Jag förstår ju att en del reagerade över att FCF plötsligt gick i pension. Jag skall här försöka förklara varför och hur det gick till. Jag har redan skrivit om kedjereaktionen som blev av att Utsikten plockade Pierre Krantz som tränare. Och till slut kom det också att påverka vår verksamhet mer än man nånsin kunde ana. Sist ut i tränarbyten var att Fredrik Robertsson lämnade Väster sent omsider nu i december för att istället träna Jonsered.

Väster stod därmed utan tränare och med alldeles för få spelare för att lösa en säsong i femman så var det inte optimalt för de orangea. Jag hade lite sms-kontakt med Blomman om olika tränarnamn för att hjälpa till lite det är ingen hemlighet att Väster är min moderklubb och en förening jag har haft nära hjärtat även om jag aldrig trodde att jag skulle återvända till klubben. I alla fall så skojade jag lite om att vi kunde komma över med hela FCF. Det var för en vecka sedan. Sen har det gått fort.

Då undrar ni kanske varför vi gör detta, Väster behövde tränare och spelare men FCF? Vi gjorde vår bästa säsong 2017 och hade ingen spelarbrist eller dylikt. Men enda sedan vi startade föreningen har vi försökt leverera en så vass produkt som möjligt och det har vi lyckats med. Men egentligen är vi väl till organisationen en klubb lägre ner än femman. Men i och med att vi kämpat för att det skulle kännas på riktigt har vi lagt ner väldigt mycket arbete för att så långt det går leverera en bättre produkt än vi kanske haft möjlighet till. Det kostar en del pengar och visst hade vi löst en säsong till men det hade krävt mer av oss. För egen del har jag lagt enormt med timmar för att få det att funka och det blev inte mindre när jag blev tränare. För många föreningar finns det nån eldsjäl eller två som måste finnas för att det skall funka. Hos oss har jag dragit ett tungt lass och när jag inte orkat/hunnit med mer så hade vi blivit tvungna att lägga ner. Med tre barn som har allt mer aktiviteter så ökade ju inte sannolikheten direkt för att min tid skulle räcka i massa år och ekonomin till att anställa tränare har inte funnits heller. Om jag nu skulle fått bli av med något av mina åtagande i föreningen.

När Väster sen hörde av sig var det inte på något sätt självklart. Till en början. Flera långa samtal. Sömnlösa nätter osv osv osv ledde ändå till slut att vi tog ett möte i truppen och alla var positiva. Vi kommer ju nu få helt andra faciliteter och muskler att göra något bra av vår verksamhet. Men visst undrar man över en massa saker. Men så är det alltid med förändringar. Man vet vad man har men inte vad man får.

Det som kommer hända nu är att hela vår trupp flyttas över till Väster, FCF försvinner helt som förening. En sorg i sig. För egen del kommer jag numera vara tränare för Väster och det känns som en spännande uppgift även om det är med en trupp jag redan känner plus x antal Västerspelare.

Det har varit fantastiska år på så många håll och boken om FCF har redan börjat skrivas. Men det känns bra att vi förlängde våra år som fotbollsspelare och förening. Även om det nu blir i andra färger. Nu gäller det att kämpa för kontraktet.

Till de lag vi planerat träningsmatcher med i FCF:s namn. Vi har som ambition att spela de matcherna precis som planerat. Till de som planerat träningsmatcher med Väster, vi återkommer i veckan om vi gör några ändringar.

 

///Dalla