Dags för intervjuerna från 7A:

Västkurds Pa Majai Njie, Fotös Gustav Bäck, Nödinges Ermin Aganovic, Lövet/Johannebergs Rino Wiger och Rödbos Markus Hasselblom säger sitt om säsongen!

 

Vi börjar med VBK:s Njie:

Serieseger direkt för nystartade Västkurd! Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

En grym säsong där vi gjorde det som ett etablerat lag . Alla kämpade för varandra blev en hel del mål med olika målskyttar och få insläppta det visar att det att vi har gjort det bra men att vi inte är nöjda .

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Jag hade inga förväntningar på något utav lagen,  jag tänkte alla kan slå alla i division 7. Vi började med vinst men förlorade andra och det fick oss att småvakna och vinna tredje men sen spelade vi lika i fjärde. Det fick oss att klarvakna och inse att vi måste ta oss i kragen om vi vill vinna serien och det gjorde vi .

Hur ser du på din egen säsong?

Helt okej. Har mycket på jobbet så blir inte så mycket träning för min del och det är ajabaja! Men spelat olika positioner under hela säsongen men lyckas göra 17 baljor så jag är nöjd 😛.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Jag vill lyfta fram hela laget och Västkurd BK för de förutsättningarna som jag/vi spelare haft under hela säsongen samt publikstödet vi haft .

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Funnits några spelare som jag har höjt ögonbrynet för men den som gjort det bäst är Abdul Rahman Jebnoun i Andalus. Grym bollbehandling!

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

När vi firar serie segern på Sälefjordsplan efter sista matchen . Vilken inramning! Vilken avslutning av säsongen!

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Gläds att min moderklubb IF Warta gick upp och börjar få fart igen!

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i Västkurd även nästa säsong?

Ajjemän vi har påbörjat en resa och jag vill hänga med!

BIJI VÄSTKURD!

Stort tack!

______________________________________________________________

Vi fortsätter med Fotös Bäck:

 

Tvåa i tabellen och uppflyttning! Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Det var riktigt härligt att i sista omgången kliva upp på andraplats! Vi tycker vi har gjort de riktigt bra generellt, dock så finns det saker att slipa på i vårt spel 🙂 riktigt roligt att spela fotboll när man dels vinner lite matcher men också att vi i slutet av säsongen har börjat spela mycket mera! Jag ger oss 4/5 fiskmåsar, resultatmässigt!

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Ja, de får jag ändå säga, det stod klart rätt så tidigt vilka topp-4 skulle bli! Kurdistan gav liv till den sista uppflyttningsplatsen i några matcher men sen var det inte så längre…

Hur ser du på din egen säsong?

Den har varit stabil men känner att jag är lite äldre än 25. Gjort mitt första mål på 10 år samt att jag i år inte har fått mest gula 🙂.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Här ger jag ett tråkigt svar men i år har vi med många nyförvärv i princip kunnat har två elvor som är lika slagstarka, sen har vi även kryddat till det med en hel del spets. Har egentligen bara varit lite problem med att få fullt lag borta mot Angered och borta mot Surte annars har vi i princip varit 16 starka! Riktigt roligt att vi har såpass många att välja på, så förhoppningsvis om vi får behålla den truppen vi har nu till nästa år och att vi tränar på kan det bli ett roligt 2018!

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Svårt att inte lyfta fram skytteliga-vinnaren i Surte samt den store killen i Andalus som var duktig! Västkurd var det bästa laget i serien som var väl värda vinsten, deras kapten på mittfältet är en duktig spelare och en vettig person!

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Tråkigt att Hönö inte fick chansen till kval, deras organisation är värd mer än division 6! Förhoppningsvis möts vi nästa år 🙂.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i Fotö även nästa säsong?

Framtiden ser ljus ut 🙂 Kommer att fortsätta spela tills jag inte har något att hämta på banan. Carl och jag har sagt att vi ska åtminstone köra ett år till som tränare, förhoppningsvis kan vi bli ett stabilt division 6 lag och inte åka upp och ner! Om vi kan hålla årets trupp intakt så har vi alla förutsättningar att göra ett gott jobb!

Stort tack!

Tack så jättemycket för en riktigt bra blogg med trevlig läsning!

____________________________________________________

Dags för NSK:s Aganovic (till höger):

Trea efter Västkurd i serien och uppflyttning! Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Vi hade som mål att ta 22 poäng på våren och 22 poäng på hösten. Vi uppfyllde målen och känner oss väldigt nöjda med säsongen.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Det blev ungefär som vi hade tänkt oss. Västkurd är bästa laget i serien och vi tätt bakom. Andalus borde varit bland topp-4 tycker jag.

Hur ser du på din egen säsong?

Jag är nöjd med min säsong, har fått starta i alla matcher jag varit med på, i vissa var man lite mer delaktig än i andra men så är det i fotboll.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Vi har gått runt på många spelare. Alla har gjort det bra. Aldin Cirkic, Ibrahim Jakupovic och Emanuel Kollén har gjort det lite extra bra.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Västkurd har många bra spelare. Deras mittback och kapten imponerade på mig. Anfallaren i Andalus Bejan är också en kvalitetsspelare.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Hemmamatchen mot Surte som är en lokalkonkurrent. Vi låg under med 2-1 första kvarten sedan dominerar vi totalt hela matchen.

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Lider lite med mitt gamla lag Bosona, trodde att det skulle gå bättre för de med tanke på vilka spelare de har.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i NSK även nästa säsong?

Så som det ser ut nu så blir jag kvar.

Stort tack!

Stort tack till er på bloggen!

___________________________________________________________

 

Vi går vidare med Lövet/Johannebergs Wiger:

Det blev en ganska tung tiondeplats för Lövet/Johanneberg. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Det kan man lugnt säga, en riktigt usel säsong skulle jag säga till och med. Sen placeringen i sig skiter jag i, men i år har vi presterat alldeles för ojämnt och underpresterat stort framförallt i matcherna mot lag som är lite ”sämre” medan vi har spelat jämt i stort sett alla matcherna mot topplagen. Säsongen startade fint med 3 vinster på de första 4 matcherna men skador, bristande träningsnärvaro och allmän brist på bra stabila prestationer av de som var i varje trupp såg till att det blev sämre och sämre, med fruktansvärt många uddamålsförluster i jämna matcher. När så många jämna matcher avgörs till det andra lagets fördel är det inte otur, det är för dålig skärpa i avgörande situationer. Under hösten satt spelet bättre, men fortfarande för dåligt i de avgörande situationerna är min intryck av de matcher jag var med på.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Jag hade förväntat mig mycket mer framförallt av eget lag efter den fina starten. Av andra lag visste jag väldigt lite innan säsongen så svårt att säga för mycket.

Hur ser du på din egen säsong?

En väldigt märklig och jävligt tung säsong personligt, där det började med armbrott i första matchen som påverkade hela vårsäsongen då jag spelade med skydd och egentligen utan en högerarm, fotboll spelas med fötterna men uppenbarligen påverkar handen en hel del har jag lärt mig. Tungt då formen var fin inför säsongen. Hösten blev det tyvärr få matcher för mig då jag jobbar i Norge varannan vecka så den var tung på så sätt. Framförallt när man fick se den rutinerade skyttekungen Henrik Larsson smyga ikapp och förbi på antal mål även fast jag unnar Henrik det och det var viktiga mål för laget.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Helt omöjligt att inte nämna Henrik Larsson här som har varit bland lagets klart bästa spelare i mer eller mindre varje match sen jag kom till Lövet med några få undantag. Bidrar med jävlar anamma, fart (trots de gamla benen) och en massa målpoäng. Det ser inte alltid vackert ut det Henke gör, men det är i regel en tanke bakom och det funkar, Henke är mannen som ger uttrycket ”funktionell teknik” ett ansikte. Vill också ge lite beröm till Jakob Högberg som tagit stora steg sedan han flyttades ner i banan som mittback. Stark, snabb och en fin fot. Sen har nyförvärven imponerat när de vart med och de tror jag vi får stor glädje av nästa säsong.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Av spelare finns det en i Andalus, ingen aning vad han heter men han spelade i gympadojor och var bäst på planen i båda matcherna vi mötte dem. Bästa spelaren jag mött iår utan tvekan. Av lag imponerade Nödinge SK i deras första match mot oss, i den andra har de tur som får alla poängen. Sen så är det väl ärligt talat inte så imponerande spel i division 7, alla kan slå alla och inget lag som egentligen utmärker sig, trots stora poängskillnader. Som nämnt ovan var vi rätt jämna i de flesta matcherna mot topplagen, så våra brister är i matcher mot ”sämre” lag sett till tabellen.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Det sena avgörandet hemma mot Surte var stort, gav massa tro på säsongen och alltid skönt att avgöra sent i jämna matcher (fick ju en del av de mot oss i år). Förutom det vill jag dra fram lagmoralen som trots resultaten alltid är bra i Lövet!

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Som inflyttad till Göteborg känner man ju inte så mycket för något annat lag. Lövet är mitt lag helt enkelt 😊!

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i Lövet/Johanneberg även nästa säsong?

Så länge jag bor i Göteborg finns inget annat lag för mig än Lövet, gubbarna med Henrik Larsson, Emir Brdjanin och legendaren Joakim Andersen blir inte av med mig 😊 . Hur framtiden ser ut är lite oviss, jag jobbar en del i Norge och då kommer jag tyvärr missa en del med fotbollen. Förhoppningen är att vara med så mycket som möjligt och hoppas det räcka till några minuter på planen även nästa år, samtidigt som jag hoppas andra kliver fram och tar ansvar både på och utanför planen. Jag har stor tro på att laget kommer ta steg nästa år och om vi då skriver denna intervjun om ett år är lite lyckligare över placeringen.

Stort tack!

Själv tack för säsongen!

____________________________________________________________

Vi avslutar 7A-svepet med Rödbos Hasselblom:

En jumboplacering för Rödbo IF i årets 7A. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Ja, man kan väl sammanfatta säsongen som ett stort misslyckande. I vintras tyckte nog dom flesta att det såg väldigt bra ut med bra spelare och bred trupp. Tempot var högt och det såg lovande ut. Men när serien drar igång och vi har 4-5 bortamatcher på konstgräs (det är upplägget för att vi skall få så många matcher som möjligt på Rödbovallen) så får vi ändå bara ihop 11-13 gubbar till matcherna och vi åker på däng i match efter match. Det resulterar också i att vi har nya startelvor varje match vilket givetvis är ohållbart i längden. När vi sedan börjar på gräs så är både självförtroende och motivation sarjat av dessa förluster. Vi återhämtar oss egentligen aldrig från detta.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Tycker nog att serien är bättre än väntat (men det kanske beror på att vi har varit ganska dåliga). Man borde med ett bra presspel och försvar kunna mota och vinna mot väldigt många lag i den här serien, då det är lite fladdrigt i många försvar.

Hur ser du på din egen säsong?

Sådär. Jag bärjar bli lite gammal tycker jag. Seg. Halvskadad. Man borde lätt göra 20 mål i den här serien men det har jag ju inte lyckats med. Sedan har jag iofs spelat på alla positioner inklusive målvakt så det kanske är lite förmildrande.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Ja, Christian på mitten och Anton där bak har varit riktigt bra i nästan alla matcher. Anton skulle kunna spela mycket högra upp om han skulle få ordning på positionsspel och få lite coachning från rätt människa. Sedan också Strömberg för en inställning som håller division 3 klass haha! Men jag måste också ge hela laget en stor eloge för trots stora motgångar så fortsätter vi och det är faktiskt ett väldigt bra gäng. Avslutningsvis också Ians kärleksmums på hemmamatcherna.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Det kanske är snubben i Surte som gjorde så extremt mycket mål.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Minns ingenting….

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Jag har lite för dålig koll på hur det gick i slutet av säsongen för att veta vilka som gick upp och inte så att jag drar på mig offerkoftan och tycker lite synd om oss i RIF för en spolierad säsong.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i RIF även nästa säsong?

Jag blev knäskadad i slutet av säsongen, ganska allvarligt. Det är samma skada som tvingade mig att lägga av i Eriksberg för sju, åtta år sedan. Då läkte det på något år. Jag vet inte riktigt hur det blir, men jag vet ju att i januari som kommer kliet i benen igen, jag har ju ändå spelat fotboll i 36 år och tycker fortfarande att det är jävligt kul. Så vi får se.

Stort tack!

Sedan vill jag ju passa på att tacka bloggen för ett fantastiskt arbete 2017 och jag hoppas att ni kör vidare även nästa: Ni är viktigare än ni tror.

_______________________________________________________

 

Vi tackar alla för att de tog sig tid!

 

/Rasta