Vi kör på med fler 7B-intervjuer!

Hjuviks Kalle Svensson, Meniskens Johan ”Bolivia” Anäng och BK Skottfints Daniel Åman:

 

Vi inleder med Hjuviks Svensson:

Hjuvik var med ett tag men föll tillbaka och slutade sjua till slut! Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?
Vi började första halvan av serien med att vinna tighta matcher. Sen tappade vi fyra vassa målgörare. Vissa med allsvenska meriter mm. Märktes rätt omgående att vi inte vann jämna matcher utan förlorade dom istället. Vi är jäkligt glada av att ha ett stort antal spelare, men samtidigt tar det tid att spela ihop sig.
Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?
Vi trodde kanske inte att vi skulle ligga på andra plats inför sommaruppehållet. De andra lagen har man inte så bra koll på.
Hur ser du på din egen säsong?
Min säsong har bestått av kortare inhopp. Vi har haft 5 man på bänken i stort sett varje match och då har jag låtit andra spela framför mig för alla ska få iaf lagom med speltid. Ett lyxproblem i division 7.
 –
Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?
Tycker det är flera som sticker ut. Alla har tagit flera steg framåt. Riktigt kul att se. För nån som inte har spelat fotboll på 10-15 år blir det väldigt stora steg framåt på en säsong. Ett nyförvärv som vart startspelare och stänkt in en hel del mål är Andreas Svensson.
När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?
Tycker alla lag har haft jämnbra spelare där ingen spelare överglänser sina medspelare speciellt mycket.
Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?
När vi slog obesegrade Azalea med 4-2 på bortaplan.
Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?
Njea. Det bästa med division 7 är att inget lag åker ut 😀.
Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i Hjuvik även nästa säsong?
Ja för fan. Jag bor nån kilometer från Hästeviksplan. Började lira i Hjuvik när jag var 5 år och med två småbarn hemma så måste man komma hemifrån ibland.
Stort tack!

__________________________________________________

 

Vi fortsätter med MIF:s Anäng:

En tung säsong för MIF som slutade med en åttondeplats! Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

Ja, vi hade hoppats på bättre placering även om vi räddade upp det lite på hösten från en katastrof till knappt godkänt. Vi hade ett riktigt bra spel i våra träningsmatcher och snacket om vi skulle tacka nej till 6:an började redan då. Vi slog bland andra ärkerivalen AIF med 3-0. Det känns som självförtroende fick en lite törn sen då vi spelade bra och ledde mot topplagen Azalea, Öset och SG/97 men tappade mot alla i andra halvlek. Efter det hämtade vi oss aldrig riktigt mentalt. Vi kan spela jämnt mot de flesta lagen när vi har rätt folk med. Men vi släpper in 3,3 mål i snitt vilket vi få slipa på till nästa år.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Azalea ganska väntat topplag samspelt och en väldigt rimlig ålder när man sysslar med fotboll. Öset något bättre än väntat. SG/97 trodde jag själv skulle vara topp 2.

Hur ser du på din egen säsong?

Delad tvåa i interna poängligan är naturligtvis ICKE godkänt. Lite för få träningar med boll men annars känns kroppen rätt pigg.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Det är många, men Jimmy Dansk, Sermedo, Eric Kollberg och Danne Koch tycker jag visat riktigt bra inställning och kvalitet alla fyra.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Egzon innermitt i Tynnered har hög kvalitet. Jonas Taube i Skottfint samt nån sjuk spanjor nr 12 i Skottfint som hade lekstuga sista matchen.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Det är nog när vi körde över AIF med 3-0 och det blev bråk på deras hemsida efter matchen.

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Jag gläds med United Africa som gick upp och lider lite grann med Positivum som hade det tufft i vår serie men kämpade på serien igenom.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i Menisken även nästa säsong?

Den ser ljus ut. Finns ingen anledning att byta från Menisken IF då vi har en unik inställning till fotboll i Göteborg. (Fast för en dubbelpipig med mos i korvkiosken Majorna efter varje match kan vi prata om det Rasta).

Stort tack! 

____________________________________________________________

 

Vi avslutar med Skottfints Åman:

En omstart i 7:an för Skottfint och det blev en niondeplats till slut. Hur skulle du sammanfatta lagets säsong?

För att vara BK Skottfint och den historia vi har så har säsongen varit helt bedrövlig. Samtidigt skall man vara tacksam att vi ens kom till seriestart och hade tillräckligt med spelare. Vårsäsongen på nio matcher slutade med nio förluster och bara sex mål framåt. Min energi var slut efter vårsäsongen, men fick lite ny energi inför hösten när det kom in lite nyförvärv med kvalité. Vi gick obesegrade på hemmaplan under hösten där vi vann 75% av matcherna och det räddade helhetsintrycket av säsongen.

Utvecklades serien som du hade förväntat dig eller blev det några överraskningar?

Både ja och nej. De ambitiösa som tränar mycket och har ork låg i toppen nästan hela tiden. Lag som Järnbrott kunde förvalta rutin på bästa sätt. Öset hade enligt mig seriens bästa försvar. Hjuvik var för mig en överraskning under våren, men stor besvikelse under hösten.

Hur ser du på din egen säsong?

En hel förening på mina axlar. Spelare, tränare, ordförande, kassör, materialare, kanslist etc. Detta i kombination med heltidsstudier till projektledare och marknadsföring inom event. Jag försökte spela mindre under hösten då vi hade tillräckligt med folk. Vi hade en träning med 22 pers bl.a. Jag ger mig själv mer än godkänt hur jag lyckats att hålla ihop detta pussel, men framförallt behållit de värderingar som finns i BK Skottfint som är viktigare än sportsliga resultat.

Är det någon i de egna leden som du vill lyfta fram som varit extra viktig för laget i år?

Ett av nyförvärven som kom inför hösten var Jonas Taube, Han gjorde 11 mål på 11 matcher och var den största skillnaden under hösten från vad vi saknade under våren. Under hösten hade vi en helt annan balans försvarsmässigt och där har målvakt Christoffer Dahl som kom inför hösten också gjort en stor skillnad. Den spelare som var med hela säsongen och som alltid bidrog med starka insatser var lagkaptenen Mike Le Breton. En viktig kugge både på plan och utanför.

När det gäller motståndarlagen och deras spelare, är det några du vill lyfta fram som imponerat på dig?

Jag tror jag bara såg en match i serien när vi inte varit inblandade. Det som jag kommer ihåg är Tynnereds mittback och SG:s målvakt. Bland de bästa på sina positioner i serien.

Om du får plocka fram ett ögonblick från säsongen vilket skulle det då vara och varför?

Det var nog första segern för året. 3-1 hemma mot Menisken. En ond trend bröts och det byggde upp en helt annan känsla för kommande matcher.

Alla serier är avgjorda nu, är det några lag du gläds med eller lider med?

Jag gläds med före detta Skottfintare som tog ett steg upp i seriesystemet, Tex. Naser Zumberi och Emil Kecevic i Kozara. Robin Lund i Jonsered. Emil Nilsson i Sandarna för att nämna några. Gläds även med Skottfints gamla målvakt Kenneth Lindfors efter en lysande säsong som tränare med Jani i Finlandia/Pallo IF. Lider med GAIK som la ner i våras och andra klassiska föreningar som rasar ner i seriesystemet. En farlig utveckling som pågått i några år nu och jag är rädd att vi snart har division 6 som den lägsta divisionen.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i Skottfint även nästa säsong?

Årsmötet är i februari. Då vet vi iallafall i rollen som ordförande. När det gäller allt annat måste det komma in mer bra killar för så som jag hållit på i två år går inte längre. Som det ser ut som nu så kommer vi efter 16 säsonger med verksamhet på Ruddalens IP att lägga ner och lämna zontillhörighet väster helt. Vi satsar på Futsal nu under vintern och vad det blir med fotboll i framtiden återstår att se.

Stort tack!

Tackar även er Rasta och Dalla för all den tid ni lägger ner på breddfotbollen som det så fint heter.

_______________________________________________

 

Vi tackar alla för att de tog sig tid!

 

/Rasta