Ikväll var det dags för Repskapet hos förbundet och det var ganska välbesök med runt 70 klubbar representerade.

 

Det mest angelägna för bloggen och bloggens läsare var självklart motionen om ändringen av seriesystemet och även att själva serieindelningen skulle spikas.

Det hände dock lite annat innan mötet kom fram till detta. Bland annat gick Finlandia Pallo AIF:s representant hårt åt lussebullarna och enligt rykten blev FC Heden utan. Självklart tråkigt när sånt händer.

Öjersjö IF hade skickat Anders Svensson som representant. Han lovade en intervju till bloggen om bloggen genererade lite nya spelare till klubben, så vi får se vart det landar!

Ösets BK:s starke man Bengt Johansson tyckte det var kul att föreslå SK Argo:s representant som justeringsman.

 

GP var även på plats för att berätta om sin kommande satsning på breddfotbollen. Det ska bli intressant att se vart det leder till. Vi får se om det blir mer än robotrapporteringar men det lovades djupare reportage och även live-sända matcher!

 

Det var en hel del motioner som avhandlades och bloggen kommer inte gå igenom alla. Inte för att damfotboll eller ungdomsfotboll inte är viktigt utan helt enkelt för att bloggen inte är tillräckligt insatt. Det pratades ändring av seriesystemet, och dispens och nya spelformer och annat.

 

BK Skottfints motion om lokala regeltolkningar vid lindring utvisning i träningsmatcher (alltså att man får plocka in en ny gubbe) gick inte igenom men det gick till röstning där motionen föll med ett tiotal rösterna marginal. Uppenbarligen godkänner inte FIFA olika regeltolkningar och oklart vad som hade hänt om motionen röstats igenom. Domarna är även tvungna att följa direktiven uppifrån och får alltså inte tillåta att en utvisad spelare ersätts.

 

SK Argos motion gällande ändring av seriesystemet gick igenom utan några mothugg. Alltså kommer 2018 bli en övergångssäsong där lag 9-12 i varje division 6-serie åker ur och lag 1-2 i varje divison 7-serie går upp. Detta för att kunna ha tre division 6-serier och tre division 7-serier 2019. 2019 kommer även tvåorna i sexan alltid kvala där ettan i den kvalgruppen går upp.

 

När det gällde serieindelningen så var division 4-serierna oförändrade jämfört med senaste förslaget (klicka HÄR).

 

Som bloggen skrev igår så har förbundet kommit med ett nytt förslag då FC Fiskbäck utgått ut 5B (då laget kliver in i IF Väster). Förbundets förslag klubbades igenom utan någon större debatt och det betydde alltså att Hönö IS kliver upp från sexan som bästa tvåa. HIS går in i 5A och FC Heden flyttas över till 5B. Kvällens skjuts till och från Majorna, Hönös Coffe Ahlman, kunde andas ut. Det blev en liten diskussion om inte kval hade varit rättvisare för tvåorna i sexan men det är ju svårt att genomföra i december. Med ändringen av seriesystemet så kommer ju kvalet för tvåorna att bli permanent.

 

I sexan flyttades Slottsskogen/Godhem upp från sjuan och sattes in i 6C och Brämaregårdens FC flyttades över till 6D. Här blev det äntligen lite fart på debatten!

Brämaregården ville vara kvar i 6C och ville skicka över SG till 6D. SG:s Janne Larsson drog ner lite skratt och förklarade att SG hör hemma i 6C och han fick även rätt i en jordskredsseger när det skulle röstas. Har full förståelse för BFC men geografiskt så ska BFC vara i 6D och SG i 6C.

 

Det blev även en liten debatt gällande att förbundet kan plocka upp hälften av lagen i en serie (i detta fallet från sjuan) innan lag som åkt ur (i detta fallet från sexan) får vara kvar. Ösets starke man hade lite problem med matematiken och förbundet hade rätt i sak. Fem lag från 7A och fem lag från 7B flyttades upp. Då båda serierna avslutade säsongen med elva lag vardera vilket betydde att mindre än hälften av alla lag flyttades upp. Alltså höll sig förbundet till sina tävlingsbestämmelser. Sen går det självklart att ha åsikter om att ett lag som slutar sexa (SG) och ett lag som slutar femma (Eritreanska) först efter att ett annat lag uteslutits efter säsongen flyttas upp. Det blir ju dock ändring när det blir tre sexor och tre sjuor.

 

Det blev en förändring i sjuan då Santos Cruz Azul läggs till efter en sen anmälan till seriespel. Laget hamnade i 7B.

 

Det var väl det hela. Nästan.

 

Kärra KIF:s senioransvarige/sportchef Jörgen Ahlman är från Vetlanda. Stort.

 

/Rasta