Sista serien ut i detta försäsongssnack är 7B!

 

Spontant känns serien extremt öppen. Det finns bara ett helt nytt lag och det är IFK Hindås som dock funnits som förening i över hundra år (bildade 1913). Lite oklart dock när de senast hade igång ett herrlag. En kul notis är dock att Brasiliens guldlag 1958 hade Hindås hemmaplan Fagervallen som träningsplan under turneringen!

Annars är det fyra lag som åkte ur sexan förra säsongen som nu spelar i 7B: BK Björkåsen, Solväders FC, Rambergets SK, Högaborg Kärralunds FC.

Dessutom har Elisedals IS flyttas över från 7A till 7B.

 

Det känns som det saknas en klar seriefavorit och det har hänt ganska lite på spelarfronten eller iallafall sådant som nått bloggen. Ofta är det ju nystartade pop-lag som är framgångsrika i sjuan men 7B 2018 saknar ju detta (Hindås känns inte som de passar in i den profilen enligt de få rapporter bloggen plockat upp).

Järnbrotts IF har varit ett stabilt lag på den övre halvan i 7B och har två år i rad tackat nej till uppflyttning (3:a 2016 och 4:a 2017). Så vitt bloggen vet så är det samma trupp som förra året och då bör de vara med och kämpa igen.

Av de nedflyttade lagen känns Högaborg Kärralunds FC och Solväders FC som de starkaste toppkandidaterna. SFC har förvisso tappat duktige Dilan Ohlson men har en hel del spelskickliga spelare. HKFC har precis som SFC pendlat lite mellan sexan och sjuan och verkar ha en stabil stomme som kör på år efter år.

Både Björkåsen och Ramberget känns lite mer sargade och BKB fick ju dra sig ur 6D förra säsongen och har dessutom tappat duktige Miliyon Hailemariam till nya Inter Linné IF.

Frågan är om Hjuvik kanske kan vara med och hota på den övre halvan. Laget hade känning ett tag förra säsongen men avslutade uselt med sex raka förluster.

BK Skottfint kommer säkert på sikt att ta sig uppåt igen men är väl fortfarande i en ny uppbyggnadsperiod men kan nog förbättra sin niondeplacering.

Hindås är som sagt nya men det kommer nog inte kunna hota högt upp i tabellen.

Sen har vi de klassiska lagen som ligger och nöter i sjuan. Elisedal och Menisken lär väl vara där under mitten någonstans kanske.

IF Positivum och Käringön hade det tufft förra säsongen och lär nog sluta i botten även 2018.

 

Svårtippat och inte mycket att gå på men säg Järnbrott, Högaborg Kärralund och Solväder i toppen med Hjuvik som en outsider!

 

/Rasta