Innan vi kastar oss över gårdagens Hisingsmästerskap så har bloggen lite mer från tisdagens Västra Cupen.

5B-laget Sandarna BK föll som bekant mot Västra Frölunda med 0-3.

SBK:s Tom Martinsson Ngouali sa så här om matchen:

”Märkte direkt när startsignalen ljöd att det var skillnad från sexan. Helt klart det bollskickligaste laget jag spelat mot sedan jag kom till Sandarna. Första halvlek var deras helt och fullt. Vi hade några chanser att kontra, men lyckades inte behålla boll och fylla på från mittfältet. 1-0 efter fint lir från deras sida och dåligt försvarsspel från oss. Helt klart rättvist resultat efter 30 spelade minuter. I andra halvlek tog vi över kommandot direkt och bjöd på mer inspirerad fotboll i sedvanlig Sandarna-anda. Klara chanser som VF avvärjer. Med 10 minuter kvar har VF tuggat sig in igen och gör 2-0 efter tveksamt försvarsagerande. Luften går ur och matchen slutar 3-0. VF bjöd upp till rolig och inspirerande fotboll. Helt klart det roligaste och svåraste motstånd jag stött på sedan min Göteborgsåterkomst. Även ifall vinsten var välförtjänst, tycker jag kanske inte att 3-0 speglade matchen fullt, framförallt inte andra halvlek. Kul att känna på skillnaden mellan division 3 och division 6; bollskicklighet, kondition, taktik etc. Inspirerande!”

 

Då tar vi oss till gårdagens matcher i Hisingsmästerskapen:

 

Grupp 1

Hisingsbacka FC (division 2) – Eriksbergs IF (4B) 1-1 (1-1)

Fortsatt tungt för division 2-laget Hisingsbacka och fortsatt roligt för 4B-laget Eriksberg! Efter en mållös första halvlek kunde HBFC ta ledningen genom Haris Skenderovic men tio minuter senare var det kvitterat (Erik Häggström). Den efterföljande straffläggningen vanns av EIF.

EIF:s matchrapport hittas HÄR.

Med en match kvar leder Eriksberg grupp 1.

 

Kärra KIF (4B) – Backatorp IF (6D) 7-0 (2-0)

Kärra kom från en sur förlust mot Eriksberg (0-1) medan Backatorp höll på att skrälla rejält mot Hisingsbacka i en match som slutade 1-1. Efter gårdagens match går det att konstatera att Backatorp är nere på jorden igen och att Kärra studsade tillbaka rejält. 2-0 i paus blev hela 7-0 till slut. Marcus Andersson och Durim Bublica blev tvåmålsskyttar för Kärra.

Kärras tränare Jim Holmelin sa så här om segern:

”Bättre inställning och attityd idag, spelarna tog sig i kragen och levererade på ett helt annat sätt idag. Vi fick hål på ett Backatorp som hade sitt lag väldigt lågt och kompakt, de var tvungna att flytta fram lite vilket passade oss utmärkt idag.”

BIF:s tränare Jon Wiklund hade följande kommentar efter matchen:

”Det svänger fort helt enkelt. Vi hade nog inte hunnit återhämta oss sen urladdningen mot Hisingsbacka. Men vi möter ett Kärra som kommer ut väldigt mycket mer laddade än oss och som tror på sitt eget spel. Tungt lag att möta. Jag personligen blev imponerad av Kärras spel. Nästa vecka hoppas vi kunna komma med en större trupp mot Eriksberg, och även att fler nyförvärv är spelklara.”

 

Grupp 2

IF Warta (5B) – Västkurd BK (6D) 1-2 (1-0)

Warta hade 1-0 efter första efter mål av Noel Abraha men Västkurd kom tillbaka och nyförvärvet Alen Veric kvitterade på straff i början av andra halvlek. Segermålet för VBK kom lite senare signerat Milad Danho!

VBK:s kapten Pa Majai Njie sa så här om segern:

”Warta gör en bra första kvart . Låter inte oss få till något spel. De gör 0-1 på ett långt inkast. Efter det höjer vi oss och gör några byten som gör att vi sätter högre press och vinner mer bollar i mitten som gör att vi kan få en straff samt sätta dit 2-1 målet.”

Wartas Daniel Svensson sa så här om förlusten:

”Vi var alla väldigt besvikna efter gårdagens match. Återigen spelar vi bra fotboll och styr matchen i första halvlek men är ineffektiva i sista tredjedelen. Går ut med 1-0 till vår fördel i halvlek. När vi sedan går ut i andra halvlek ställer vi egentligen bara ut skorna, tror att vi har vunnit och går ner till Västkurds tempo. Detta är en match där vi kan och ska diktera villkoren. Vi har lite att fortsätta slipa på under försäsongen helt enkelt.”  

 

IK Zenith (5A) – KF Velebit (4B) 2-2 (2-1)

Zenith och Velebit spelade lika i den andra matchen i grupp 2. Jakob Ström slog till redan efter tre minuter och gav Zenith ledningen. Fem minuter innan paus kvitterade Velebits Robert Ukalovic men Zenith han med att återta ledningen genom vane målskytten Niclas Wallerius. Andra halvlek tickade iväg och det såg ut att bli en Zenith seger. Med bara tre minuter kvar satte dock Pjer Utkovic 2-2.

Zeniths tränare Cihan Köse sa så här om matchen:

”Svårspelad plan. Jämn match som slutar 2-2. Tyvärr släpper vi in sista målet när det 4-5 minuter kvar.”

Zeniths matchrapport hittas HÄR.

Inför sista omgången i grupp 2 leder Velebit på målskillnad före Västkurd.

 

Grupp 3

Bjurslätts IF (6A) – Finlandia Pallo AIF (4B) 1-0 (0-0)

På Bravida Arena kunde 6A-laget Bjurslätt skrälla och slå division 4-nykomlingen Finlandia Pallo AIF! Matchens enda mål kom i den andra halvleken och Billey Joe Taylor blev matchhjälte.

Finlandias tränare Kenneth Lindfors sa så här om matchen:

”En match där vi är det laget som för spelet och Bjurslätt backar hem. Vi spelar en hyfsad fotboll fram till den sista tredjedelen och vi förvaltar inte det spelövertaget vi har, Bjurslätt försvarar sig bra men vi sätter inte dom på prov riktigt.”

BIF:s Tim Samuelsson hade följande att säga om segern:

”Första halvlek börjar väl lite avvaktande . Finlandia äger väl större delen men kommer ej till några farliga målchanser. Andra halvlek märker man av deras stress i att (detta ska vi leka hem) och vi börjar ta över mer och mer och till slut kommer ett mål för oss på en offensiv frispark som Billey Joe Taylor placerar in efter nån nick hit och dit. Efter detta stressar Finpa men kommer inte då heller direkt till nått farligt och vi vinner med 1-0. Välförtjänt”

 

Gruppspelet i HM avslutas i början av nästa vecka (26-28/2).

 

/Rasta