Igår, söndag, gick Masthuggets BK:s årliga inomhusturnering Johan Anderssons Minne av stapeln i Torpahallen! Turneringen är alltid ett trevligt avbrott några veckor innan jul för de division 5-, 6- och 7-lag som brukar dyka upp.

Så här såg grupperna ut i årets turnering:

GRUPP A

Masthuggets BK Svart (5B)

Masthuggets BK Rött (5B)

FC Härlanda (6B)

Bergsjö IF (6A)

GRUPP B

SK Argo (6C)

Härryda IF (5B)

Balltorps FF (5B)

Pushers BK (6C)

 

Ett sent återbud från Menisken IF gjorda att arrangörsklubben Masthugget fick fiska fram ett lag till. Upplägget var som vanligt att alla åtta lagen går vidare till slutspel och gruppspelet blir alltså mest spel för placering.

Det gick tungt för hemmalagen då båda Huggetlagen åkte direkt i kvartsfinal där Pushers och Härryda vann sina matcher. Balltorp vann ganska väntat sin grupp och tog sig till semifinal efter 3-0 mot Bergsjö IF. Argo tog sig vidare efter straffdrama mot årets seriekollega FC Härlanda.

Efter ett synnerligen oklart slutspelsträd från arrangörerna så möttes Argo och Balltorp igen i den ena semifinalen och Härryda tog sig an Pushers i den andra. Standard är ju annars att ettan och tvåan i samma grupp inte ska kunna mötas igen förrän i finalen.

Hur som helst så tog sig Härryda till final efter en straffar mot Pushers. Matchen slutade 1-1 efter två snygga strutar. Det blev ett utdraget straffläggande där alltså Härryda till slut drog det längsta strået.

I den andra semifinalen hade Argo lärt sig från 1-3 förlusten i gruppspelet och spelade äckligt disciplinerat defensivt och låg på halvluriga kontringar mot ett spelförande Balltorp som inte riktigt fick igång bolltempot. Matchuret tickade iväg utan några mål men sen hittade den ena domaren en straff som ingen annan i hallen uppfattade. Bollen var inte ens i närheten av situationen men domaren fick det till någon form av tröjdragning när båda spelarna höll om varandra. Självklart tråkigt för Argo och Mathias Pringle dunkade in straffen bakom den annars för dagen utmärkte Robin Staaf i Argo-kassen. Argo var tvungna att flytta upp spelet och då kunde då blev det ytor för det bollskickliga Balltorp och både 2-0 och 3-0 kom.

Finalen blev en svängig historia som till sist slutade 3-3 och fick alltså avgöras på straffar! Där var Härryda starkast och kammade alltså hem årets turnering!

Härrydas sportchef Johan Jidegren (längst ner till höger på bilden) var betydligt gladare här än när turneringen inleddes och han sa så här om segern:

”Alltid kul att vinna även om vi inte presterar en speciellt underhållande fotboll! Vi är för tillfället extremt otränade vilket kändes och märktes i en del matcher. Då vår målvakt fick förhinder fick vi kasta in Jimmy i mål och som han gjorde det, skrev till honom innan cupen att han absolut inte skulle få stå då han är värdelös i mål! Det fick jag äta upp och kanske var det just det som taggade igång honom haha. Men som sagt kanske inte den bästa fotbollen men vi står som segrare tillslut ändå vilket är en styrka i sig! Grymt stolt över hjärtat och krigandet grabbarna visade upp. Surt bara att förlora mot Argo, ni var dom enda som slog oss 😉” 

 

Det var femtonde året som turneringen spelades och det var Härrydas första inteckning.

 

Annars var det en trevlig dag i Torpahallen särskilt för en ganska pratglad lokalfotbollsbloggare. Det blev en del surr med bland annat Balltorps nya tränare Fredrik ”Lillis” Magnusson och Kristofer ”KL” Landahl som också var på plats. Det årliga försöket att locka Bergsjö IF:s Victor Calming till Argo gick inte hem detta året heller och Pushers Frasse var på bra humör även om han hade varit ute och rullat hatt kvällen innan.

 

/Rasta