Kärra som åkte ur div III förra året gör under nye tränaren Jim Holmelin en ganska rejäl omstrukturering i truppen.

Oscar Jareflo, Marcus Olofsson och Jesper Konkell återvänder alla tre från Kode. Tre f.d. Kärraspelare som känner klubben väl. Dessutom gör Johan Claesson comeback. Frane Sirinic som varit en viktig pjäs för Kärras offensiv har lämnat klubben för spel med Kongahälla.

Alexander Bernhardsson lämnar Jonsered för att spela med Sävedalen. En mycket kompetent vänsterback som kommer saknas rejält i Jonsered.

I Ahlafors har det hänt lite grejer också.

Peter Antonsson, Henrik Andersson, Daniel Marsfelt och Anton Albert slutar allihop. Johan Elving blir tränare i Skepplanda. På plussidan hittar vi Petter Björlund. Han lirade ju i somras med ÖIS och blir ju en jätteförstärkning. Björlund skall verka som spelande assisterande. Niklas Ahlbom hämtas från Älvängen, ett intressant nyförvärv som gjorde elva mål i 5A denna säsong. Bojan Ilic ett annat offensivt tillskott, en duktig och svårfångad ytter som gjorde sju mål i fyran denna säsong.

I Bergum har tränare Landahl i vanlig ordning börjat värva spelare han känner till sen tidigare. Fredrik Pettersson skall verka som spelande tränare, Pettersson lirade ju i Partille den gångna säsongen. Nicklas Gustafsson kommer vakta kassen kommande säsong när Bergum är nykomlingar i 5A. Ett mycket starkt nyförvärv från Assyriska. John Gall som för en del år sedan spelade med Kaverös är också klar och där har Bergum en mycket snabb och följsam vänsterfot. Vi kan nog räkna med ytterligare spelare i Bergum och när de är klart lär ingen bli förvånad.

FC Fiskebäck har gjort klart med Arvid Liljedahl från Näset. Näsets bästa målskytt förra säsongen kommer tillföra mycket i FCF. Liljedahl lirade med Utsikten säsongen 2016 men kom till 2017 tillbaka till Näset där han gjorde sju mål den gångna säsongen. Vi har också förstärkt med Valdemar Landgren från IFK Mariestad, Landgren var inlånad i höst och spelade då fyra matcher men är nu tillbaka permanent.

I samma serie har Lagårn signat gubbar på löpande band. Och flera intressanta spelare. Per Ingvarsson var för några år sedan en mycket intressant spelare i Kongahälla. Nu var det ett tag sedan jag såg honom där men tror han varit Älvängen därefter. En stark forward som kommer bli nyttig. Jakob Westermark hämtas från Finland och den rutinerade mittbacken har fått goda vitsord, en rejäl mittback. Robin Turpeinen stod för några år sedan i mål för Styrsö men är värvad som mittfältare till de vinröda. Han har imponerat på träningarna ihop med Salvador Vazquez. Och det är ingen mindre än Andrés Vazquez bror. Den sistnämnde kommer bli ett lyft för Lagårn helt klart. Både Robin och Andrés kommer Gunnareds KIF.

Tommy Olsen lämnar efter massor av år Balltorp för att spela med Fässberg. En minst sagt oväntad övergång då Olsen är en kulturbärare i Balltorp och bara har representerat Balltorp genom åren. Fässberg får en duktig och svårstoppad målskytt. Balltorp har hittills värvat en spelare, Fredrik Johansson från Tölö. En duktig central mittfältare som om man läser lite gör sina poäng. En vad det verkar riktigt bra mittfältare.

Västra Frölunda satsar inför nästa år. Bryan Johansson som kommer från Qviding i div I med meriter från Superettan med GAIS där han bland annat gjort mål. Pascal Olsson kommer också från GAIS men har senaste säsongen varit utlånad till Assyriska som åkte ur ettan. Henrik Carlsson är även han klar för den anrika föreningen, tio matcher i ÖIS för några år sedan har därefter blivit spel i Norge och nu senast i Lindome. En klasspelare. Återstår att se om hans bror Daniel Carlsson återvänder från Tvååker dessutom.

To be continued!

 

///Dalla