Blog Post

Gårdagens cupmatcher!

Igår tisdag var det cup-action i både Västra Cupen och Södercupen och vi tar igenom matcherna!

 

VÄSTRA CUPEN

Grupp A

Utsiktens BK (division 1) – Donsö IS (4B) 3-0 (2-0)

Utsiktens BK kom U21-lag kryddat med lite a-lagsspelare och det blev en säker seger mot 4B-nykomlingen Donös ISSemir Aganspahic satte både 1-0 och 2-0 för Kiken i den första halvleken och Sebastian Hylén satte trean i andra.

Donsös tränare Mikael Schagerlind sa så här om förlusten:

”Jag är nöjd. Det låter kanske konstigt när man förlorar mod 0-3, men vi möter ett division 1 lag och inställngen var att vi skulle vara samlade låta dom ha bollen och täcka ytor. Det gjorde vi riktigt bra. Vi släppte inte till jättemycket och dom målen och chanserna vi släppte till kom på dom få misstagen vi gjorde. Det var nog ingen jätterolig match att titta på men skulle vi gå in med en mer offensiv inställning tror jag att vi skulle förlora med typ 0-8 mot ett sådant här bra lag. Med lite tur hade vi till och med ha gjort något mål på dom chanser som vi hade.”

Utsiktens matchrapport hittas HÄR.

Donsös hittas HÄR.

 

Askims IK (division 3) – Proletären FF (6C) 5-1 (1-1)

Askims IK kunde kliva ifrån i den andra halvleken mot PFF och vann till slut med 5-1. Hugo Gislén gav annars AIK ledningen direkt i inledningen men innan paus var Beshar Jawad framme och kvitterade. I andra kunde dock division 3-laget trampa ifrån efter bland annat två mål av Dennis Strandberg.

Askims tränare Anders Augustsson sa så här om segern:

”Vi har nästan ett helt nytt lag i år så det var kul att vi ändå kunde prestera bra i matchen. Vi hade ett kraftigt spelövertag och skulle gjort en del mål till i första halvlek på de chanser vi hade. Framåt har vi gjort en hel del mål men vi har släppt in många mål i de inledande matcherna på försäsongen så vi behöver hitta en bra balans framöver. Vi har gått runt på mycket folk i matcherna för att alla ska få chansen att visa upp sig. Ska bli intressant att se hur snabbt vi hinner utveckla oss fram till seriestart, då det är mycket som vi behöver arbeta med för att bli konkurrenskraftiga. Men det är fantastiskt goa killar vi fått in från olika stadsdelar i Göteborg vilket gör att vi har en härlig mix av individer i laget. Glatt humör hos grabbarna och de är träningsvilliga så det kommer bli ett härligt gäng det här.”

PFF:s Danial Khosravi hade följande kommentar om förlusten:

”Askim har ett duktigt lag. Vi står upp bra i försvarsspelet och får helt enkelt fokusera på att kontra. 1-1 till minut 48 men när Askim gör 2-1 har vi två chanser till 2-2 men på bekostnad av försvarsspelet och blir straffade med fyra snabba i baken.”

 

Grupp B

Öckerö IF (4B) – Tynnered FC (6C) 8-0 (3-0)

Två storsegrar i grupp B och 4B-laget Öckerö hade inga problem med nykomlingarna i 6C, Tynnered FC. 3-0 i paus och 8-0 totalt efter bland annat hattrick av nye Victor Niklasson och två av Jonatan Adielsson. Då ska det också tilläggas att ÖIF fick en spelare utvisad med kvarten kvar och gjorde ändå fyra mål på den tiden.

ÖIF:s tränare Andreas Larsson hade följande att säga om överkörningen:

”Inte så mycket att säga. Vi börjar lite lojt men skärper till det och går upp till 3-0 efter 15 minuter. Vi gör 4-0 tidigt i andra och får sen en gubbe utvisad med två gula tio minuter in på andra halvlek. Med en man mindre skärper alla till sig ett snäpp och vi gör ytterligare fyra mål sista 20 trots numerärt underläge. Stabil match av vårt unga lag där merparten var födda 99, 00 och 01.”

 

IFK Björkö (4B) – Pushers BK (6C) 6-0 (4-0)

Det var uppenbarligen ö-lagens kväll i grupp B så även Björkö bjöd på målkalas. 6C-laget Pushers hade inte mycket att sätta emot och Björkö hade 4-0 i paus efter bland annat två Oscar Frank-mål. 6-0 till slut och en säker trea.

Björkös tränare Fredrik Augustin sa så här om segern:

”Vi har en oerhörd konkurrenskraftig trupp i år. Vi har lagt mycket energi på att implimentera det nya spelsystemet 3-5-2 med fokus på försvarspelet. Att vi gör sex framåt idag på 2 x 30 är en fingervisning på hur starka vi är framåt i år skönt att hålla nollan också.”

 

Grupp C

SK Argo (6C) – Masthuggets BK (5B) 0-6 (0-2)

Tufft för 6C-laget SK Argo som ändå var med hyfsat. Laget hade riktigt bra chanser i mitten av andra vid ställningen 0-2 men istället gick Hugget in och dödade matchen helt. Tråkigt för Argo att det rann iväg i slutet men odiskutabel seger för 5B-laget Masthugget där Bezhad Kurdali blev tvåmålsskytt.

SK Argos matchrapport hittas HÄR.

 

Västra Frölunda IF (division 3) – Sandarna BK (5B) 3-0 (1-0)

Frölunda hade 1-0 i paus efter mål av Bryan Johansson och han satte även tvåan en bra bit in i andra. Sandarna hade dock skapat lite farligheter precis innan men utan att få utdelning. Även 3-0 kom i slutet genom Anjur Osmanovic.

Enligt rapporterna en rättvis seger för Frölunda.

 

SÖDERCUPEN

Grupp 2

Landvetter IS (division 3) – Göteborgs SIF (6B) 5-0 

Landvetter rivstartade Södercupen med att besegra ”Studenterna” med klara 5-0 enligt förbundets sida men möjligt att det vara blev 4-0.

LIS målvakt Martin Laanemets sa iallafall så här om segern:

”Det var en rätt ensidig historia där vi nötte på med vårt nya spelsystem och anfallsspel. Kunde blivit några fler mål, men GSIF försvarade sig kompakt och lågt. Bra match för oss där jag som målvakt mest fick fokusera på att inte få köldskador.”

 

/Rasta

890 / 2521

Lämna ett svar

Required fields are marked

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.