Sammanfattningen är uppe och då kommer det självklart lite intervjuer också:

Vi börjar med Azaleas tränare Jan Juhlin, Ösets målvakt Carl-William Kalholm och Slottsskogen/Godhems Albin Westerlund!

 

Vi börjar med ABK:s guldtränare Juhlin (till höger):

Serieseger direkt med Azalea BK! Hur skulle du sammanfatta säsongen?

Tycker nog att vi följde planen hyfsat väl. Jag hade som ambition inför säsongen att spela offensiv fotboll och att vi tillsammans skulle ha det kul tillsammans. Där har vi lyckats. Vi hade säkert kunnat backa hem och bara sparka långt men det är meningslöst. Vi ville jobba med att sätta ett grundspel som håller högre upp och vi har kommit lite längre än vad jag hoppats. Vi har släppt en del billiga mål vilket vi behöver tvätta bort, men samtidigt har vi stundtals spelat riktigt bra och skapat mycket. Vi har ju rullar runt på 38 spelare i år och däribland ett antal sextonåringar, vilket är perfekt. Vi visste ju att vår energi och löpstyrka skulle betala sig och så blev det också.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

I stort blev det nog som jag trott. Chalmers och Tynnered var lite dark horses inför säsongen och visade sig vara kompetenta lag. Skottfint hade man kanske väntat sig mer av och så även SG97.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Det är svårt att bortse från Johannes ”Nymfen” Rutström Molin som förutom 25 mål stått för 11 assist, men samtidigt, med risk för nepotism, har Juhlin Jr varit väldigt viktig för oss i uppbyggnadsfasen och som dirigent på mitten. Även Bellak och Denko har varit viktiga. Sedan har Trucken i mål utvecklats fantastiskt bra under hösten. Det gör ju egentligen att hela centrallinjen har varit av stor betydelse för vår del. Vill dock även lyfta fram killar som Räven, Abbe och Musa, som tränar mycket men som inte fått så mycket speltid. De är väldigt viktiga för att vi skall nå framgång som lag.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Ösets målvakt Carl-William Kalholm har varit riktigt bra i de matcher vi mött dem och även Edo Campara i Chalmers har bra kvalitet.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Egentligen två då krigarfighten mot Tynnered på hösten var ett viktigt steg i utvecklingen, men jag tror nog ändå vår vändning mot Öset i våras var det som fick killarna att växa mest. Underläge 3-1, sedan 3-2 och 3-3 innan vi får en gubbe utvisad i 83:e, bara för att trycka in 4-3 i 88:e minuten. Underbar karaktärsseger.

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Kul att FCF gick så bra som de gjorde. Många bra killar i det laget som förtjänar all framgång. Vi spelade mot Landala på försäsongen och fick gott intryck av dem så kul att de hängde kvar. Sandarnas framgång är imponerande och det måste vara kul för Lasse som kämpat på genom åren. Tungt för Ytterby såklart att trilla ännu ett hack, men det vänder säkert snart.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Får vi se dig i ABK även nästa säsong?

Ja, jag blir kvar i samma roll. Jason Kirk kommer att vara lite ambulerande hjälptränare då han flyttat till Skövde, men på halvannan veckas basis förstärker Robert Tranberg vilket är riktigt bra. Eventuellt fyller vi på med ytterligare ledare.

Stort tack!

Vill också lyfta på hatten och tacka dig och Dalla för ert jobb. Starkt!

_________________________________________________

Vi fortsätter med Ösets Kalholm:

Öset knep kvalplatsen i sista omgången och slutade femma! Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Det har varit både upp och ner hela säsongen. Vi började ganska bra och låg med i toppen i första halvan av säsongen. Hade spelare på träning och gjorde fina resultat på matcher men efter uppehållet var många borta inklusive mig själv och där tappade vi några viktiga poäng. Sen kom vi tillbaka med fyra raka vinster men tyvärr förlust mot SG och det var det som gjorde det otroligt spännande in i det sista! Godkänd säsong då vi gick in med målet att ta oss till 6:an och förhoppningsvis löser vi detta!

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Jag tycker alltid att många lag ändras rejält på hösten jämfört med våren. Lagen ringer väl in gamla lirare som höjer vissa lag markant men det är väl lite charmen i dessa serierna (man vet aldrig vilka man får möta) 😊 .

Hur ser du på din egen säsong?

Otroligt nöjd med egna insatsen iår. Blivit mer stabil och bättre i luftrummet och det var målet med säsongen! 7 stycken nollor på 17 matcher så tycker det är klart godkänt.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Hela försvarsspelet i år har varit på en bra nivå, så vill lyfta alla spelare som jobbat defensivt. Vi var bland de lagen som släppte in minst mål i serien och det får vi ändå lyfta fram, sedan att vi inte gör fullt lika mycket framåt speglar ju av sig på tabellplaceringen.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Azalea var ett snäpp bättre än oss andra i serien och vinner serien fullt rättvist! Ett stabilt lagbygget som bara kommer bli bättre och bättre! Sedan tycker jag Skottfint ryckte upp sig rejält ifrån vårsäsongen och spelade bra och rolig fotboll den sista matchen vi möttes!

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Vi har inte haft en direkt avgörande match än som speglar något starkt ögonblick så får be om att återkomma efter kvalet 😉.

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Nu tillhör nedanstående inte till lokalfotbollen men att Grebbestad lyckades knipa första platsen i division 2 sista matchen är fruktansvärt roligt! Bra för norra skärgården att ha ett lag såpass högt upp!

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i ÖBK även nästa säsong?

Jag kommer fortsätta spela nästa år, om det blir i ÖBK eller något annat lag återstår att se. Målet är i alla fall att spela antingen en division högre upp eller ett par stycken. Viktiga för mig är att laget har en bra vision; hur man ska utvecklas, seriositet och en tydlig spelidé.

Stort tack!

____________________________________________________

Vi avslutar detta svepet med SG:s Westerlund:

Tufft för SG som tappade kvalplatsen i sista omgången! Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Det var tufft att inte få chansen att kvala uppåt. Generellt sett så kunde vi inte göra så mycket i sista matchen. Vi saknade mer en halva startelvan som av olika anledningar inte kunde vara med. Där till fick vi använda många juniorer som aldrig tidigare spelat seniorfotboll. Dock är vi såkalrt mycket glada att dessa ställde upp och de gjorde väldigt bra insatser i matchen. Säsongen generellt sett kan väl sägas ha både positiva och negativa sidor. Det positiva är vi har haft rikitgt skoj tillsammans och verkligen skapat en gemensakp. Något klubben inte haft på länge på A-lagssidan. Dessutom finns det flera matcher där vi gjort det riktigt bra både i serien och i Västra Cupen. Det negativa är såklart att vi inte går upp, vilket vi såklart borde göra med vår trupp. Tyvärr har det i ett par matcher som vi borde vunnit inte riktigt räckt hela vägen.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Lagen i toppen var väl väntade, Azalea som har unga, hungriga spelare var inte oväntad segrare. Tynnered som också dem är nystartade har också en trupp med många duktiga fotbollspelare. Chalmers verkar ha haft det lite upp och ned vilket antaligen beror på att det är ganska stor omstättning på spelare i ett sådant lag, men på våren var det riktigt bra. Järnbrott har ju uppenbarligen också varit bra rakt igenom. Man kan väl säga att lagen i toppen är bra mycket bättre än lagen i botten vilket antagligen speglar division 7 rätt bra. Järnbrotts tredje plats får nog ändå ses som den största överraskningen.

Hur ser du på din egen säsong?

Min egen säsong är väl som alltid, lite upp och ned. Några matcher på våren som jag själv tycker har varit bra sen givetvis några bottenapp. Ju bättre lag vi har mött ju bättre har lagets och min prestation varit. hade nog velat göra fler poäng för att vara riktigt nöjd.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Finns ju många som gjort bra matcher. Kan lyfta fram Yoran som gjort många mål trots flera perioder av skador. Isac Gluhic och brosan Alex är alltid intensiva och gör poäng. I backlinjen har Oscar Lindmark tagit över mittbackspositionen på ett strålande sätt ofta tillsamans med Niklas Börjesson. Tobias Abeling har utvecklats mycket under hösten och gör alltid stabila insatser för laget. Milad som blivit farsa precis men ändå allltid ställer upp ska också ha ett hederomnämnande. Micke i målet är grym. Våra tränare Janne och Håkan också.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Kan knappt några namn i andra lag, men killen i Azalea som vann skytteligan har varit väldigt duktig.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Finns någ två riktigt roliga ögonblick, dels hemmasegern mot Tynnered då man själv gjorde mål 😉 men också hemmakrossen mot Chalmers med 6-1. Det var roligt.

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Jag har inte så bra koll, men roligt för FC Heden att vinna 6B.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i SG även nästa säsong?

Haha, klart att jag blir kvar i SG, finns ingen annan klubb jag kan tänka mig att spela för. Till er som läser, glöm inte att följa oss på Instagram: sg97senior!

Stort tack!

_______________________________________________________

 

Vi tackar alla medverkande för att de tog sig tid!

 

/Rasta