Bloggen önskar alla en god fortsättning och rivstartar 2018 med ett tungt Silly Season-inlägg med flera tunga övergångar!

 

Jonsereds IF rustar för återkomsten till trean och har nu lagt den sista pusselbiten (?) till tränarstaben. Det var sen innan klart att Martin Viggeborn och Fredrik Robertsson kommer att träna laget. Nu är det även klart att rutinerade Björn Anklev kommer att agera spelande assisterande tränare 2018.

 

Ett annat lag som förbereder sig för division 3-spel är Qviding FIF. Laget har nu gjort klart med ett riktigt fint nyförvärv. Robin Eriksson ansluter från division 2-laget Lindome GIF där det blev 12 mål förra året. Eriksson har en fin meritlista med ungdomslandskamper och spel med Heerenveen och finska IFK Mariehamn. 2012 svarade Eriksson för 30 mål när han sköt upp moderklubben Kärra KIF till trean.

__________________________________________________________

 

När det gäller IFK Mariehamn så har den åländska klubben precis värvat från lokalfotbollen! Målvakten Dan Sjöblom lämnar 4B-klubben Dalen/KFF för spel i finska förstaligan med Mariehamn! Bloggen har snackat med Sjöblom om den osannolika övergången och intervjun hittas HÄR.

 

4A-nykomlingen FC Komarken har gjort klart med en ny tränarstab. Carl Blixt kommer att vara huvudtränare med Håkan Mattiasson assisterande. Eddi Tuzinovic kommer vara lagledare och Semir Alic målvaktstränare.

 

I 4A har nedflyttade Kortedala IF inte presenterat någon ny tränarstab men arbetet är i full gång. Det är dock klart att förra årets tränarstab med Dari Hatami och Nikola Majdandzic (som delvis var med) inte kommer vara kvar.

 

Finlandia Pallo AIF är nykomlingar i 4B och har bantat ner sin stora trupp från förra året. Följande spelare lämnar klubben inför säsongen 2018:

-Adam Olofsson

-Anton Nilsson

-Alexander Furubrink

-Christofer Manaz

-Cihan Köse (kommer att träna IK Zenith i 5A)

-Erik Panzar

-Jesper Leksell (studier)

-Linus Mouritsen

-Mohamed Momo Ahmid

-Oscar Johansson

.Patrik Freter

-Peter Hogart

-Philip Lindblad

Bloggen får återkomma med nya klubbadresser när de dyker upp.

 

_______________________________________________________________

5A-laget Angered MBIK rustar offensivt inför säsongen 2018. Klubben har gjort klart med Syrianska/Arameiskas skyttekung Alexander Yildirim!

Yildirim vann 6B:s skytteliga överlägset förra året med sina 34 mål.

 

I 5A har även IK Zenith gjort klart med två nya spelare:

Hampus Andersson från Kungshamns IF.

Hakan Köse från Hisingen FC.

 

_______________________________________________________________

 

I 6A har Gamlestaden FF fortsatt ruljans i truppen. Senaste förändringen är på pluskontotRichard Björnander är klar för GaFF!  Björnander har fina meriter från spel med Lerums IS och Jonsereds IF högre upp i seriesystemet. 2017 tog han ett uppehåll från fotbollen då hans 2016 (i Gårda BK) var skadefylld. En frisk Björnander på mitten i GaFF är en riktigt bra värvning!

 

Tollereds IF (6A) har sen tidigare gjort klart att Fredrik Persson kliver in som huvudtränare. Nu är det även klart att han kommer att assisteras av Alexander Blank. Blank kommer senast från 4A-laget Floda BoIF som alltså fortsätter att tappa spelare. Tanken är att Blank även kommer att spela med TIF.

________________________________________________________________

 

FTU slutade tvåa i 6D 2017 efter IF Warta men kommer 2018 att spela i 6B. Laget har varit flitiga med att fylla på truppen och är nu uppe i inte mindre än tio nya spelare! Här är de senaste fyra:

 

Kemal Coskun. Rutinerad kantspelare som ansluter från 5B-laget Kungsladugårds BK.

Johnny Garcia. 21-årig försvarare med ett förflutet i GAIS organisation.

Marco Vasic. 20-årig mittback som ansluter från 6D-laget IF Vardar/Makedonija.

Kaan Avcu. 16-åring senast i IF Warta.

 

I 6B har nu Landala IF gjort klart med en ny huvudtränare. Det blev till slut en lösning från de egna leden då Viktor Ohlsson kommer att träna LIF 2018!

________________________________________________________________

 

I 6C har nykomlingarna Tynnered FC och Slottsskogen/Godhem IF förstärkt.

TFC plockar in tre spelare från just SG: Mehmet Ülker, Shahzaib Kazmi och Ahmed Yussuf. Trion spelade dock inga seriematcher för SG förra året.

SG har knutit till sig George Boulos, senast i 5A-laget Angered MBIK. Boulos har ett förflutet i SG och tanken är att han ska konkurrera centralt i försvaret eller på mitten. Skulle det knipa i målet kan nog även Boulos kliva in där då han agerade målvakt i Angered. Klubben kommer även att flytta upp sex spelare födda 2001 och 2002 upp i a-truppen.

 

_________________________________________________________________

 

I 6D verkar IF Vardar/Makedonija göra en nysatsning. Labinot Aziraj lämnar tränarposten och 2018 kommer laget att tränas av Marijan Trajanovski och Dime Angjelovski. Angjelovski kommer senast från 4B-laget KF Velebit.

Truppen fylls även på med följande spelare:

 

 

-Stefan Nastovski (från Qviding FIF).

-Alexander Trpcevski (från KF Velebit).

-Amir Reza Khateri (från Hisingen FC).

-Ognjen Markovic (från Lärje-Angereds IF).

-Martin Krezic (från Göteborgs FF).

-Kristian Trajanovski (från Västra Frölunda IF).

-Simon Kostovski (från Hisingen FC).

Daniel Jovanovski (från Hisingsbacka FC).

Nikola Markovic (från Lunden Överås BK).

Mihail Gusakoski (från Finlandia Pallo AIF).

 

Helt klart en del fina namn med bra meriter. Bland annat spelade Ognjen Markovic division 3-fotboll med Lärje-Angereds IF 2017 och Kristian Trajanovski fick speltid i trean med Västra Frölunda förra säsongen och har fina meriter sen innan. Helt klart spelare som kommer att vara nyttiga i sexan!

 

/Rasta