Vi avslutar svepet med våra två division 7-serier och börjar med 7A! 

 

7A

Som vanligt är det stora förändringar i division 7-serierna från säsong till säsong. Detta kommer ju dock att justeras lite till 2019 och bara topp-två lagen i 7A och 7B kommer garanterat att bli uppflyttade. Från säsongen 2017 är de sex högst placerade lagen inte längre i sjuan! Lag 1-5 spelar nu i sexan och sjätteplacerade Andalus IF verkar gått i graven. Lägg dessutom till att femteplacerade Kurdistan SF blev uteslutna efter säsongens slut så egentligen snackar vi om att topp-7 från 2017 inte spelar i serien längre.

 

Generellt i division 7 så är det ofta de nystartade lagen som på förhand känns mest spännande. I 7A har vi några stycken och där är Inter Linné IF det mest spännande. Kommer som det verkar hålla till centralt i Göteborg även om de flörtade lite med Majorna. Truppen är ett ihopplock av en spelare från mestadels AIF Göteborg, Gunnared KIF och Hisingen FC och känslan är att de kommer att bli att räkna med direkt! Offensivt ser det riktigt bra ut med bland annat Armando Smedberg Dalence och Braulio Rodriguez. Smedberg Dalence var bland annat Gunnareds bästa målskytt i 6C förra säsongen med sina 13 mål.

Santos Cruz Azul IF är tillbaka efter att laget utgick efter säsongen 2015. Ett märkligt slut på den säsongen då laget slutade tvåa i 6B och fick chansen att kvala till femman. Kvalet slutade med tre raka förluster, noll gjorda mål framåt och orimliga 0-14 i sista matchen mot Finlandia/Pallo AIF. Bloggen har ingen koll på hur Santos Cruz Azul står sig idag men de kan säkert bli att räkna med igen.

Det verkar även som det rustas lite på sina håll. Särskilt bland två lag som personligen ligger varmt om hjärtat. Rödbo IF har haft det riktigt tufft sen laget åkte ur 6D 2009 och har varit ett bottenlag i sjuan de åtta senaste säsongerna. Nu verkar det dock vara något på gång och det trillade en 5-6 värvningar och det ryktades om fler. Det lär bli en rejäl förbättring men tveksamt om det räcker hela vägen till toppen. Lekstorps IF har haft en negativ trend ganska länge och trillade ur 6A förra säsongen. Nedflyttningen verkar dock ha triggat en del gamla LIF-hjärtan och det florerade rykten om att många gamla spelare som lirade för 5-6 år sen var på väg tillbaka. Några namn har trillat in men frågan är hur långt det räcker?

Är det några andra nya lag som kan bli farliga? Geesguud UF är ett nytt lag med gamle 6D-bekantingen William Potter som tränare. Verkar vara ett ungt lag med många spelare som varit lovande men nu börjar om lite. Kareby IS är nya också, eller nygamla kanske är bättre formulerat. Själva föreningen har varit aktiv länge och det verkar som det fanns seniorfotboll för ett tiotal år sen. Det är väl dock inte direkt någon pop-lagskänsla över KIS.

Av de lagen som trillat ner känns det som ganska sargade lag och tveksamt om något (förutom då möjligen Lekstorp) som kan hota direkt. Både Croatia Göteborg och Gunnared KIF verkar mest ha tappat en massa spelare och visst kommer säkert Hermansby IF klara sig ok men tveksamt om de blir ett topplag.

Sen har vi de gamla goa gängen som kör på i sjuan och som nog lär stanna där ett tag till. Fina Lövet/Johanneberg slutade på en ganska risig niondeplats förra säsongen och får fokusera på att förbättra den placeringen. Svårscoutade Celtic kommer säkert också hamna i mitten/undre halvan någonstans.

Angered SK slutade näst sist förra säsongen och det mesta tyder väl på att de hamnar i botten även 2018.

 

Årets nya pop-lag i sjuan är Inter Linné IF och där har ni även bloggens favorit till seriesegern. Då två lag går upp direkt blir det tufft bakom. Har Santos Cruz Azul en liknande trupp som för några år sen när de var igång så blir de självklart farliga. Möjligen att Rödbo eller Lekstorp kan utmana om deras satsningar går hem.

 

/Rasta