Vi avslutar 6C-sammanfattningen med några fler intervjuer:

Fröjdens Magnus Svantesson, Knipplas Joel Carlryd, AIF:s Erik Entin och Brämaregårdens Tobias Hofving delar med sig av sina tankar om säsongen som gick!

 

Vi börjar med FFK:s Svantesson:

Förra året blev det bottenstrid i år en stabil sjätteplats för FFK. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Ja, denna säsongen har ju varit roligare när det inte handlat om att försöka hålla sig kvar i serien. I år har vi vissa matcher spelat riktigt bra mot lagen på övre halvan för att sedan tappa poäng mot lag som vi bara ska vinna mot. Men framsteg från förra året, vi är nöjda med en sjätteplacering. Nästa år klättrar vi upp några snäpp till.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Det är väl i så fall att Sandarna går igenom serien obesegrade. Riktigt starkt!

Hur ser du på din egen säsong?

Inte helt nöjd kanske, mer mål hade varit trevligt 🙂.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Jonathan Mattsson, jäkla härlig gubbe som sprider mycket glädje i laget.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Hönö, dom spelar riktigt bra fotboll och imponerande av Wiklander att göra 30+ mål.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Matchen mot Härlanda hemma på Heden. Tycker det är den bästa matchen vi gör i år. Vinst 3-2 har jag för mig.

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Nej, egentligen inte.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar hos Fröjden även nästa säsong?

Ja, det tror jag.

Stort tack!

Tack själv, riktigt bra jobb gör ni med bloggen.

______________________________________________________

 

Vi fortsätter med Knipplas Carlryd:

Bloggen tippade Knippla i botten men fick äta upp det. Förvisso en åttondeplats men aldrig i närheten av bottenstriden. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Jag kan förstå att bloggen tippade oss sist, då vi verkligen lyckats mörka allt inför säsongen. Vi inledde året med en tunn trupp med flertalet skador, sjukdomar och liknande. Det blev därför en del inställda träningar och träningsmatcher. Detta märktes av när tävlingssäsongen drog igång borta mot Gunnared. Vi kom till match med 4 man på bänken, varav 3 var skadade/sjuka så de skulle bara hoppa in om det uppstod värre skador på andra. Nästkommande matcher blev det bättre och bättre, men oskärpa framför mål gjorde att vi inte lyckades spräcka nollan framåt förrän i tredje omgången. Ett viktigt mål som ledde till årets första poäng i form av vinst 1-0 mot Brämaregården. Efter detta kom vi mer till rätta med vårat spel och kom in i en bra period, dels tack vare färre skadade/sjuka spelare men även att vi som lag började kämpa och spela bättre. Främst kanske det var tack vare våra många hemmamatcher i rad (maj-juni hade vi 6 av 7 matcher på hemmaplan). Då spelet inte fungerar som det ska på bortaplan där det ofta finns mer ytor är det skönt att veta att hemma på Knippla kan vi alltid vinna bara vi kämpar ordentligt. Efter sommaren valde vi att flytta första matchen, då vi visste att vi var ont om folk då flera var på semester. Vi borde kanske ha flyttat matchen efter med, då vi i denna fick kalla in Stanley och ”Poppen”, två unga legender som fyllde ut truppen så vi hade två på bänken. Stanley lyckades dock aldrig öka på sin galna målskörd från tidigare år. Resten av säsongen blandades mellan sköna vinster och tunga poängtapp och svårt att få ihop lag. Vi hade så klart koll på vår position i tabellen och det var hela hösten bara en fråga om vilken plats 4-8 vi skulle hamna. Detta gör att många slappnar av och vi tappar i inställning. Många inställda träningar under hela säsongen och kontinuitet över lag, som det tyvärr har varit de senaste åren, gör att vi får vara relativt nöjda med säsongen.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Att Sandarna och Hönö skulle dra ifrån övriga lag stod klart tidigt på säsongen. Likaså att nykomlingarna skulle få det svårt. Inga överraskningar direkt.

Hur ser du på din egen säsong?

En helt okej säsong för egen del. Det är svårt att komma i form när försäsongen blev som den blev. Som målvakt känns det av när backlinjen är olika från match till match, flera spelare som inte är helt samspelta och skärpan är inte alltid på topp när man kommer till match med en hopskramlad matchtrupp. Personliga höjdpunkter för året var två straffräddningar som båda renderade i två uddamålsvinster, varav den ena gav årets första poäng och den andra årets sista i vinsten mot Hönö.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Alla i ett fotbollslag bidrar så klart , men det är lite för tråkigt svar så jag väljer att lyfta fram 3 av spelarna från året: Robin Eriksson har varit väldigt bra i år. Lite bättre tränad tillsammans med den teknik och känsla för spelet han besitter var han en viktig kugge under hela året. Alltid spelbar och en som har kunnat hålla i bollen på offensiv planhalva så vi kan lyfta upp laget. Även årets bästa målskytt i KIK vilket så klart bidrar till betyget för hans år. Kul även att Anton Rödholm kom igång med målskyttet i slutet av säsongen. En nollning på högskolan var vad som behövdes tydligen. Första seniormålet kom i omgång 17, sedan rullade det på med mål i 5 raka matcher. Vill även lyfta fram Niclas Lundell som är en ledare på plan och som alltid har rätt inställning. En som jag personligen tycker är lätt att spela med och som ger laget en trygghet när han är på plan.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Jag är pinsamt dålig på att komma ihåg motståndare efter matchen. Men gör man 35 mål på en säsong som Hönös Carl Wiklander så har man ju verkligen presterat bra. Tror inte han är kvar i Hönö länge till om han själv vill klättra i seriesystemet. Jag vet att det bland mina lagkamrater pratas om vissa motståndare som var riktigt bra, men jag har så dålig koll på vilka de är så jag väljer att vara tråkig och inte nämna några fler.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Träningen inför årets sista hemmamatch, derbyt mot Hönö, visade hur kul det kan vara med träningar även sent på hösten, bara vi är tillräckligt med folk på plats och med rätt inställning. Detta höll i sig till matchen och trots att våra matchkläder blev försenade pga motorstopp för båten som hade med sig kläderna, så fanns inställningen där hos alla i laget. Att få vinna derbyt och därmed se till så Hönö inte kunde vinna serien känns som lite elakt, men en säsong som denna får det ses som den stora höjdpunkten för oss.

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

De enda lag som jag känner något alls för förutom Knippla är Kungsladugård och Finlandia. KBK spelade jag med en säsong för några år sedan och min far tränade de i flera år dessförinnan. Dock tycker jag det är lite synd att de inte åkte ur, så jag får chansen att spela mot dem nästa år. Ett härligt lag som brukar bjuda på roliga matcher. Jag gläds dock för deras skull att du lyckades hålla sig kvar. Finlandia har några spelare jag känner och de har verkligen lyckats bygga något ordentligt de senaste åren. Trots att Finlandia för mig som uppväxt i Tuve IF är lokalkonkurrenten som ”tog över” Tuve som stadsdel då Tuve IF inte lyckades få till sig ungdomarna, ha ett hållbart tänk kring fotbollen och en ekonomi som till slut gjorde att klubben lades ner, kan jag känna en glädje i att stadsdelen i alla fall har en förening som fungerar som den ska. Framför allt ser jag att det är viktigt att barn och ungdomssidan fungerar bra i en klubb som kämpar mot Häcken, där allt fler unga väljer att spela. Att lokalklubbarna har kvar en fungerande barn och ungdomsaktivitet är viktigt för framtidens fotboll, då det resulterar i fler som väljer att fortsätta med fotbollen när de är 15-16 år och verkligen får spela, istället för att tillhöra en storklubb och om man inte är tillräckligt bra i en viss ålder är risken stor att man slutar helt. Jag tror att fler klubbar som ”delar” på ungdomarna är positivt för framtiden fotboll, så kanske vi får stopp på antal föreningar i seniorfotbollen som tvingas lägga ner.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar hos KIK även nästa säsong?

Förutsatt att KIK finns kvar även 2018 är det självklart att jag tillhör klubben även då. Vi har haft svårt att få till oss spelare, speciellt yngre, de senast åren. Jag kom till föreningen 2007 och fram till för något år sedan har jag varit bland de 3 yngsta i hela truppen. Senaste året har vi fått in några 90-talister, men förutom dessa år har vi nog den högsta snittåldern i lokalfotbollen. Jag vet att någon match i år hade vi en yngre än 25 i truppen och motståndarna hade ingen över 23. Så jag passar på att slänga ut annons: Till er som vill spela fotboll och ha kul, kontakta KIK. Träningar sker oftast på Hisingen och vi har en av världens vackrast belägna hemmaplan!

Stort tack!

__________________________________________________________

 

Vi kör på med Arbetarnas Entin:

Bottenstrid för AIF men en bra höst löste kontraktet. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Väldigt dramatisk där vi dels gick upp en division samtidigt som vi hållit på med en generationsväxling nu, så en hel del nya spelare och mycket olika viljor som skulle fogas samman till en enda funktionell enhet. Förra året i 7:an så gick allt på automatik och som Daniel uttryckte det så visste vi redan innan många matcher att vi skulle vinna och oftast räckte det med att få ihop en startelva för att ha en rimlig chans. Förra året fick vi spela mestadels med samma spelare, medans det här året så hade vi inledningsvis mycket skador på nyckelspelare så att vi aldrig fick någon vidare bra grund att jobba med, 6:an ställer betydligt mer taktiska och fysiska krav och det är möjligt att vi var lite dåligt förberedda som banade väg för vår usla start.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

När Sandarna dels varit bra innan, men till den här säsongen kryddat på med 3-4 spelare som spelat på en högre nivå så hade jag svårt att se att någon skulle kunna rubba dem. Även om jag inte kände till de andra lagen så bra så var de starka redan innan de fick in sina vassa nyförvärv.

Hur ser du på din egen säsong?

Jag har spelat alla matcher utan 1,5. En match missade jag pga sträckning, och den andra så fick jag en armbåge i ögat och hade sämre synfält än Quasimodo, såsätt är jag nöjd, men spelmässigt har jag inte nått toppformen riktigt pga andra faktorer i livet som stressat lite grann.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Jesper som spelat precis alla matcher är rätt beundransvärt i dessa tider när det känns som att människor blir mer självupptagna så blir vissa bara mer solidariska. Tomas har behållt ett väldigt bra lugn genom hela året trots att det stormat hela tiden så har han på något mirakulöst sätt fogat samman alla viljor till slut, han pratade även hela sommaren om att vi skulle göra en bättre höstsäsong, och voila!

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Ni motståndarlag verkar ha gjort en trend utav att spela alla era stjärnor på min kant, dvs Martin i Sandarna, Simme i Önnered, Wiklander i Hönö, Koffe i Argo osv..det  finns många. Tycker väl att jag överlag gjort det bra men lite besviken på vissa insatser eller moment under matcherna.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Det mest tragikomiska var nog när jag låg på gräset vid sidan av planen mot Önnered borta och försökte se på matchen med ett öga, en match som dessutom bara gick åt helvete.

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Något som jag känner mig väldigt entusiastisk över just nu är att vi håller på att starta upp ett damlag inom Ösets BK. Oklart hur man ska få ihop det gällande tid, men kändes som ett roligt projekt för att inte hoppa på. Förhoppningsvis har vi ett helt nytt 11 manna lag redo inför nästa säsong.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar hos AIF även nästa säsong?

Så länge som Tomas m.m står ut med diverse humörsvängningar under träningarna så stannar jag kvar, oavsett vilka sedelbuntar det frestas med!

Stort tack!

________________________________________________________

Vi avslutar med Brämaregårdens Hofving:

En ok vår följdes upp av en riktigt svag höst men kontraktet löstes ändå till slut. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Vi gjorde en omvänd resa i år, där vi kom väl förberedda från försäsongen och inledde starkt. Tyvärr avspeglades inte riktigt vår prestation i inledningen resultaten, vi tappade några spelare av andra orsaker (skador och flytt) och efter sommaruppehållet hamnade vi i en stark negativ spiral som vi inte lyckades komma ur ordentligt.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Lätt att säga efter säsongen, men serien var på förhand relativt lättippad. Tycker dock både Önnered (ska ha åtminstone 10 poäng till) och Solväders underpresterat sett till sin förmåga. Argo enda nykomling som lyckats etablera sig ordentligt.

Hur ser du på din egen säsong?

Har känt mig i bra form, men med tanke på antalet insläppta mål knappast godkänt.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Det är ett helt gäng spelare som visat oerhörd moral och fortsatt kriga säsongen igenom trots motiga resultat. Vill lyfta fram Bax (Bubacarr), en spelare som betyder oerhört mycket för laget i vad han bidrar med både på och utanför planen.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Det är lätt att minnas anfallare, och vill i år åter nämna Kristoffer Jonsson i Argo, men även Dilan Olsson i Solväders, som är två oerhört jobbiga spelare att möta. Med brasklapp för att jag missat båda mötena mot Hönö och därmed även seriens överlägsna skyttekung.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Sista matchen mot Vrångö med efterföljande avslutning ligger nära i minnet, där vi efter en oerhört tuff period tar oss samman och spelar jämnt med seriefyran. På efterföljande avslutning fick jag verkligen känsla för hur go grupp vi har, och att det, höstsäsongen till trots, ändå känns som om nästa säsong kan bli betydligt bättre.

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Solväder är ett för bra lag för sjuan, förhoppningsvis kan en omstart göra att de får ny fart när de kommer upp i sexan igen.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar hos BFC även nästa säsong?

Jajamän.

Stort tack!

____________________________________________________

 

Stort tack till alla som medverkande!

 

/Rasta