Vi avslutar 6D-rapporteringen med tre intervjuer!

Vardars Labinot Aziraj, Diseröds Eskil Nordenborg och Hermansbys Samuel ”Sonkan” Holgersson!

 

Vi börjar med Vardars tränare Aziraj:

Vardar blandade en hel del under säsongen och det blev till slut en åttondeplats. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Vi är riktigt besvikna med årets tabellplacering. Den individuella skickligheten har funnits där bland spelarna men den lidande träningsnärvaron speglar tabellplaceringen. Vi har knappt snittat tvåsiffrigt i antal spelare på träningen på i stort sett hela säsongen och det räcker inte till för att husera i toppskiktet. Det är inte många lag i Göteborgs division 4-7 lag som har faciliteter som IF Vardar men trots det har spelarna inte velat lägga ner det grova jobbet som krävs och då blir det som tabellen visar.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Tabellen var ganska väntad. Tidigt visste man att både IF Warta och FTU skulle husera där uppe. Att Neutrala IF ännu en gång skulle starta knackigt och sedan komma igång samt att Bosna IF skulle starta starkt för att sedan falla var också väntat. Det laget som överraskade mig positivt var Hålta som klart överraskande var med där uppe i samband med uppehållet. Negativt att Bjurslätt fått flertalet skador och avhopp under säsongen vilket ledde till att dem inte helt överraskande aldrig hade något med topplaceringarna att göra, detta trots en grym tränarduo i Uffe och Hasse.

Hur ser du på din egen säsong?

Det är svårt att motivera sig själv och sin tränarkollega till att gång på gång genomföra träningar med 6-7 pers på plats. Detta har lett till att passionen för coachandet har avtagit lite för egen del. Ingen i klubben är nöjd med säsongen och i synnerhet inte undertecknad.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Vårt försvarsspel inklusive målvaktspel har varit väldigt bra i år trots många mål insläppta. Där vill vi ta jobbet för varandra och skulle vår förmåga att stänga matcherna varit bättre så hade det sett annorlunda ut. De spelare som huserat där bak vet vilka det är och dem ska ha en stor eloge för det jobb dem lagt ner i år.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Det går inte att komma ifrån att Bozkir och Yilmaz i FTU är ryggraden i laget och klasspelare rakt av. Sen får man definitivt inte glömma IF Wartas duktiga juniorer som på egenhand i princip vann serien då de ägde kanterna i både det offensiva samt det defensiva spelet.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Utskåpningarna mot Diseröd och Hermansby var fina. Vi leker fotboll när både Diseröd och Hermansby jagar nytt kontrakt.

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Jag gläds oerhört mycket med Hisingsbacka FC som spelar i 2:an nästa år. Jag varnade för dem innan säsongen drog igång men fick inget gehör. Glad för Backa som förort att ha ett lag så högt upp i seriesystemet. Gläds också väldigt mycket med Frankie Boyake och Angered MBIK. Att ta lokalseriernas yngsta (?) trupp till en stark fjärdeplats i 5:an är en stor bedrift, speciellt med tanke på den usla starten dem fick. Lider med Hisingen FC som är ett mycket skönt gäng som vid sidan av bedriver ett fantastiskt integrationsprojekt. Tråkigt att säsongen slutade i degradering men jag vet att dem kommer igen till nästa år.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar hos Vardar även nästa säsong och i vilken roll i så fall?

Ingen kommentar.

Stort tack!

_______________________________________________

 

Vi går vidare med Diseröds tränare Nordenborg:

Diseröd blev inblandade i streckstriden men löste kontraktet under hösten. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Vi har haft en säsong där vi har haft bra toppar men också väldigt djupa dalar. Enklaste förklaringen är tyvärr bristen med att kunna spela med samma trupp flera matcher i rad. Kontraktet kändes dock aldrig hotat då Björkåsen och även Hermansby hade än tyngre säsonger.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

På ett ungefär. Bottenstriden blev tyvärr som jag hade befarat. Seriens stora överraskning var helt klart Warta. Att Warta skulle vara bra visste jag på förhand men de var långt över förväntan och vann serien rättvist! Hålta gjorde en spännande höst men orken tog tog slut efter uppehållet.

Hur ser du på din egen säsong?

Den blev ungefär som för lagets. Flera förlust matcher tryter på självförtroendet. Men både jag och laget tog oss i kragen de sista omgångarna.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Det är ett gäng spelare Jakob, Rasmus, Erik, Daniel, Müller, Anton, CK, Stefan, Adam, Ludde, Thompson, Bengtsson som kommer på alla träningar och planerar in familjesemestern efter spelledigadagar. Detta är guld värt. Det gör att vi kan behålla en god lagkänsla även om resultaten gick mot oss.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Tobias Hildesson i Hålta, i de två matcherna vi spelade mot Hålta hade Hildesson två skott på mål och bägge går in. En av seriens helt klart vassaste avslutare.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Det är hemmasegern mot Bjurslätt nu i höstas, 3-2. Fredag, rått och en bra stämning vid sidan. Vi ligger under 2-1, kvittar när det är 10 minuter kvar och avgör i slutminuterna. Segern innebar säkrat kontrakt. Det är för sådana stunder man spelar fotboll.

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Lider lite med Hermansby. Jag hoppas dom repar sig snabbt och kan studsa tillbaka upp i sexan. Kan erkännas att man höll en tumme för att Hisingen skulle spela ner Romelanda i 6. Att få spela ett derby mot Romelanda hade var en mäktig upplevelse.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i Diseröd även nästa säsong?

Jag har absolut inga planer på att lämna DSK!

______________________________________________________

Vi avslutar med HIF:s Holgersson:
Hermansby kämpade på men det räckte tyvärr inte till nytt kontrakt och det blir division 7-spel 2018. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong och hur påverkar det klubben att åka ur?
Det har varit en riktig dålig säsong gör oss. Vi har under hela året haft svårt att få ihop folk både till träning och match. Många träningar har tyvärr blivit inställda pga för få deltagare och de träningar som blivit av har vi varit i snitt 6-8 stycken på! Så där ligger väl orsaken till att vi åker ur i år. Jag tror inte det påverkar klubben så himla mycket. Nu har vi en möjlighet att börja om lite från början. Börja samarbetet med de yngre i klubben som ändå är våran framtid. Vi har många duktiga killar som är födda -03 som säkert kommer få göra en hel del matcher med a-laget nästa år.
Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?
Jag hade ingen direkt uppfattning om serien i år. Svårt att veta innan vilka lag som skulle vara med i toppen. Trodde dock att Bjurslätt skulle ta hem serien.
Hur ser du på din egen säsong?
Jag är enligt mig själv endast en backup-spelare. 39 år och 4 barn gör att jag inte hinner prioritera fotbollen på samma sätt som jag gjorde när jag var 20-25 år. Är med för att jag älskar fotboll och har saknat tugget i omklädningsrummet. Är dock nöjd med mina fyra mål och mina ca 100 glidtacklingar 😀.
Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?
Med tanke på resultatet i år är det svårt att lyfta fram någon tyvärr……
När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?
FTU tycker jag spelade en riktigt fin fotboll. Roliga att möta och ett gott gäng 😀.Sedan är det alltid skoj med derby matcherna mot både Hålta och Diseröd. Blir en alldeles extra krydda när vi möts.
Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?
Min glidtackling mot en Hålta-spelare, den var klockren…
Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?
Kul för Warta att de tog hem serien. Sen är det ju aldrig kul att åka ut som vi gjorde.
Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i HIF även nästa säsong?
Ja, jag blir kvar men jag blir ju inte direkt yngre. Sedan har jag mycket runt om vilket gör att jag inte kan vara med till 100%.
Stort tack!
______________________________________________________
Bloggen tackar alla som för att de tog sig tid!
/Rasta