Det har rasslat till en hel del och tränarcirkusen är igång. Nästan avslutad men ändå är det några lag som inte gjort klart med ny tränare.. Vi tar det uppifrån och ner. Som vanligt är det lättare att ha koll i serierna ju högre upp man kommer.

I Älvsborg lämnar Adej Hayek efter fyra år som huvudtränare. Fyra år där laget utvecklats hela vägen, första året blev det serieseger och därefter har de blåsvarta blivit än vassare och i år slutade det med en andraplats och kval till tvåan. Vem som tar över i Älvsborg är inte hundra klart ännu. Men ni lär kunna läsa om det här när det är officiellt. Andreas Nilsson lämnar också Älvsborg, efter ett år som assisterande till Adej så lämnar Nilsson och mig veterligen har han inte gjort klart med ny klubb.

Lokalkonkurrenten Frölunda byter också tränare. Den forna storklubben hade det tufft i år klarade sig kvar precis, tränaren George Kaylun fick lämna under säsongen och Eddy Örneholt och Claes Klippert ledde laget tills säsongen var över. Men nästa år återvänder Jocke Olsson till VF som han tränat tidigare. Olsson har varit i Björkö sedan 2014 men lämnar alltså nu. Ny tränare i Landvetter IS ryktas också vara klart, men jag får återvända tills det är bekräftat.

Kärra och Böjen går skilda vägar. Istället tar Jim Holmelin över Kärra, han återvänder alltså efter några år i Lerum. Och får börja om i fyran, Kärra tappar en del spelare. Men är ju inget ovanligt. Kortedala har letat tränare. Men enligt mina källor är inget klart.

Seriesegerna Kozara byter tränare. Robin Andersson lämnar pga jobb och sånt där, istället kommer Nicklas Sernevall in. Sernevall lämnar Kungsbacka efter ett otroligt tungt år. Sernevall har ju varit några år i Kungsbacka nu och styrelsen valde att avsluta hans jobb efter säsongen, något som vållade irritation i spelartruppen som ville behålla Sernevall. Men Sernevall får träna ett lag i trean ändå och Kungsbacka börjar om i fyran.

Jon Pétur Róbertsson tar över efter Jonas Torefalk i Floda. Jon Pétur Róbertsson har vi tidigare sett i Vardar(om jag minns rätt) och Torslanda på damsidan. I övrigt har jag dålig koll. Torefalk lär dyka upp i annan klubb. Dennis Andersson lämnar Mossen efter fyra år, skutan skall istället styras av Axel Bergström om varit assisterande i truppen tidigare år. Och i Partille som åkte ur serien går tränarparet Kim Roland och Kristofer Landahl skilda vägar. Landahl hittar vi istället i Bergum kommande säsongen ihop med Fredrik Pettersson som spelat under Landahl i både Styrsö, Pushers och Partille.

***

Kållered har inte gjort klart med ny tränare ännu även om jag har mina aningar. De vann ju 4B men tränare Jamal kliver tillbaka till Kungsbacka DFF.

Mölnlycke IF har inte gjort klart med ny tränare ännu. Succétränaren Simon Andersson har ihop med Anders Torstensson etablerat MIF i div IV men kliver av inför 2018. IFK Björkö har jag redan nämnt, att de letar tränare inför nästa år, oklart vem som tar över.

I Eriksberg lämnar Mikael Johansson(tidigare Vikla) sitt uppdrag efter många år och istället kommer Joel Sjöqvist in. Sjöqvist tog en paus efter att han för Hisingsbacka till div III till denna säsong men är alltså nu tillbaka med stort engagemang i Eriksberg. Ytterby hade en riktigt stökig säsong 2017, precis som föregående år. Bytte tränare inför året men i somras plockades Anders Thornberg tillbaka. Men laget åkte ur fyran och nästa år är det istället Robert Tartagni som skall styra Kungälvsklubben. Tartagni var tidigare spelare i Kode men har de senaste åren tränat Stala i Bohuslän.

***

Det kommer mer om tränare från femman och neråt i dagarna. Kanske redan imorgon. Hör av er om jag missat något. Finns på messenger och 0708-296147 osv osv osv.

 

///Dalla