Imorgon, söndag, drar den första av våra försäsongscuper igång!

Det är Hisingsmästerskapen som drar igång med fem matcher!

 

GRUPP 1

BACKATORP IF (6D) – HISINGSBACKA FC (division 2) 12.15 Backavallen

6D-gänget Backatorp stöter på riktigt tufft motstånd i första cupmatchen då nykomlingarna i division 2, Hisingsbacka FC, står för motståndet. HBFC har ju två raka seriesegrar i bagaget och förbereder sig alltså för division 2. För BIF är det första matchen på försäsongen medan HBFC har ett par matcher i benen, senast hela 6-3 mot division 3-laget Askim. Backatorp kommer dock från sin bästa säsong någonsin när laget slutade fyra i 6D förra säsongen.

Backatorp har en fin inför-rapport på sin hemsida där man bland annat pratat med Hisingsbackas tränare Keyvan Andersson. Klicka HÄR.

TIPS: Ja, det bör inte kunna bli annat än seger för Hisingsbacka även om BIF är ett stabilt division 6-lag.

 

ERIKSBERGS IF (4B) – KÄRRA KIF (4B) 12.15 Krokängsplan

De andra två lagen i grupp 1 kommer båda från 4B. Kärra KIF trillade ur trean förra året medan EIF precis klarade sig kvar i fyran. EIF har dock träningsspelat ganska flitigt redan och har tre träningsmatcher spelade och den senaste lirades faktiskt idag! 1-3 blev det mot 4A-laget Floda BoIF. Känslan där är väl att EIF har ganska stor trupp i år och att spelare vilades inför Kärra-matchen imon.

Kärra har fått tillbaka ny-gamle Jim Holmelin och det har varit ganska stor rotation i truppen med spelare som både lämnar och tillkommer. Enda träningsmatchen hittills är en 8-0 överkörning av 5A-laget Björndammen.

TIPS: Intressant 4B-möte där Kärra känns snäppet vassare. Knapp Kärra-seger.

 

GRUPP 2

KF VELEBIT (4B) – IF WARTA (5B) 13.45 Backavallen

Velebit slutade sjua i 4B förra säsongen efter att laget ryckte upp sig efter en skakig start. Inga träningsmatcher än så länge så vitt bloggen vet. Warta är nykomlingar i 5B efter att laget vann 6D 2017. Warta har hunnit med tre målrika träningsmatcher hittills: 4-2 mot FC Heden, 2-5 mot IF Väster och senast 1-5 mot Angered MBIK.

Lite svårtippat där Velebit bör vara favoriter då det skiljer en division men Warta känns bättre igång med försäsongen.

TIPS: Kryss!

 

VÄSTKURD BK (6D) – IK ZENITH (5A) 13.45 Sälöfjordsplan

I grupp två ingår alltså även nykomlingen i 6D, Västkurd BK, och 5A-laget IK Zenith. VBK har en spelad träningsmatch och där besegrades Inter Linné IF med 4-0. Västkurd har en finfin trupp och vann ju sjuan förra året under sin första säsong och bloggen tror på en topplacering i 6D.

IK Zenith slutade sjua förra året i 5A och var väl stundtals lite indragna i bottenstriden (som resten av den undre halvan i 5A). Två matcher spelade hittills under nya tränaren Cihan Köse: 0-4 mot Gårda BK och 5-7 mot Kode IF.

TIPS: Svårtippat med ett troligt topplag i sexan mot ett troligt mittenlag i femman. Kryss!

 

GRUPP 3

TORSLANDA IK (division 2) – BJURSLÄTTS IF (6A) 12.15 Torslandavallen

Regerande HM-mästerna Torslanda IK tar emot division 6-laget Bjurslätts IF i grupp 3 imorgon. TIK besegrade Hisingsbacka FC i en jämn final förra året och slutade sedan tia i division 2. Bjurslätt hade en misslyckad säsong i 6D där de slutade nia och de kommer ta nya tag i 6A denna säsongen. 3-4 mot FTU och 2-2 mot Slottsskogen/Godhem är de resultat som BIF gjort hittills på försäsongen. TIK har förlorat mot division 3-laget Landvetter men besegrat (2-1) seriekollegan Hisingsbacka FC.

TIPS: Det skiljer får många divisioner för att Bjurslätt ska kunna hota Torslanda. Säker TIK seger.

 

HM fortsätter på onsdag (21/2).

 

/Rasta