Bloggens gästkrönikör och division 3-expert Magnus ”Böjen” Carlsson har listat de tio hetaste nyförvärven hittills i division 3 Nordvästra Götaland:

 

Knappt 1 månad in på försäsongen så att det kanske är lite tidigt att säga ännu om dessa spelare hunnit göra några större avtryck i sina nya klubbar.
Men här är de 10 NYFÖRVÄRV som jag tror kommer få bäst positiv inverkan på sitt nya lag.
1. Petter Björlund  AHLAFORS. IF (ÖIS)
Ledaregenskaper, vinnarskalle samt mångårig rutin från spel i superettan / division 1 tror jag kommer vara extremt viktigt för Ahlafors om man nu efter en stark silly season seglar upp som en av favoriterna att ta serien.
Denna killen kommer ställa krav på sin omgivning och kommer ej tolerera att en del spelare har en ”halvbra dag på jobbet”.
Framåt är AIF vassa och med Petter i bakre leden kommer även defensiven att bli bättre.
2. Robin Eriksson QVIDING  (Lindome GIF)
Alla lag skriker efter en målskytt som levererar år efter år, här har vi en sådan i Robin som i år kommer stänka in sina baljor i vinröd dress.
De senaste 4 säsongerna i LINDOME + YTTERBY då han spelat i division 2 har han gjort 67 mål, smaka på den siffran för den går ej av för hackor, tilläggas skall att 18 av dessa kom när Ytterby åkte ur div2 (2015).
I ett ungt lag behövs rutin och det får man även detta av Robin, och mål.. ja det kommer han fortsätta att göra även i år.
3. Daniel Carlsson V.FRÖLUNDA (Tvååker)
Att man väljer att komma ”hem” till VF när man har vart med att spela upp sin klubb Tvååker till division 1 säger en hel del.
Här tror jag att Coach Jocke kommer nyttja Daniel som en form av ”pappa” trots hans unga ålder (24) i ett annars mycket ungt lag.
En karaktäsrspelare som kommer bli grymt viktig för årets upplaga av Grön/Vitt.
4. Cormelius Leckborn  AHLAFORS. IF (IK Kongahälla)
Efter att ha vart ”jagad” och testat på provspel hos bland annat GAIS + Åtvidaberg för ett par vintrar sedan är han fortfarande kvar i div 3 men detta året är röd utbytt mot gul uniform.
Ahlafors bästa målskytt 2017 i serien noterades för 7 mål, jag blir inte förvånad om den gode Cornelis tripplar den siffran i år, en spelare med så kallad ”näsa för mål”.
5. Emilio Rossi FK. KOZARA (Torslanda. IK)
Förmodligen har han ej hunnit göra några avtryck ännu i Kozara då han är full gång med att försöka vinna SM Guld i futsal med IFK Uddevalla.
Men Rossi har potential att bli en ny publik favorit på Gamlestadsvallen och ge Kozara en ny dimension med sitt kantspel.
Bra speed, ruggig i 1 mot 1 situationer och i en ålderstigen trupp piggar alltid lite ”snabba fötter” upp.
6. Frane Sirinic IK. KONGAHÄLLA (Kärra KIF)
Kommer få en viktig roll nu i Kongahälla då nämnde Leckborn lämnat, en skadefri och vältränad Frane nyttjad i rätt position kommer leverera poäng.
I ett Kärra som åkte ur förra året blev det ändå 6 mål + 9 assist på 16 matcher.
7. Galvan Ayoub JONSEREDS. IF (Lärje/Angered)
I ett ålderstiget Jonsered kommer blott 20 årige Ayoub få en viktig roll, trots sin ålder har han hunnit med både div 1 spel (Assyriuska BK) samt senast div 3 spel i Lärje/Angered.
En kreativ och bolltrygg spelare som bryter mönstret gentemot många av JIF´s storväxta lirare och detta är en spelare jag tror Coach Viggeborn kommer vara jättenöjd med när vi summerar säsongen i höst.
8. Hadi Hamze FK. KOZARA (Gunnilse. IS)
I en redan rutinerad trupp fylls det på med ännu mer rutin & ledaregenskaper i form av Hadi.
Bra uppspelsfot, stark i luftspelet, bra teknik är några av hans egenskaper och i ett förmodat och ofta spelförande Kozara kommer han att bli väldigt viktig.
9. Johannes Nordström LANDVETTER. IS (FC. Åland)
Med meriter från bland annat IFK Mariehamn i Finland, Vasalund och senast från FC Åland kommer Johannes Nordström som kan agera både ytter/mittback.
Vi vet alla vilken offensiv kraft LIS besitter men kan detta vara spelaren som löser det defensiva ?
En sak är säker och det är att här kommer en spelare som inte tvekar att gå dit i dueller vilket 10 gula kort på 15 spelade matcher förra året vittnar om för spelaren med bland annat landskamper för Finska U19 landslaget i sitt CV.
10. ”Vakant”
Trots att vi snart är inne i mars månad vet jag att flera klubbar fortfarande letar… och jag tror att det kommer dyka upp kvalitet i något lag framöver så att jag håller plats 10 öppen.