Dags för lite 6D-intervjuer!

Träffa Wartas Daniel Svensson, FTU:s Romeo Vidovic, Backatorps Jon Wiklund & Philip Nordh och Håltas Jimmy Karlsson!

 

Vi börjar med guldlaget Wartas trotjänare Svensson:

Efter några tunga år fick Warta äntligen fira. Det blev en imponerande serieseger i 6D! Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

En riktigt härlig säsong minst sagt. Det var på tiden. Har varit go stämning i och omkring laget från första till sista match vilket har bidragit till det goda resultatet. Vi har använt en bred trupp fylld med juniorer och seniorer vilket har varit en styrka för att upprätthålla kvalité genom hela säsongen trots diverse skador och bortfall.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Jag var säker på att vi skulle vara med i toppen, alternativt även vinna. Så vår egen prestation var ingen överraskning. Inte heller så förvånade att FTU gick så bra. Dock lite förvånad och imponerad av Neutralas säsong efter uppehållet. Ingen hade väl förväntat sig att Bjurslätt hamna där dom hamna heller!

Hur ser du på din egen säsong?

Jag är riktigt nöjd med min säsong! Skadefri säsong där jag känt att jag utvecklats. Jag har gjort vad jag har kunnat för att hjälpa laget framåt. Att jag dessutom blev ”Årets spelare” var riktigt kul och motiverande!

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Vår målvakt Robin har varit väldigt stabil genom hela säsongen och räddat många bollar på mållinjen. Sen har de juniorerna som kommit upp och fyllt på varit riktigt duktiga och levererat. Men året överlag har verkligen varit en laginsats.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Svårt att lyfta fram spelare som man inte kan namnet på. Men Neutrala har en offensiv mittfältare som imponerade stort under matchen på Sälöfjord. Utöver det så är det ingen jag minns så.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Tråkigt svar men det får bli slutsignalen på Bravida sista matchen. Finns många härliga ögonblick och viktiga mål men när domaren blåste av sista matchen så var det en riktigt skön känsla. Efter några tråkiga år och många förluster så var det härligt att få fira med laget, tränare och publik.

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Hisingsbackas framgång är svår att inte glädjas åt. Riktigt imponerande. Västkurd verkar ha haft en bra säsong också vilket är kul, många grabbar som jag spelat ihop med. Att Bjurslätt inte fick en bättre säsong i år efter att förra året gick så bra får man lida med lite! Alltid tråkigt när det vänder så.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar hos Warta även nästa säsong?

Efter 18 år i klubben ser jag ingen anledning att byta. Jag har hängt med från 3:an till 6:an så nu vill jag gärna hänga med upp igen. Så skulle inget drastiskt hände så står mina skor säkra på Wartagården.

Stort tack!

___________________________________________________________

 

Vi fortsätter med FTU:s tränare Vidovic:

FTU slogs i toppen hela säsongen men det blev till slut en andraplats och tyvärr inget kval! Hur skulle du sammanfatta säsongen?

Vi är väldigt nöjda att som nykomling vara med i toppen nästan hela säsongen. Inledde våren urstarkt och gick till sommarvila som serieledare. Efter semestern blev det dock lite jobbigare. Innan vi hittade tillbaka till formen hade Warta gått om oss och vi fick hoppas på ett poängtapp av dom de sista tre omgångarna. Warta gjorde det jättebra dock och och vi fick nöja oss med en andraplats. Ganska besvikna precis efter säsongen men nöjda nu när vi fått lite avstånd till det hela. Nu vet vi vad som krävs för att vinna och det ska vi försöka göra redan nästa säsong då föreningen fyller 40 år.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Serien utvecklades ganska väntat. Efter ett par omgångar märkte vi vilka som var stabila och kunde prestera match efter match. Bjurslätts säsong är lite märklig eftersom alla tippade dom som favoriter till seriesegern. Neutrala å andra sidan blev riktigt svåra att möta vilket vi kanske inte hade räknat med.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Vi har haft många framstående spelare som bidragit till den fina säsongen men om jag ska lyfta fram någon så är det Seyit Kiyak som spelarna själva nyligen valde till årets spelare.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Motståndarna som lag har jag ganska bra koll på men individuellt brister det. Kan nämna att Vardar har en målvakt som i första mötet med dom gjorde helt fantastiska ingripanden. Mittbacken i Hålta kommer jag och ihåg. Tror inte killen har förlorat en höjdduell i år. Eller någonsin kanske. Finns många härliga lirare i sexan men dessa två minns jag bäst.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Vi hade en tung bortamatch mot Bosna i våras där vi ledde med 3-1 men fick en man utvisad. Krafterna tog slut i andra och Bosna hade vänt till 4-3. Vi gick in i dom sista tio minuter med fem anfallare på plan och lyckades till slut kvittera. Den känslan var skön.

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Hisingsbackas framfart i serierna är underbar och snart är dom väl i allsvenskan 😀. Vidare tycker jag det är lite tråkigt att Hisingen FC inte presterar bättre utan åker ur femman men gläds med Kenneth Lindfors och några av mina gamla spelare i Finlandia som tog klivet upp till fyran.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Får vi se dig som tränare i FTU även nästa säsong?

Nästa år är jag kvar i FTU. Föreningen firar som sagt 40 år och dem bästa presenten jag kan tänka mig är uppflyttning. Vi vet nu vad som krävs för att uppnå detta och jag ser fram emot 2018 med stor optimism.
Tack för i år!

Stort tack!

____________________________________________________________

Dags för Backatorps huvudtränare Wiklund (till vänster) och assisterande Nordh (till höger):

Efter en lite tuff inledning på året svarade Backatorp IF för en riktigt stark insats i årets 6D och slutade fyra! Hur skulle du sammanfatta säsongen?

Vi är nöjda med utvecklingen, med tanke på dom förutsättningarna vi hade när vi tog över laget under sen försäsong. Med en väldigt tunn trupp (fortfarande tunn) och utan målvakter. Vårat spelsystem börjar sätta sig mer och mer, och träningsnärvaron har blivit bättre. Extra roligt att ge P02 chansen på träningar och även matcher. Våran trupp kryddades till lite extra med P02or och några nyförvärv under sommaren, som man även märker på resultaten.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Bjurslätt var väldigt förhandstippade men under våren var det FTU som höll taktpinnen. Warta visade att det höll en högre stabilitet än övriga lag igenom hela serien. Efter omständigheterna med mycket skador och utan en riktig målvakt i början av säsongen så är vi nöjda med en fjärde plats.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Svårt att peka ut en speciell spelare då vi jobbar ihop som ett lag, men går ju inte att blunda för Ach och Hasudins målproduktion. Men bakom dom finns en stark centrallinje som vi först fick ställa upp med under slutet av säsongen. Thomas i mål har helt klart varit en nyckelspelare.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Vi fokuserar mest på vårat eget spel och inte lagt så mycket energi på motståndare spelare. Men FTUs spelarfördelare på mitten håller en hög klass.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Vändningen i slutet av säsongen mot Hälsö hemma då vi var rejält revanschsugna från en 0-6 förlust borta tidigare under säsongen.

Alla serier är avgjorde nu, är det några lag du gläds eller lider med?

Vår moderklubb Qviding som antagligen får åka ner från division 1 till division 3. Även att Gårda inte hamnade på en kvalplats till division 3. Hade varit lite roligt om Gårda och Qviding spelade i samma division nästa säsong.

Hur ser er fotbollsframtid ut? Får vi se er som tränare i BIF även nästa säsong?

Vi (Jon och Philip), kommer med största sannolikhet träna Backatorp nästa säsong. Klubben har något bra på gång och bland annat håller på att starta ett juniorlag. Men vi behöver fortfarande fylla på truppen inför nästa säsong med cirka 3 spelare. Provträning drar igång i januari!

Stort tack!

_____________________________________________________________

Vi avslutar detta svep med Håltas Karlsson:

Hålta var med i toppen ett bra tag men det blev en sjätteplats till slut. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Vi gör en väldigt stabil vår där vi trots ett par plumpar i protokollet ligger med i toppen. Under hösten tappar vi några killar till innebandysäsongen och därmed blir vi rejält försvagade vilket leder till en svag avslutning. Sammantaget är vi nöjda med att ha slutat året på sjätte plats.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Hade inte så bra koll på Warta innan säsongen startade så de har varit en positiv överraskning för mig. Bjurslätt är den negativa överraskningen, trodde absolut de skulle vara med i toppen även i år.

Hur ser du på din egen säsong?

Jag har varit skadad under största delen av säsongen så har inte mycket att säga om min egen insats.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Vårt nyförvärv Tobias Hildesson som inför säsongen anslöt från Ytterby, har gjort klart flest mål i laget och varit väldigt viktig i anfallsspelet. Även Viktor Hallström och Martin Sjöberg har vart väldigt viktiga under året.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

När vi mötte Warta i våras så var de otroligt effektiva i sitt anfallsspel, snabba yttrar och många skickliga fotbollsspelare. Tror absolut de kommer göra det bra i division 5 nästa år.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Första hemmamatchen mot Diseröd i våras. Helt oförtjänt trycker vi in 1-0 med bara några minuter kvar, magisk derbykänsla!

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Som aktiv inom Kungälvsfotbollen lider jag mycket med Ytterby som trillar ner ytterligare en division och kommer nästa år spela i division 5, hoppas att de kan samla kraft och vända på trenden till dess!

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar hos Hålta även nästa säsong?

Tvivlar på att något annat lag är sugna på att ha med mig och mina gamla knän så jag får allt hålla hårt i Hålta även nästa år! 

Stort tack!

Tack för ytterligare en säsong med fantastisk rapportering, ert arbete är väldigt uppskattat!

___________________________________________________

 

Vi tackar alla inblandade för att de tog sig tid!

 

/Rasta