett par). Efter att ha lagt handskarna på hyllan så var det förvånansvärt roligt att ställa sig mellan stolparna igen. En straffräddning och ett par räddade frilägen blandades med två riktiga tavlor, i övrigt kändes det bra.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Matte förtjänar att hyllas för sitt slit. Jag har aldrig sett en spelare springa så mycket på amatörnivå.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Måste lyfta på hatten för Aleksander Yildirim som gör 34 mål, helt galet med tanke på att han mot oss spelade mittback båda matcherna. Sen är jag grymt imponerad av en spelare som Toni Ceesay som trots att vi oftast har ganska tunga mittbackar kan plocka ner och behandla boll med en eller två gubbar runt sig.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Måste vara efter slutsignalen mot Proletären när vi gjort vad vi var tvungna att göra. En degradering till sjuan var aldrig på tal. Sen matchen mot Ramberget borta på Bravida, fantastisk arena för vår nivå som man gärna hade spelat oftare på.

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Har ett gott öga till Dalen där jag spenderade mina ungdomsår, de gör väl en helt okej säsong. Trist att Virgos öde avgjordes borta dag två när sista tio skulle spelas färdigt. Jag förstår inte hur förbundet agerade där. Sen har jag förstått att även om Virgo är där sportsligt så har de inte organisationen eller ekonomin att ge division 2 en ärlig chans än. Tråkigt att Mossen ryker också, grannklubbarna önskar jag för det mesta gott.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i LIF även nästa säsong?

Ja, på ett eller annat sätt, i vilken roll är inte helt klart än. Jag kommer stanna i klubben tom 2019 och uppleva vårt hundraårsjubileum. Där efter lägger jag skorna på hyllan för gott, om än allt för många år för sent om jag hade lyssnat på sjukgymnaster och läkare.

Stort tack!

Tack för det jobbet ni gör, det gör lokalfotbollen avsevärt mer spännande.

_____________________________________________________________

Nästa intervjuoffer är Sjövalla-Mölnlyckes Christian Bevenäs:

En tuff säsong för Sjövalla-Mölnlycke där kontraktet klarades i sista stund tack vare målskillnad! Hur skulle du sammanfatta säsongen?

Vi inleder säsongen starkt i träningsmatcherna och tar fina segrar. Mycket folk på träning och även ett nystartat juniorlag. När serien väl drar igång så är vi med men det sliter på våra unga killar som dubblerar samt att vissa av killarna inte tog klivet till seniorfotbollen som vi hoppats på.Vi släppte upp ett par unga killar till vårt division-4 lag med och det visade sig vara svårare att ersätta dessa killar. Hösten är tuff och några slutar samt att närvaron dalar. Några killar flyttar för att studera mm. 

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Serien var mycket bättre i år än förra året. Lagen vi trodde skulle vara däruppe stämde. Inga direkta överraskningar tycker jag. Bästa laget vann serien.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

I vårt egna lag så har några killar växt in i seniorfotbollen ordentligt och varit duktiga Jakob Johansson, Bashir Ahmadi, Anton Hurmavaara bla. Viktigaste spelare har varit forwarden John Gelotte som tog ett stort ansvar och gjorde viktiga mål nu på hösten efter vi flyttat upp våran forward Simon Bevenäs till Mölnlycke IS.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Bästa spelare Rietz och Yildirim.

Nästan alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Tycker det är roligt att Fässberg stoppat fallet genom serierna och hoppas dom kliver upp igen nästa år.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Får vi se dig som tränare i Sjövalla-Mölnlycke även nästa säsong?  

Själv kliver jag av division-6 laget som tränare och har lite olika anbud att ta ställning till.

Stort tack!

Vill passa på och tacka er Rasta och Dalla för all rolig läsning inom göteborgsfotbollen.

_________________________________________________________

Vi avslutar med Rambergets Helier:

Tungt för Ramberget som slutade sist i 6B. Hur skulle du sammanfatta säsongen och vad var det som gjorde att det blev respass ner i sjuan?

Ja du. Det handlar om många aspekter men den tydligaste är att vi inte varit tillräckligt bra. En orsak är att vi haft otroligt många skador i laget samt jobb som innebära flytt från Gbg för ett par. För att nämna några så Ardian våran skyttekung från förra året blev skadad i tredje omgången och sen borta resten. Elias Johansson som stod för två hattrick i rad efter att kommit tillbaka från skada men gick sönder igen. Vi har haft nyckelben, fotskador och bl.a. baksidor på ett gäng samt två stycken av våra nyckelspelare i Viktor Nilsson och Filip Hallen som jobbat/studerat på annan ort nu i höst. Så visst har det speglat in i resultaten samt att inte spelat kontinuerligt med samma lag nån gång.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Det utvecklades nog ungefär som jag tänkt mig förutom om oss.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Ja, det är ändå ett par stycken men för att nämna någon så Emil Stenström som visat ett jävla anamma och kämpat på in i det sista på ett föredömligt sätt.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Varit och kollat ett par matcher utöver våra egna och tycker Peter Reitz i FC Heden är en riktigt bra spelare.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Det är när vi vann mot S:T Jakob där vi tog vår första vinst. En match som var känslosam då en vän och lagkamrat i laget hastigt gått bort och vi spelade för honom.

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Grattar och tycker det var roligt att FC Heden vann samt tyckte det var tråkigt när min moderklubb som spelare GAIK la ner.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Får vi se dig som tränare i RSK även nästa säsong?

Ja du, mitt mål är att kliva åt sidan för känner för ett sabbatsår och att slippa åka ner på alla träningar i regnrusk och kyla och bara kunna ta det lugnt 😁. Men i såfall kommer jag ändå vara kvar i föreningen i bakgrunden och hjälpa till.
Som sagt inget klart ännu så vi får väl se vad som händer och om vi ändå hörs av när det är dags.

Stort tack!

Tack för ett grymt jobb i år Fredrik. Stor eloge till dig.

_________________________________________________________

 

Detta avslutar 6B-sammanfattning och vi tackar självklart alla inblandade!

 

/Rasta