Det har varit bra fart på tränarsillyn på slutet. Adej Hayek lämnade ju Älvsborg efter säsongen och tränar nästa år Kållered som vann 4B. I Mölnlycke lämnade Simon Andersson och Anders Torstensson och istället kommer Jonathan Gerth in som tränare. Gerth har tidigare spelat i bland annat Frölunda och Torslanda och jag har förstått det som att Gerth har sitt första senioruppdrag nu. 34-åringen var förra året tränare i Qvidings ungdomsverksamhet.

Qviding som skall lira i div III nästa år har gjort klart med Robert Vilahamn på tränarbänken. Vilahamn har ju meriter som spelare i Blåvitt(då med namnet Karlsson) och har i många år varit i Ytterby och senaste åren i ÖIS. Landvetter satsar kommande år på Stephan Engström som senast var i Kungsabacka dam. Dessförinnan har han varit i Kärra och Qviding bland annat. I Askim lämnar Markus Engelbertsen tränarduon ihop med Anders Augustsson.

Det blev rejäl fart på grejerna förra veckan. Utsikten värvade Sävedalens Pierre Krantz. Sebastian Chitsaz som var assisterande till Krantz under året var nästan klar för en annan icke namngiven klubb, där han skulle dela på ledarskapet med Jonas Torefalk från Floda. Istället blev det nu Sävedalen för duon där Chitsaz blev chef. Krantz ville ha med sig Daniel”Danis”Karlsson som i år tränat Jonsered och igår blev det klart att det blir så och därmed blev Jonsered utan huvudtränare. Där plockar Jonsered in Martin Viggeborn som chef och i dagarna hoppas de bli klart med vem som skall köra ihop med Viggeborn.

Dessutom hamnade Linus Westberg i kläm, Pushers tränare 2017 hann bli presenterad som assisterande tränare i Sävedalen men så värvade Utsikten Krantz och då blev Westberg utan jobb. Westberg var tidigare tänkt som tränare för Masthugget och hamnade nu utanför karusellen. Härryda presenterade i dagarna Jonny Gillberg som ny tränare, rutinerade Gillberg har varit i en hel del klubbar genom åren och kommer senast från Zenith. Årets tränare Jidegren tar klivet upp som sportchef.

Utbynäs byter tränare. Pelle Lagerqvist lämnar klubben och det verkar inte som att han kommer ta något nytt tränarjobb heller. Jag har förstått det som att Jörgen Hegab tar över tränarjobbet i Utbynäs och han har ett stort Utbynäs-hjärta. Romelanda som i sista omgången löste nytt kontrakt i femman har ny tränarduo. Ronny Hertz från Kongahällas j-lag med ett väldigt gott rykte chefar med Björn Sjösvärd som spelande assisterande. Sjösvärd återvänder från Kongahälla och kommer ju vakta kassen också.

Cihan Köse tar över som tränare i Zenith efter Gillberg. Ett oprövat och spännande tränarval.

I dagarna skall Öjersjö presentera sin nya tränartrojka i dagarna. Önskemålet är att vi först efter att spelartruppen fått reda på det presenterar gänget. Klart är att Jonas Andersson efter bara en säsong lämnar.

Finlandia som avancerade till fyran byter en del i duon Lindfors/Lemmetti. Istället blir Lindfors chef med Jonas Särnholm som plockas från truppen. Särnholm är en rutinerad ytterback som brinner för Finlandia. Balltorps FF byter ut Ari mot Fredrik. Närmare bestämt Magnusson som hämtas från Masthugget, en intressant värvning där Magnusson känner till Mölndalsfotbollen väl.

Att Näset plockade in George Mourad som ny tränare är ju ingen direkt nyhet. Redan på första träningen hade Näset hela tio provspelare på plats. Mycket intressant. Hovås/Billdal valde att bryta samarbetet med Sippan Baric. Istället gör man nu nya försök att klättra divisionerna. Nu är tanken att u19 och A-laget skall köra ihop och med tanke på att Hovås/Billdal har intressanta ungdomarna så kan de bli luriga kommande säsong. Vem som skall leda laget vet jag inte hundra men det är ju ungefär samma tränarstab de sista åren, men vem som bestämmer nästa år vet jag inte.

Återkommer om tränarna i sexorna och neråt. Och hoppas snart komplettera med Älvsborg och Jonsered som är på rätt hög nivå som inte satt sina staber ännu. Precis som Kortedala i fyran men där är det på gång. Och ett av namnet som jag hört är välkänd i lokalfotbollen.

 

 

///Dalla