Vi fortsätter genomgången av serierna och har nu kommit till 7A!

Nystartade Västkurd BK spelade hem serien och det var väl ganska väntat och de andra lagen som också tar steget upp är ganska vana pendlare mellan sexan och sjuan.

Vi tar det som vanligt från toppen!

 

1. VÄSTKURD BK

Det är ju inte ovanligt att nystartade lag springer igenom sjuan direkt första säsongen och känslan var väl att Västkurd skulle göra detta. Många etablerade namn som spelat betydligt högre upp och som det verkar en riktigt stabil organisation runt omkring. Det började dock lite knackigt med en tidigt förlust mot Fotö (1-2) och lite senare 0-0 mot Elisedal och 2-2 mot Kurdistan. Under våren hann dock laget med tre tvåsiffriga segrar och sista matchen innan uppehållet besegrade de toppkonkurrenten Nödinge med 7-3! Hösten inleddes med fem raka segrar innan det blev en lite oväntat torsk mot Eritreanska och efter det den tyvärr avbrutna matchen mot Kurdistan (som fortfarande inte är bokförd). VBK ledde i slutet när domaren bröt matchen då han blev attackerad av spelare från Kurdistan. Västkurd avslutade iallafall serien med fyra klara segrar och guldhattarna åkte på. Laget slutade med imponerande målskillnaden 104-26 och Robin Petersson blev bäst med sina 19 mål. Känslan är att VBK kommer att fortsätta kunna klättra i seriesystemet.

 

2. FOTÖ GoIF

Fotö har åkte lite hiss mellan sexan och sjuan och 2016 slutade laget sist i 6C men tog sig alltså tillbaka direkt. Laget inledde 7A-säsongen lysande och förutom premiärsegern mot blivande segrarna Västkurd vann laget även sina sex följande matcher!  Segersviten tog slut mot Surte (1-3) men laget toppade tabellen efter våren och enda poängförlusten kom mot just Surte. Hösten var dock lite svagare och började med en rejäl förlust (1-5 mot Västkurd) och flera lika-matcher som gjorde att laget tappade lite mark. Det blev bland annat 5-5 mot Kurdistan, 2-2 mot Lövet och 3-3 mot Nödinge. Laget föll även i returen mot Surte (3-4) men löste ändå andraplatsen till slut med fyra raka segrar i säsongsavslutningen. Precis som VBK blev det tresiffrigt för ö-laget som gjorde exakt 100 mål framåt! Mikael Beckius blev målbäst med sina 18 mål. En stark säsong av Fotö och vi får se om de kan etablera sig lite ordentligare i sexan den här gången.

 

3. NÖDINGE SK 

NSK var länge ett stabilt 6D-lag men åkte ur 2015 och förra säsongen var inget att hänga i julgranen då laget slutade sjua i 7A. Mycket roligare i år dock då laget hängde på toppen riktigt bra och alltså tog en av uppflyttningsplatserna. Laget inledde med sex raka segrar och var med i toppen direkt. Första förlusten kom mot Fotö borta och våren avslutades med en svidande förlust mot Västkurd (3-7). NSK var ändå med riktig bra inför omstarten men tappade mark direkt efter sommaren. Förlusten mot Eritreanska (3-5) följdes upp av 1-1 mot Kurdistan. Sen kom det dock fyra ska segrar och oavgjort i mötet med Fotö (2-2). Laget fick sen lite ofrivilligt ledig då NSK fick två raka WO-segrar (Rödbo och Elisedal). Laget hade chansen att knipa andraplatsen inför sista matchen men där blev det 1-4 mot Västkurd. En väl genomförd säsong dock av NSK som alltså är tillbaka i sexan. Ibrahim Jakupovic gjorde 16 mål och det var flest i Nödinge.

 

4. SURTE IS FK

Laget fick lämna 6A förra säsongen efter en osannolik avslutning där laget egentligen var i närheten av att åka ur men WO i sista matchen betydde att laget uteslöts. Detta var dock en regel som Surte inte hade koll på. Det blev dock bara en säsong i sjuan då laget knep den sista direktplatsen även om de till slut hamnade en bit efter topptrion. Laget svarade för en fin vår där det bara blev förluster mot blivande seriesegrarna Västkurd, trean Nödinge och lite oväntat Lövet/Johanneberg. Resten av vårmatcherna vanns och bland annat blev det fina 3-0 hemma mot Fotö. Hösten blev sämre och laget tappade kontakten med lagen framför. Det kom oväntade förluster mot Andalus IF och oavgjort mot Lövet samt förluster igen mot Nödinge och Västkurd. Precis som på våren slog dock laget Fotö och därmed blev Surte det enda laget som vann på ön under hela säsongen. Laget höll på att tappa fjärdeplatsen men avslutade säsongen starkt med tre segrar. Hela lokalfotbollens hetaste målgörare lirade i Surte 2017. Rade Radovic svarade för osannolika 36 mål!

 

5. KURDISTAN SF

I skrivande stund är Kurdistan fortfarande femma i 7A:s sluttabell men med två matcher som inte är bokförda. Rent sportsligt svarade laget för en stabil vår och var femma inför sommaren. I höstmatchen mot Västkurd bröts dock matchen i den andra halvleken efter att spelare från Kurdistan attackerat domaren. Enligt de uppgifter som nått bloggen så kommer laget att uteslutas men det syns alltså inte än i tabellen. Laget dök inte heller upp i sin sista match vilket borde betyda att de redan visste att de skulle ryka. Det är ju ganska många vändor med överklagan och annat innan sådant här klart men med tanke på att det hände den 29/9 så tycker man väl att det borde vara löst. För det första är detta självklart jättetråkigt för lokalfotbollen men det ställer även till det när det gäller uppflyttning till sexan. Som det ser ut nu så skulle femmorna i de båda sjuorna mötas i en kvalmatch. Ösets BK blev femma i 7B och så vitt bloggen vet har de inte fått något slutgiltigt besked om vad som gäller. Känslan är väl att Öset får uppflyttningsplatsen till sexan utan att behöva spela.

 

6. ERITREANSKA IF GÖTEBORG

Laget blixtrade till fler gånger under säsongen men var alldeles för ojämna för att kunna hota i längden. Våren var väl dock ingen höjdare och säsongen inledde med tre raka förluster. EIF var åtta inför omstarten men inledde piggt efter sommaren och slog både Nödinge (5-0!) och Surte (5-3) och spelade jämnt med Fotö (4-5). Dessutom besegrade man seriesegrarna Västkurd (3-1) lite senare på hösten! Det var dock som sagt ojämnt och laget förlorade bland annat med 0-4 mot Elisedal och 3-4 mot Angered SK. I teorin skulle EIF kunna få femteplatsen och kvala mot Ösets BK om en plats i sexan men det känns mycket tveksamt om förbundet skulle låta lag spela en kvalmatch i mitten/slutet av november. Haben Gebrengus blev iallafall bäste målskytt med sina 20 mål. Laget var faktiskt det enda i 7A som inte spelade oavgjort en enda match, det blev 11 vinster och 11 förluster för EIF.

 

7. ANDALUS IF

Det är ett rejält hopp ner poängmässigt till Andalus och laget slutade 12 poäng efter sexan Eritreanska och hela 19 efter femman Kurdistan. Anadalus svarade för en riktigt svag vårsäsong och låg näst sist inför sommaren. Efter åtta spelade matcher hade AIF fortfarande noll poäng. På de tre sista blev det dock en seger och två oavgjorda. I 6-6-matchen mot Rödbo svarade laget för en galen vändning. Andalus låg under med 2-6 med tio minuter kvar av matchen men kom alltså ifatt! På hösten mer än dubblade AIF sin poängskörd och bland annat blev det fina 8-4 mot Lövet/Johanneberg och 5-1 mot Surte! Laget klättrade en massa placeringar och det till målskillnad som gav AIF sjundeplatsen före Elisedal. Bijan Ghaderi blev tvåa i skytteligan med sina 22 mål.

 

8. ELISEDALS IS

Laget brukade pendla en del mellan sexan och sjuan men laget gjorde precis sin sjätte raka säsong i sjuan och det kommer även bli en sjunde. En ganska tung säsong där ett tidigt 0-0 resultat mot seriesegrarna Västkurd var enda gången laget hotade den över halvan. Annars kom poängen mot de andra lagen på den undre halvan. Det blev väl några roliga resultat med bland annat 4-0 mot Eritreanska och 5-0 i sista matchen mot Rödbo. Sen var väl 0-12 mot Fotö i näst sista omgången ingen höjdpunkt kanske. Henrik Andersson var målbäst med sina sex mål.

 

9. GOTHENBURG CELTIC FC

Celtic har under majoriteten av sin livstid befunnit sig på den nedre halvan i sjuan. 2014 var laget upp i sexan men det blev en jumboplacering och respass direkt. Att laget skulle sluta här någonstans var alltså ingen högoddsare. Lagets inledning var dock ganska lovande och laget tog 13 poäng på de åtta första matcherna och föll till exempel bara med 0-1 mot Västkurd. Våren avslutades dock med tre raka förluster men hösten inleddes bra med två segrar direkt (mot Rödbo och Elisedal). På de avslutande nio matcherna spelade dock Celtic bara ihop EN poäng. Joao Carlos Koling Neto och Khalid Elouardi svarade båda för fem mål var.

 

10. LÖVET/JOHANNEBERGS IF

Det ska väl börja med att konstateras att laget bör få tre poäng till från sista matchen mot Kurdistan (då Kurdistan inte dök upp). Lövet borde alltså ligga ett par placeringar högre upp men oavsett detta så var det en av de sämre säsongerna på länge för klubben. Starten var dock bra med tre segrar på de fyra första matcherna och bland annat fina 3-2 mot Surte. Sen hamnade laget i en djup svacka med en poäng på sju matcher. Fem av förlusterna här kom dessutom med uddamålet! Det blev till slut en seger innan sommaren, 6-2 mot Angered SK. Även hösten blev tuff och laget vann bara en match (4-2 mot Elisedal). Dock så tog laget poäng mot både Fotö och Surte och föll väl bara igenom några gånger (4-8 mot Andalus och 0-6 mot Västkurd). Bäste målskytt hos Lövet? Givetvis Henrik Larsson som denna säsongen slutade på 11 fullträffar.

 

11. ANGERED SK

Tuff säsong för det nystartade laget och på vårens tolv matcher blev det bara fem poäng! Segern kom redan i andra omgången mot Andalus IF (2-1) men sen blev det bara poäng mot Elisedal (2-2) och Kurdistan (3-3). Klasskillnaden märktes när det blev 0-9 mot Surte, 1-10 mot Eritreanska och 0-10 mot Västkurd. Laget var sist inför omstarten. Hösten blev bättre och laget vann den viktiga matchen mot bottenkollegan Rödbo (4-1) och slog även Celtic (3-1) och Eritreanska (4-3). Laget kunde lämna jumboplatsen och iallafall kliva upp en placering. Abdala Hassan gjorde flest mål (10) i ASK.

 

12. RÖDBO IF

Ännu en tung säsong för fina gamla Rödbo. Starten var katastrofal med 21-2 på de tre första matcherna. Sen kom dock en liten vändning med segrar mot både Angered SK (6-2) och Lövet (1-0). Sen blev det tyvärr bara en poäng på de sexa anslutande matcherna och bland annat 1-10 mot Fotö. Höstens enda seger kom mot Lövet igen (1-0 igen) och med den poängskörden så blir man sist. RIF gjorde minst mål (26) och släppte in flest (98). Det verkar dock som Ians kärleksmums i kiosken på hemmamatcherna på Rödbovallen fortfarande håller hög internationell klass, alltid något. Markus Hasselblom blev iallafall målbäst med sina sju mål. Det verkar dock som Rödbo verkar göra en liten satsning till nästa säsong och det ska bli kul att följa!

 

/Rasta