Allsvenska IF Elfsborg hoppas nog på få in Anders Svensson i sin organisationen men de får vänta ett tag till på det. Det är nämligen klart att Sveriges meste landslagsspelare på herrsidan kliver in som spelande huvudtränare i 5A-laget Öjersjö IF till nästa säsong!

Jonas Andersson lämnar alltså som tränare för Öjersjö. Huvudtränaransvaret i ÖIF 2018 kommer att delas mellan Svensson och Jimmy Jonsson. Jonsson återvänder alltså till ÖIF efter att han varit med och vunnit 6A och tagit upp klubben i femman 2016. När det gäller uppdelningen kommer Jonsson att ha sista ordet när det gäller laguttagningarna. Förutom Svensson och Jonsson kommer även Pierre Guti Högberg vara assisterande och enligt rapporterna även ha en så kallade Player Manager-roll i klubben. Spelarna Olle Berglund och Mattias Gidlöf kommer också att hjälpa tränarstaben.

(Fotot lånat från Partille Tidning)

Svensson anslöt till ÖIF 2016 när de vann 6A och spelade en hel del i år när laget kämpade sig kvar i 5A som nykomlingar. En annan Elfsborgs-bekanting dök ju också upp i Öjersjö, nämligen Johan Karlsson (med över 200 matcher för Elfsborg). Det blir intressant att se om Svensson kan locka fler rutinerade namn till klubben men oavsett är det riktigt kul för lokalfotbollen att han kliver in i en tränarroll.

 

En riktigt intressant satsning av Öjersjö och det ska bli intressant att se vad tränarduon Jonsson & Svensson kan åstadkomma. Det ryktas redan att det kommer att presenteras ett par intressanta nyförvärv snart!

 

Bloggen hoppas på att kunna återkomma men en intervju med Anders Svensson inom en snar framtid!

 

/Rasta