Imorgon tisdag (om vädret tillåter) drar Västra Cupen igång och Södercupen fortsätter!

 

VÄSTRA CUPEN

Grupp A

Utsiktens BK (division 1) – Donsö IS (4B) 18.30 Apelsinplan

Division 1 Södra-laget Utsikten kommer med ett A/U21-lag enligt sin hemsida (läs mer HÄR). DIS är nykomlingar i 4B efter att laget vann 5B förra säsongen. Laget skulle spelat sin första träningsmatch i helgen mot Älvsborgs FF men den matchen fick ställas in.

Även om UBK kommer med ett ungt lag så bör de ju vara snäppet bättre än DIS. Utsiktens a-lag verkar inte heller ha några matcher i veckan så truppen kan nog kryddas med lite a-lagslirare.

TIPS: Utsikten tar det!

 

Askims IK (division 3) – Proletären FF (6C) 20.00 Apelsinplan

Askims IK slutade i mitten av division 3 förra säsongen och PFF slogs i toppen av 6B men fick se sig besegrade av FC Heden. AIK har varit igång ett tag men känslan är att det behöver fokuseras på lite försvarsspel. 5-5 mot Jonsered, 3-6 mot Hisingsbacka och 2-4 mot Qviding är resultaten hittills. 15 mål på tre matcher imponerar väl inte riktigt, men förvisso har det blivit tio framåt.

För Proletärens del verkar det vara lagets första match för säsongen.

TIPS: Liten skrällchans i luften men Askim bör ju ha mer tempo i kroppen och det ska ge utdelning. AIK-seger.

 

Grupp B

Öckerö IF (4B) – Tynnered FC (6C) 18.30 Önneredsplan

ÖIF slutade på den undre halvan i 4B förra säsongen och har tappat några tunga namn i Martins De Souza och Sennerstam. Har slagit Sätila (division 5) och spelat oavgjort mot Vardar (6D) hittills. Nykomlingen i 6C, Tynnered FC, har spelat en träningsmatch där de föll mot seriekollegan Vrångö IF med 0-2.

TIPS: ÖIF är ett stabilt divison 4-lag och då ska det självklart bli seger här.

 

IFK Björkö (4B) – Pushers BK (6C) 20.00 Önneredsplan

4B-laget Björkö slutade på en stabil sjätteplats förra säsongen och kommer i år att tränas av Fredrik Augustin som redan har lockat över en trio från Torslanda IK. Björkö har en träningsmatch i benen, 0-2 mot divison 3-laget Västra Frölunda.

Pushers BK lirade i 6A förra säsongen och var inblandade i bottenstriden men löste nytt kontrakt till slut. I år spelar laget i 6C.

TIPS: Björkö tar detta ganska komfortabelt.

 

Grupp C

SK Argo (6C) – Masthuggets BK (5B) 18.30 Kobbegården

6C-laget Argo föll i sin första träningsmatch i helgen (0-2 mot 6A-laget Gamlestaden). Har inte så många träningar i benen och tyvärr är lagets nyförvärv inte spelklara ännu. Positivt att det är 2×30 men det syntes i den andra halvleken mot GaFF att orken saknas.

Stabila division 5-laget Masthugget har en spelad träningsmatch där de besegrade 5A-laget Björndammen med 3-2.

Klar fördel Hugget men visst, kan Argo tighta till defensiven och ligga lite på kontring så kanske de kan störa MBK.

 

Västra Frölunda IF (division 3) – Sandarna BK (5B) 20.00 Kobbegården

Intressant möte mellan division 3-laget Västra Frölunda och nykomlingen i 5B, Sandarna BK. Frölunda klarade sig precis kvar i trean förra året medan SBK körde över allt motstånd i 6C och vann serien obesegrade. Frölunda har haft en till aktivitet i truppen inför säsongen och redan hunnit med fem träningsmatcher med fyra segrar och en oavgjord mot bra motstånd.

Sandarna har hittills slagit Hönö (1-0) och nya division 7-laget Geesguud (5-0).

TIPS: Sandarna bör kunna stå upp riktigt bra. Vi chansar lite med ett kryss!

 

SÖDERCUPEN

Grupp 2

Landvetter IS (division 3) – Göteborgs SIF (6B) 18.45 Landvetter IP

Dagens tänkta inledningsmatch i Södercupen (Mölndal-Balltorp) blev inställd och vi får se om Landvetter och GSIF får dra igång cupen.

LIS slutade femma förra året i trean men tippas i toppen av serien i år med nya tränaren Stephan Engström i spetsen. Har slagit Torslanda med 2-1 men föll med hela 2-6 mot Stenungsund i helgen.

GSIF var som vanligt med i toppen av 6B men som vanligt räckte de inte riktigt hela vägen fram och slutade fyra. Har 2-0 mot 6D-laget Nödinge SK som enda träningsmatch hittills.

TIPS: Bör vara en solklar LIS-seger!

 

/Rasta