Det har ju av förklarliga skäl varit en hel del frågor efter att det offentliggjordes att FCF flyttar sin verksamhet till IF Väster. Därav en kortare intervju med FCF:s Daniel Natanaelsson som nu byter färger och klubb tillsammans med hela truppen..

FCF går i graven och man ställer sig frågande till hur det känns att byta färger från en säsong till en annan?

Klart att det kommer bli speciellt. Jag har brunnit för FCF i många år och verkligen lagt ner mycket tid och engagemang i klubben. Jag fällde tårar till och från sista träningen i torsdags. Men jag har också funderat på hur det skall gå till när vi inte längre hinner med klubben eller har engagemanget till den. Något år till, sen tror jag inte jag hade löst det. Men svårt att sia om. Oavsett så är det ju inget snack om att denna lösning kommer bli bra för oss. Jättebra. Jag har ett förflutet i Väster, 13 år spelade jag med Önneredsplan som hemmaborg och självfallet är det kul att komma tillbaka. Men jag skulle ljuga om jag trodde att det skulle bli som seniortränare och redan nu. Viktigt för mig är att alla spelare följer med. Men det är klart att det dröjer innan man brinner för tröjan på samma sätt som för FCF:s, men det är ju samma för spelare som kommit till oss, de brinner ju för gruppen snarare än för tröjan.

Hur tror du Väster reagerar på att ni kommer in med en hel trupp från en dag till en annan?

Visst är det speciellt. Men Väster hade ju troligtvis inte löst en säsong 2018. Det hade kunnat bli riktigt tufft i alla fall då många juniorer hade fått fylla på truppen och femman joggar man inte igenom utan vidare. Sen tror jag ju att de spelarna som stannar är taggade då det kommer bli full fart och mycket folk på träningarna igen.

I sociala medier så är det många som pockar på Väster som seriesegrare 2018?

Ja det är ju inte helt oväntat. Folk tycks tro att Väster har tjugo div IV-spelare i truppen och att vi bara plockar med våra bästa gubbar. Så är det ju inte. Sen är det klart. Jag tror vi kan bli rätt pigga men det beror ju som alltid på skador och dylikt. Vi kommer inte ha som mål att vinna serien, målet måste vara att Väster får en trygg och stabil seniorverksamhet igen och framöver. Det var ett tag sedan nu. Sen skall vi ju veta att vi hade en otrolig rotation på spelare 2017, det är inte alls säkert att det funkar på samma sätt framöver. Men vi skall lösa ett nytt kontrakt.

Det har sipprat ut att Robin Axell och Niklas Pettersson kommer vara assisterande tränare nästa säsong?

Japp. Robin och jag har ju dragit runt ledarstaben ihop med Lasse i FCF 2017 och det samarbetet har funkat mycket bra. Niklas är ju en legend i Väster som varit med i klubben sedan 2005. Lagkapten och allt sådant där och ett aktat namn i Väster och jag tror han kommer passa oss perfekt. Några av mina spelare har ju spelat med honom också, vi är ju 8-9 spelare med Väster som moderklubb som ansluter från FCF.

Tippa topp3 i 5B 2018 redan nu? 

  1. Sandarna. Alltså de tappade poäng i en match 2017. Har förstärkt med fina spelare från Halland, Moenza, Gottfridsson och Hysén. Det skojar man inte bort direkt. Sandarna blir sylvassa.
  2. Mossen. Åkte ur 4A men gjorde en riktigt fin höst och är ju riktigt tunga att möta. Seriens skyttekung i Axel?!
  3. Balltorp. Visst just nu lite tunn trupp. Men råder ju inget snack om att det finns kvalitéer där och de lär ju bli att räkna med. Särskilt då flera gubbar säkert trillar in innan start.

Till sist, hur blir det med nyförvärv?

Ja. Vi har ingen panik med spelare. Väster hade ju inga direkta namn på gång. Arvid Liljedahl som kom från Näset till oss är ju en klasspelare. Markus Karstrand gör comeback efter ett sabbatsår. Sen har vi ytterligare nån spelare på g och en möjlig comeback på duktige Andreas Lindqvist som inte lirat med FCF 2017.

 

///Kjelldahl