Frimånaden är i full sving och FOGIS glöder. Här kommer nästa svep med övergångar och nyförvärv!

 

Vi börjar med en tränarnyhet och det gäller 5B-laget Hovås Billdal:

2018 kommer a-truppen och U19-truppen att samköra och det är dessa två herrar som kommer hålla i tyglarna: Henrik Fryklund (till vänster på bilden) och Johan Jerlov (till höger). Fryklund kommer att ha ansvar för matcherna med herrseniorerna och Jerlov för U19. Läs mer på klubbens hemsida HÄR.

 

__________________________________________________________

 

Som bloggen rapporterat så är det tränarbyte i Dalen/KFF där Lasse Andersson lämnar efter sex som tränare. Andersson har enligt uppgifter inte missat ett enda matchreferat under dessa sex år! Imponerande. Andersson slutord hittas HÄR.

 

__________________________________________________________

 

Om vi fortsätter i tränarsvängen så står det klart att profilen Benny Liljeroth inte kommer att träna 6C-laget Vrångö IF nästa år. I skrivande stund verkar det varken var klart vem som kommer basa över ö-laget eller om Liljeroth dyker upp i någon ny klubb.

 

Nykomlingarna i 4B, Finlandia Pallo AIF, plockar in en gammal bekant i ledarstaben då Andreas Nilsson blir lagledare. Nilsson har ju ett förflutet i Tuve-klubben men var senast assisterande tränare i Älvsborg IF. Sen innan är det klart att Kenneth Lindfors är kvar som huvudtränare med Jonas Särnblom som assisterande.

__________________________________________________________

 

Vi fortsätter med lite spelarövergångar:

Albin Johansson lämnar nyblivna 5A-laget Bergums IF för att testa division 3-spel med Askims IK. När det gäller just Bergum har dock även fått in en ny spelare och med tanke på hur ledarstaben ser ut så var det väl ingen högoddsare. Det är ju Kristofer ”KL” Landahl som är ny huvudtränare med Fredrik Pettersson som spelande assisterande och då är självklart det senaste nyförvärvet Daniel Berner. Trion har ju följts åt de senaste åren.

__________________________________________________________

 

Gårda BK plockar in ytterligare en spelare med Qviding-bakgrund.

Eric Persson (född 1992) kommer närmast från college-spel i USA med Thomas University (Georgia) men innan dess tillhörde han Qviding.

_____________________________________________________

Det är inte bara Gårda BK som rustar i 4A. Stenkullen GoIK har varit riktigt aktiva under frimånaden och det är inte slut ännu.

Tobias Elisson (bilden) ansluter från seriekollegan Floda BoIF och blir den fjärde spelaren lämna just BoIF för GoIK under den här frimånaden.

Två spelare hämtas även in från division 3-laget Lerums IS.

Markus Hansson och Marcus Liljevall spelade båda i division 2 förra året men kunde inte förhindra att LIS åkte ur.

________________________________________________________

 

I 4A lirar även Lunden Överås BK och de har gjort klart med två nya spelare inför 2018:

Johan Nilsson kommer från Partille IF FK.

Felix Wulff är ny från Göta BK (division 4).

 

________________________________________________________

I 4B har Eriksbergs IF som bekant fått in en ny tränare i Joel Sjöqvist. Sjöqvist har ett förflutet i Hisingsbacka FC och nu ansluter inte mindre än fem nya spelare från just HBFC:

Stany Lokamba Johansson (22 år) Mittfältare.
Kevin Likwe (19 år) Forward.
Buba Sanyang (19 år) Forward.
Asani Yohannes (19 år) Mittback.
Irman Krhalic´ (19 år) Mittfältare.

________________________________________________________

Ytterby IS fick lämna 4B och tar nya tag i 5A nästa säsong. Laget har nu fyllt på a-truppen med följande spelare:

 

Hugo Andersson. Ansluter från 6C-segrarna Sandarna BK men har Ytterby IS som moderklubb.

David Korneliusson. Flyttar tillbaka efter en tid i Karlstad. Även han med YIS som moderklubb.

Marcus Andersson. Kommer att agera spelande hjälptränare och kommer senast från Kode IF men har YIS som moderklubb.

Peter Dyrfelt. Ansluter även han från Kode IF. Moderklubb Hermansby IF.

 

________________________________________________________

 

6A-laget Gamlestaden FF har tappat lite spelare men nu har de även fått in ett nyförvärv. Erik Törnkvist (med Lerums IS som moderklubb) lämnar 5B-laget FC Fiskbäck för att testa lyckan i Gamlestan! Läs mer om Törnkvist på GaFF:s hemsida HÄR.

 

________________________________________________________

Nystartade Västkurd BK vann 7A direkt under sin första säsong och laddar nu för spel i 6D 2018. Laget har precis presenterat två nyförvärv:

Alen Veric ansluter från Kungsbacka IF (som åkte ur division 3 den här säsongen). 24-årige Veric var KIF:s bästa målskytt med sina 8 mål och har även ett förflutet i IFK Fjärås.

Mittbacken Jonathan Gjulem ansluter från nyblivna seriekollegan IF Vardar/Makedonija men har även tillhört BK Häcken och Torslanda IK.

________________________________________________________

 

Bloggen brukar inte syssla med så mycket rykten men vi bjuder på ett iallafall. Det ryktas att Alexander Zakarian kan vara på väg tillbaka till lokalfotbollen! Zakarian tillhörde en av Bergums bästa spelare (med 12 mål) när laget åkte ur 5A 2015. Han rapporterades sedan ha provtränat med division 2-klubben Sävedalen men sedan försvann han från fotbollsradarn. Nu ryktas han alltså vara på väg tillbaka!

 

/Rasta