Vi studsar vidare och har hamnat i 6D!

Sexorna har som bekant snurrat runt med lagen en hel del och när det till slut spikades så fick 6D fem nya lag!

IF Warta vann ju 6D 2017 och gick upp. Tvåan FTU har bytt till 6B och Bjurslätts IF spelar nu i 6A. Dessutom flyttades ju Hermansby och Björkåsen ner till sjuan.

Från femman kommer Hisingen FC och från sjuan ansluter Västkurd BKNödinge SK (som tog en tur via 6A) och Fotö GoIF. Knippla IK plockades också in från 6C.

 

Förra årets tvåa, FTU, som kämpade med Warta om seriesegern är alltså inte kvar i 6D. Extremt svårscoutade Neutrala IF slutade trea förra året och blev till slut sju poäng bakom Warta men var egentligen inte med och slogs om seriesegern. Kan de hota 2018? Mycket möjligt men bloggens insyn i Neutrala är väldigt begränsad.

Två andra lag som dock står ut lite i en ganska svårtippade 6D är IF Vardar/Makedonija och nya Västkurd BK.

Vardar hade ett jobbigt 2017 med en åttondeplats men verkar rusta rejält inför 2018 års säsong. En hel del intressanta nya namn i truppen som spelat högre upp i seriesystemet. Räkna med en rejäl uppryckning från Vardars sida.

Nystartade lag som vinner sjuan är luriga att veta var man har. Vissa tappar fart direkt med lite motgångar och försvinner efter några säsonger medan andra glider igenom sexan uppåt i seriesystemet utan några större problem. Bloggens känsla är att Västkurd BK är här för att stanna och de kommer bli att räkna med direkt i 6D. En riktigt fin trupp med några vassa tillskott (bland annat målvakten Ritter från Frölunda) samt en bra organisation. Det kommer räcka långt.

Frågan är om någon av mittenlagen kan hota? Backatorp gjorde en fin säsong och slutade fyra även om de aldrig var i närheten av toppstriden. Tränare Wiklund och assisterande Nordh får nu en hel försäsong på sig och laget hade faktiskt 6D:s två bästa målskyttar i El Messaoudi och Muratovic 2017.

Hålta IK var med och nosade på toppen men föll i från och Bosna IF var till slut alldeles för ojämna för att hota på riktigt förra säsongen. HIK har dock plockat upp en trio från nedflyttade Hermansby.

Vad tror vi om ö-lagen då? Hälsö var stabila med en femteplats 2017 och det verkar inte ha hänt så mycket där. Knippla hamnade på undre halvan i 6C förra säsongen men var ändå inte nära att åka ur. Fotö GoIF slutade tvåa i 7A 2017, en poäng före Nödinge SK, som alltså också spelar i 6D denna säsongen.

Med fyra lag som åker ur så kommer det bli tufft på den undre halvan och både Fotö och Nödinge får nog sikta på att hålla sig på rätt sida nedflyttningsstrecket. Knippla får nog rikta in sig på den fighten också med Hälsö på lite tryggare plats högre upp i tabellen.

Diseröd kan mycket möjligt få det tufft men det baseras egentligen bara på att laget slutade tia förra säsongen och det verkar inte hänt så mycket i truppen som bloggen känner till. Dessutom känns nykomlingarna (särskilt Västkurd) stabila.

Hisingen FC vann 6D 2016 men det blev bara en säsong i 5A innan det blev respass tillbaka ner i sexan. Bloggen har försökt att få information om hur det står till i klubben men i nuläget är det mest spelare som lämnar. Det ryktades för ett tag sen om ett möjligt samarbete med Lundby IF (som fortfarande har ungdomsverksamhet) men det var ett tag sedan. Den spontana känslan i nuläget är ju att HFC kan få det tufft.

 

Självklart inte mycket att gå på så här pass tidigt på försäsongen och dessutom ganska lugn Silly Season i 6D än så länge. I nuläget dock två varningens fingrar för ett nysatsande Vardar och ett piggt Västkurd!

 

/Rasta