Nytt år, nya övergångar!

Det har varit relativt lugnt än så länge 2018 men nu small det till både här och där. Här kommer senaste Silly-svepet:

 

FK Kozara vann 4A förra året och rustar för division 3-spel! Laget som brukar dominera Silly-season har varit väldigt tysta hittills men de sitter ju på en riktigt fin trupp redan. Nu har dock nyheten om en riktig kanon-övergång nått bloggen!

Emilio Rossi lämnar division 2-klubben Torslanda IK för spel med nykomlingen från Gamlestan. Rossi har bland annat även lirat med Lärje-Angereds IF och Lindome GIF. Han lirar även för IFK Uddevalla i Svenska Futsalligan och tillhör även Sveriges landslag i futsal.

En riktig fjäder i hatten för Kozara och sportchefen Savo Drobac!

 

________________________________________________________________

I trean återfinns även Qviding FIF och de har nu förstärkt på målvaktssidan.

Marcus Alexandersson har Öckerö IF som moderklubb men 19-åringen ansluter från spel med ÖIS U19.

 

________________________________________________________________

 

Kärra KIF trillade ut trean förra säsongen och tar nya tag i 4B. Jim Holmelin är ju ny-gammal tränare och nu är det även klart att han får hjälp av rutinerade Reine Olofsson som kliver in som assisterande.

När det gäller truppen har laget fyllt på med lite unga förmågor från de egna leden:

Marcus Bergström (22-åring tillhör klubben men som haft skadeproblem men nu satsar igen).

Meron Mehari (18-åring som flyttas upp från de egna leden).

Belle Mo Aresh (19-åring som flyttas upp från de egna leden).

 

_________________________________________________________________

 

Ytterby IS spelar 5A 2018 och inför nystarten återvänder Martin Sjöberg till klubben. Sjöberg har YIS som moderklubb men representerade Hålta IK förra säsongen.

 

_________________________________________________________________

 

6C-laget Vrångö IF har nu hittat en ny tränare. Eller ny och ny är det ju inte. Ny-gammal passar bättre. Det är nämligen Patrick Johansson som kommer träna ö-laget 2018. Johansson har ett förflutet som både spelare och tränare i klubben och var med i tränarstaben hos ett annat ö-lag, nämligen Styrsö BK, 2017.

 

_________________________________________________________________

 

Västkurd BK förbereder sig för sin andra säsong i seriespel. Den första slutade med serieseger i 7A och nu väntar spel i 6D. Laget kommer nog att bli att räkna med direkt och laget förstärkte precis ordentligt på målvaktssidan:

Fredrik Ritter (till vänster på bilden) ansluter till VBK och sportchefen Denîz Delen (till höger) har all anledning att se nöjd ut. Ritter vaktade kassen 16 av 22 seriematcher för Västra Frölunda i division 3 förra säsongen. VBK vann dragkampen om burväktaren med en del division 3 och 4-klubbar och i en intervju på VBK:s Facebook-sida säger Ritter så här om valet:

”Det passar bättre med min livssituation. Många Div 3-4 klubbar har varit intresserade av mina tjänster men jag tyckte ni var mest intressanta. Jag gillar ert projekt och den truppen ni besitter samt de nyförvärv ni gjort nu på senaste.”

Ritter spelar även för GAIS i Svenska Futsalligan.

Ibland känns det som hela lokalfotbollen jagar en målvakt och då är det starkt som nykomling i sexan att plocka in en ordinarie division 3-målvakt!

 

/Rasta