Igår drog Hisingsmästerskapen igång med fem matcher:

 

GRUPP 1

BACKATORP IF (6D) – HISINGSBACKA FC (division 2) 1-1

 

6D-laget Backatorp inledde HM direkt med en kanoninsatsAchraf El Messaoudi satte 1-0 i den 12:e minuten och det dröjde till precis innan slutsignalen (gruppspelet spelas 2×30) innan division 2-laget Hisingsbacka FC kunde kvittera genom Fredrik Johansson Zanjanchi. HBFC vann sen straffläggningen (som används om lag inte går att skilja på annat sätt).

BIF:s tränare Jon Wiklund sa så här om matchen:

”Riktigt surt att vi inte fick vinna med 1-0. Hade vi haft någon träningsmatch i benen innan så hade vi nog orkat att hålla emot, då vi verkligen gick på knäna sista minuterna. Men sånna här matcher sitter kvar länge i minnet!”

BIF:s matchrapport hittas HÄR!

Riktigt kul start på cupen!

 

ERIKSBERGS IF (4B) – KÄRRA KIF (4B) 1-0

I grupp 1:s 4B-möte var det Eriksberg som gick segrande ur striden! Melih Kahraman blev matchens enda målskytt i slutet av den första halvleken.

Kärras tränare Jim Holmelin sa så här om förlusten:

”Medioker insats av oss. Måste verkligen rannsaka oss själva, för passningsspel, beslut mm var inte ok idag. Men ett stort grattis till Eriksberg till vinsten, själva får vi ta nya tag på onsdag igen mot Backatorp.”

EIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

 

GRUPP 2

KF VELEBIT (4B) – IF WARTA (5B) 2-1

Velebit inledde HM med tre pinnar mot 5B-nykomlingen Warta. Efter en mållös första halvlek kom både 1-0 (Igor Utkovic) och 2-0 (Robert Ukalovic). Warta fick kontakt när Can Aslaner reducerade strax efter efter men laget kom inte närmare.

Wartas kapten Daniel Svensson sa så här om matchen:

”Vi gör överlag en riktigt bra match. Första halvlek är helt klart vår med flertalet chanser där ibland ett missat friläge och ett bortdömt mål. Alla tar jobbet och vi lyckas hålla oss till den spelplan vi hade. Men ineffektiva i deras straffområde vilket gör att vi får gå ut i halvlek med 0-0. Kom en snabb kalldusch tidigt i andra halvlek där velebit lägger en högre press och lyckas trycka in två mål på våra misstag. Stundtals lyckas vi komma tillbaka till vårt spel men Velebit kom in bra i matchen i andra halvlek. När reduceringen kom kändes det som att vi fick fart igen och skulle göra 1 eller 2 till men så blev det inte tyvärr. Kort och gott en bra match från vår sida, vi visade att vi kan spela bra boll och det kändes gött. 2-2 hade känts mer rättvist men så är det ibland, det var ett steg i rätt riktning inför seriestart och nu blickar vi mot Västkurd på onsdag!”

 

VÄSTKURD BK (6D) – IK ZENITH (5A) 1-1

Nykomlingarna i 6D, Västkurd BK, spelade 1-1 mot 5A-laget IK Zenith i den andra matchen i grupp 2. Roni Kurdali gav VBK ledningen precis innan paus men Jakob Ström kvitterade på straff för Zenith i slutet av matchen. VBK:s nye målvakt Fredrik Ritter blev sedan hjälte i straffläggningen med några fina räddningar. Straffarna gäller ju dock bara om inget annat kan skilja lagen åt när gruppspelet är färdigspelat.

VBK:s tränare Thomas Scott sa så här om matchen:

”Resultatet? Rättvist eller inte? IK Zenith spelar division 5 och vi kommer från 7:an. Vi visste att tempot skulle vara sjukt högt i jämnförelse med 7:an ,vilket det fan var! Med få gubbar på bänken blev det ett jobbigt pusslande som vi lyckades reda ut till slut! Vi sätter 1-0 i 29:e och det känns såklart jävligt gött! Vi får sen en straff emot oss (klockren) i 53:e och 1-1 är ett faktum! Slutresultat 1-1! Vi går till straffar! Ritter ”plockar” två och vi vinner med 4-3 Nu laddar vi batterierna till onsdagens match mot min och flera spelares modersklubb IF Warta kl 20:15 (Sälöfjordsvallen) Väl mött!!”

Zeniths matchrapport hittas HÄR.

 

GRUPP 3

TORSLANDA IK (division 2) – BJURSLÄTTS IF (6A) 2-0

I grupp 3 så tog Torslanda IK en väntad seger mot BjurslättJakob Sellhed satte 1-0 efter tio minuter och i början av andra utökade Anton Ocampo Hägglund till 2-0.

Gruppen består bara av tre lag och förutom TIK och BIF ingår 4B-nykomllingen Finlandia Pallo AIF.

 

HM fortsätter på onsdag (21/2).

 

/Rasta