Imorgon är det dags för Repskapet och det är väl några saker som berör lokalfotbollen lite extra. Bland motionerna är SK Argos motion om ändring av seriesystemet i division 6 och 7  (som hittas HÄR för den som missat detta) den som kommer att påverka lokalfotbollen mest om den går igenom. I dagordningen till Repskapet (HÄR) så föreslår distriktsstyrelsen att motionen bifalls. Det återstår att se om de deltagande klubbarna går på den linjen eller om vi se en votering i frågan. Den andra motionen som gäller lokalfotbollen är BK Skottfints motion om lokal regeltolkning vid lindriga utvisningar i träningsmatcher (HÄR). I detta fallet så föreslår distriktsstyrelsen att motionen avslås.

 

Den andra stora grejen för lokalfotbollen är självklart att serieindelningen ska spikas. De senaste förslagen har ju passerat utan några större förändringar men nu hände det ju grejer då FC Fiskebäck klev in i IF Västers organisation och därmed blev det en plats ledig i 5B!

Bloggen har tagit del av hur förbundet har tänkt sig att lösa detta:

Hönö IS, som slutade tvåa i 6C, får den lediga platsen i femman. HIS hade bäst poängsnitt av tvåorna i sexan och det var väl ganska väntat att de skulle få platsen. Självklart det mest rättvisa då det inte är rimligt att kvalspela i slutet av december.

Hönö placeras dock INTE i 5B utan i 5A. Istället flyttas FC Heden över till 5B.

Dominoeffekten fortsätter ner i sexan där det då behövs ett lag till från sjuan. Tankarna har gått att förbundet kanske låter ett lag som åkt ur sexan vara kvar istället för att plocka upp ett lag som slutat sexa i division 7. Förbundet har dock tagit beslutet att ge platsen till Slottsskogen/Godhem IF som slutade sexa i 7B och var den sexan med bäst poängsnitt.

SG kliver dock in i 6C och istället flyttas Brämaregårdens FC över till 6D och tar där Hönös plats.

 

Det återstår att se om detta förslaget står kvar efter Repskapet imorgon. Magkänslan säger att det blir så.

 

Möjligen, möjligen skulle det kunna hända något även i division 4-serierna då några klubbar där jobbar i motvind men magkänslan där är ändå att det inte kommer att hända något, iallafall inte tills imorgon.

 

/Rasta